McLaren je Räikkönenova jediná volba

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Kimi Räikkönen prozradil finským novinářům, že McLaren je jediný tým, se kterým by zůstal v F1. Fin, který do Ferrari odešel v roce 2007 právě z McLarenu, by se tak stal novým týmovým kolegou Lewise Hamiltona.

McLaren se stal pro Kimiho již druhou stájí v F1, když si svůj debut v světě Grand Prix odbyl v roce 2001 v Sauberu. Následoval v roce 2002 přestup do McLarenu, kde vydržel až do roku 2006. Titul měl v britském týmu na dosah hned dvakrát. Poprvé v roce 2003, kdy jen těsně podlehl Michaelu Schumacherovi, a poté v roce 2005, kdy prohrál s Fernandem Alonsem.

Kýžený mistrovský primát mu dopomohlo získat až angažmá u Ferrari. Kimi šampionát ovládl hned v prvním roce svého působení u rudých, tedy v roce 2007. Vloni byl plachý jezdec až druhým pilotem týmu z Maranella. Ohlášený přestup Fernanda Alonsa do Ferrari znamená pro Kimiho jediné: Musí si hledat nové místo.



Zatím se spekulovalo o týmech McLaren, Red Bull a Toyota. Red Bull sám spekulace o možném příchodu Kimiho vyvrátil. Teď Kimi prohlásil, že jeho jediným možným týmem v F1 je McLaren, čímž vyřadil Toyotu. Kimi také řekl, že rally zatím bere pouze jako doplňkový sport v jeho kariéře závodního pilota F1.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu