Ve Virginu přes noc předělávali přední křídlo

virgin

virgin | foto: Manor Racing

Ve Virginu se rozhodli přepracovat uchycení předního křídla. Během čtvrtečního testování upadlo po jedenácti odjetých kolech. Tým se ho snažil přes noc upravit, aby se podobná situace již neopakovala.

Vůz VR-01 včera dopoledne ztratil přední křídlo, když ho řídil Timo Glock. Tým s sebou ale v Jerezu neměl dostatek součástek na opravu a testování se pro něj na zbytek dne zastavilo. Díly byly do Španělska dopraveny včera odpoledne a v noci. Mechanici se snažili vůz přes noc připravit pro dnešní jízdy.

Glock problémy okomentoval jako předvídatelné počáteční potíže nováčka na startovním roštu. „Myslím si, že je to součást působení v novém týmu. Musíme to brát, jak to je, a snažit se najezdit co nejvíc. Už při představení vozu jsem řekl, že se objeví potíže, ale nikdo zatím neví jaké. Je to normální. Musíme to co nejdřív vyřešit, je dobře, že se nám to stalo na testech. Samozřejmě by bylo lepší jezdit a získávat data, ale musíme se vypořádat s mnoha věcmi a tohle je jedna z nich,“ řekl včera německý závodník, který do nového týmu Virgin Racing přišel z Toyoty.

Timo Glock přišel do Virginu z Toyoty

Bývalý kolega Jarna Trulliho si je jistý, že designér Virginu Nick Wirth dokáže problém vyřešit. „Nick je pes na bezpečnostní záležitosti. Chce mít solidní auto bez potíží. Přední křídlo je samozřejmě něco, na čem teď musíme pracovat, protože tohle jsme nečekali, ale nemám žádné pochybnosti. Mělo by to být v pořádku,“ myslí si. Glocka provázela na jeho prvních letošních testech smůla. Ve středu, kdy testování v Jerezu začínalo, ujel jen několik instalačních kol. Včera kvůli závadě stihl okruh objet jen jednáctkrát. Dnes ho v kokpitu vystřídá Lucas di Grassi.


„V pátek by mělo být také sucho, ale je to velká škoda, když máte jen pár dní na testy a celý jeden den ztratíte. Pro nový tým je to těžké. Ale takhle to prostě je a snad se nám bude dařit už jen lépe,“ uzavřel Timo Glock.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu