Mosley v pátek zveřejní seznam startujících

Mosley, Max

Mosley, Max | foto: McLaren

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley jednal ve čtvrtek několik hodin s Asociací týmů F1 (FOTA) o jejich vstupu do mistrovství světa 2010, seznam účastníků šampionátu má FIA zveřejnit v pátek, současné týmy si kladou podmínky.

Jednání se zúčastnili čtyři zástupci FOTA, šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali, šéf týmu Brawn GP Ross Brawn, šéf týmů Red Bull Christian Horner a šéf Toyoty a viceprezident FOTA John Howett. Mluvčí FIA odmítl jednání, jehož cílem bylo zajistit účast všech současných týmů F1 v šampionátu i pro příští rok, komentovat, takže není jasné, zda došlo ke kompromisu.

Ve FOTA je nyní sdružených pouze osm ze současných deseti týmů, protože Williams a Force India podaly bezpodmínečnou přihlášku do šampionátu 2010 a byly asociací suspendovány za porušení jednoty týmů. Stáje FOTA se v termínu (29. května) do šampionátu přihlásily, ale za několika podmínek, mimo jiné, že alespoň pro příští rok budou zachována současná pravidla F1. FIA schválila pro rok 2010 zavedení rozpočtového stropu ve výši 40 milionů liber ročně, přičemž týmy, které ho akceptují, dostanou větší technickou volnost.

O vstup do mistrovství světa F1 žádá deset nových stájí, volná místa na startovním roštu jsou tři za předpokladu, že se příštího ročníku zúčastní všech deset současných týmů.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu