Grafika: Startovní rošt Velké ceny Brazílie (aktualizováno)

GP USA (Indianapolis)

GP USA (Indianapolis) | foto: Scuderia Ferrari

Názorný pohled na zítřejší start brazilského závodu odhaluje nejen místo seřazených pilotů na hlavní rovince, ale také časové rozestupy, jež je v dnešní kvalifikaci dělily od postupových míst, respektive nejlepších 10 pilotů od nejrychlejšího času Rubense Barrichella v poslední části.

U Vitantonia Liuzziho chybí čas, protože po postupu z první části, v níž byl třináctý (1:24,645 min), havaroval hned v úvodu té prostřední za silného deště. Po jeho nehodě se poté dlouho čekalo s restartem kvalifikace. Přes noc mu mechanici vyměnili převodovku, proto jej nemine trest v podobě odsunu o pět míst na startovním roštu. Propadá se nám tak na poslední míst, čímž si o jednu příčku polepšili Vettel, Kovalainen, Hamilton a Heidfeld.

Bídný čas Giancarlo Fisichelly je dán tím, že toho moc nenajezdil. Krátce po svém prvním měřeném kole ve snaze vyrovnat smyk v první zatáčce omylem zmáčkl tlačítko pro vypnutí motoru, musel tak odkráčet po svých a do kvalifikace se již nezapojil.

Komisaři shledali vinným Jarna Trulliho z toho, že proti pravidlům omezil Buemiho při jeho letmém kole. Vzhledem ke špatné viditelnosti ale zůstalo jen u pokárání.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu