Williams propadl, Nakajima duševně zraněn

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Vydařená kvalifikace, kdy se Rosberg protlačil do TOP5 a Nakajima skončil těsně před branami první desítky, dávala naděje na závod. Bohužel nedělní realita byla poněkud jiná. Nakajima havaroval a Rosberga provázely problémy, alespoň ty dva body jsou částečným zadostiučiněním.

Nico Rosberg, 7.
Byl to hodně náročný závod a postihlo nás pár drobných problému. Z mého pohledu jsem v první kole nechal volné místo v třetí zatáčce a ztratil několik pozic, potom se nepovedla první zastávka. Restart za safety carem na studených pneumatikách mi nevyšel, s minimálním gripem nešlo nic dělat ani při druhém restartu. Z pneumatik jsem se snažil dostat co nejvíc, ale velmi se opotřebovávaly, bylo pro mne nemožné udržet kohokoliv za zády. Celkově jsou dva body dobrým vstupem. Věříme, že jsme rychlejší než konkurence, která skončila před námi.

Kazuki Nakajima, DNF
V sedmnáctém kole jsem zažil celkem velkou nehodou. Vyjel jsem příliš ven, zasáhl obrubník a ztratil kontrolu nad vozem. Byl to hodně rychlý incident, prošel jsem preventivní prohlídkou v lékařském centru. Fyzicky jsem v pořádku, ale to odstoupení bolí. Závod jsem si užíval, dobrá rychlost i pneumatiky, musím myslet pozitivně a těšit se na Malajsii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu