Bridgestone spokojeni s vývojem pneumatik

Test Barcelona

Test Barcelona | foto: www.auto-news.cz

Jediný dodavatel pneumatik pro vozy Formule 1 - firma Bridgestone, je spokojena s množstvím dat, jež získala tento týden v Jerezu, kde se jezdilo od neděle do čtvrtku.

Kvůli zákazu testu během sezóny zkoušel japonský výrobce také pneumatiky pro rok 2010, které bude pochopitelně ještě v průběhu roku dále vyvíjet.

Všechny čtyři směsi pro rok 2009 byly pro týmy ve Španělsku tento týden dostupné (tvrdé, střední, měkké a super-měkké), stejně jako pneumatiky pro mokro (wet) a extrémní mokro (extreme wet). Silný déšť ve středu umožnil týmům si rovněž vyzkoušet pneumatiky pro jemný déšť (softer wet), které se používají pouze při Velké ceně  Monaka.

Podmínky na jihu Španělska ztížily sběr dat, jak vysvětlil Tetsuro Kobajaši: "Opět jsme zažili test, který byl obtížný kvůli změnám teploty, množství vody a silnému větru."

Přesto je technický manažer Bridgestonu spokojený s prací, která byla doposud odvedena: "Neměli jsme žáden velký problém. Týmy chápou, že po tolika změnách v předpisech to bude chvíli trvat, než z pneumatik vytěží maximální výkonnost, a již jsme mohli pozorovat velké pokroky."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu