Durango podává přihlášku do F1

gp bahrajnu

gp bahrajnu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Bývalý tým ze série GP2 Durango se uchází o místo ve formuli jedna. Ačkoli stáj na konci minulé sezóny z GP2 vypadla z finančních důvodů, hlásí se nyní o post v nejvyšší sérii motorsportu.

Durango skončilo v GP2 na konci roku 2009 kvůli nedostatku financí. Šéf týmu Ivone Pinton řekl, že našel nového investora, který raději zaplatí vývoj vozu do F1 než návrat do nižší do kategorie.

"Po všech loňských problémech jsme udělali maximum pro nalezení nového partnera v našich závodních aktivitách. Netrvalo dlouho a pochopili jsme, že bychom se měli soustředit pouze na formuli jedna. Vydali jsme se tedy tímto směrem a mohu říct, že se nyní těšíme zabezpečení dvou opravdu velkých mezinárodních skupin," prohlásil Pinton.

Durango má za sebou kromě účasti v GP2 také starty ve Formuli 3000, Formuli 3 a dalších automobilových sériích. Letos vstoupili do nového šampionátu Auto GP. Příští rok by se mohli objevit ve formuli jedna - budou-li vybráni.

Mezinárodní automobilová federace přijímá přihlášky na post uvolněný odchodem USF1 do 15.dubna. Bude vybírat jednu stáj a jednoho náhradníka. Výsledky by měly být zveřejněny do června.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu