Force India dostala tříměsíční ultimátum - splatí dluhy, nebo končí!

Mallya, Vijay

Mallya, Vijay | foto: Sahara Force India

Tým Force India dostal od britského Registru firem jasné ultimátum. Pokud nebude stáj schopna splatit své dluhy z roku 2008 do tří měsíců, bude její činnost ukončena, informoval dnes ostrovní deník The Telegraph.

Indický podnikatel Vidžaj Mallya koupil před sezónou 2008 krachující tým Spyker. Od té doby se datuje krátká historie týmu Force India. O finančních potížích stáje se ví už dlouho. Nyní však dostali poslední tři měsíce, aby sehnali peníze, jinak hrozí britská vládní agentura uzavřením týmu.

„Pokud budou schopni uhradit své účty do 25. února, dokážeme zrušení týmu ještě zabránit. Oni jsou teď na tahu. Pokud neuhradí účty do tří měsíců, bude společnost zrušena,“ řekl úředník Registru firem.

Vidžaj Mallya však popírá, že by byla budoucnost jeho týmu v nejistá. „Účast Force India v šampionátu F1 není a nebude v ohrožení. Není neobvyklé, že se firmy opožďují s hrazením svých účtů, důvody pro to jsou různé,“ vyjádřil dnes indický milionář.

Má se za to, že lhůta pro splátku byla již jednou prodloužena. Původním datem měl být 31. říjen 2009. „Probírali jsme možnost prodloužení lhůty pro splátku, protože jsme si v účtech potřebovali udělat pořádek,“ vysvětlil Otmar Szafnauer, operační ředitel Force India.

„28.ledna jsme dostali písemné potvrzení, že nám byla lhůta prodloužena do 25. února. Otázka je, co se stane, jestli to nezvládneme….. Naši účetní tvrdí, že víc času nepotřebujeme,“ uzavřel nepříliš jistě Szafnauer.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu