Na startu budeme! Nové týmy odmítají nařčení Ecclestona

Klien, Christian

Klien, Christian | foto: GEPA pictures GmbH

Bernie Ecclestone včera prohlásil, že se pravděpodobně dva z nováčků na startu GB Bahrajnu neobjeví. Myšleny tím byly týmy USF1 a Campos Meta, kterým se tento výrok samozřejmě nelíbil a snaží se ho vyvrátit.

„Myslím si, že se na startu objeví ti, u kterých jsme to očekávali a ostatní to nezvládnou,“ řekl Ecclestone. Dále uvedl, že očekává na startu 24 vozů, což by znamenalo, že počítá s nějakým náhradníkem.

Tím by se mohl stát srbský tým Stefan GP, který má v plánu využívat technologie týmu Toyota, která se místa na startovní listině vzdala. Šém týmu Zoran Stefanovič již navštívil továrnu Toyoty a nepřestává si dělat naděje na vstup do formule 1. Jeho tým má ambiciózní plán A – vstup do formule 1 s využitím technologii Toyoty již v roce 2010 a plán B – o rok svůj vstup odložit.

Nováčkům, které Ecclestone odepsal se to ani trochu nezdá. „Jsem velice překvapený, že Bernie něco takového řekl. Na startu budeme, jsme na tom docela dobře. Všechno jde podle plánu a těšíme se na příští rok. Dokončili jsme šasi a teď jsme v rukách Cosworthu,“ řekl sportovní ředitel USF1 Peter Windsor.

Ani druhý nováček Campos Meta nevidí svou pozici nikterak špatně. „Podle mě nemá Bernie ty nejlepší informace. Pracujeme skutečně velmi tvrdě. Momentálně máme blízko k získání hlavního sponzora a druhého pilota. Přijdeme o všechno, když nebudeme na startu,“ prohlásil majitel týmu Adrian Campos.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu