Hamilton: Suzuka je nejlepší trať na světě

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Mistr světa F1 Lewis Hamilton si v pátečních trénincích poprvé vyzkoušel okruh v Suzuce, na němž se v neděli pojede Velká cena Japonska, a označil ho za nejlepší trať, na které kdy závodil.

Hamilton byl okruhem v Suzuce nadšený i přes nepříznivé podmínky způsobené silným deštěm. "Tohle je nejlepší okruh, na kterém jsem kdy jel," řekl Brit, který se svým vozem McLaren odjel ve druhém tréninku pouhých pět kol a stačilo mu to na čtvrté místo. "Bylo to výborné a moc jsem si to užil, i když bylo mokro," dodal.

"Moc jsme toho nenajezdili, vlastně jsme neměli vyjíždět na trať vůbec, ale já jsem si nemohl pomoci. Prostě jsem musel, bylo to skvělé," líčil nadšený pilot. "Slyšel jsem, že při závodě by mělo být sucho, a strašně se těším, až vyzkouším, co se tady dá zajet," dodal.

Čtyřiadvacetiletý Hamilton, přestože má na kontě už jeden titul mistra světa a jednou byl vicemistrem, závodí v F1 teprve třetí sezonu a okruh v Suzuce ještě nezažil. Poslední dva roky se totiž Velká cena Japonska konala ve Fidži.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu