Japonec Kobajaši se cítí být připravený na start v F1

Kobajaši, Kamuj

Kobajaši, Kamuj | foto: Panasonic Toyota Racing

Japonec Kamuji Kobajaši, který bude v nedělní Velké ceně Brazílie pilotovat vůz Toyota místo zraněného Němce Tima Glocka, tvrdí, že je na debut v F1 připravený.

"Tohle je neuvěřitelná příležitost! Budu debutovat v F1, ale je mi samozřejmě líto Tima. Vím, jak se těšil, že bude závodit.," řekl Kobajaši, když lékařské vyšetření ukázalo, že Glock si v kvalifikaci na Velkou cenu Japonska nalomil jeden z obratlů. Kobajaši už za Glocka jednou zaskakoval, když během pátečních tréninků v Suzuce nebylo německému pilotovi dobře.

"Mám štěstí, že už jsem s autem něco odjezdil během pátečních tréninků v Suzuce, i když tam bylo mokro, budou se ty zkušenosti hodit. V Interlagosu jsem nikdy nejel, ale z počítačových her a z televize ho znám, takže si myslím, že se s ním rychle sžiju," soudí Japonec.

"Bude to těžký víkend, ale jsem připravený a vím, že tým mě stoprocentně podpoří. Ještě před několika dny by mě ani nenapadlo, že budu závodit, takže je nemožné dávat si nějaké cíle. Chci jen dokončit závod bez problémů tak, abych mohl být na sebe hrdý. Všechno ostatní by byl bonus," dodal Kobajaši.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu