Alonso: Bez třetího titulu neodejdu!

Alonso - Briatore

Alonso - Briatore | foto: Lotus F1 Team

Bývalý mistr světa Fernando Alonso si je jistý, že bez třetího zářezu v podobě dalšího titulu kolotoč Formule 1 neopustí.

"Jsem víceméně přesvědčen o tom, že z F1 neodejdu, dokud se znovu nestanu mistrem světa," řekl dnes pilot Renaultu pro španělské rádio. 27-letý Alonso vyhrál tituly s francouzským týmem v roce 2005 a 2006, pak prožil mizerný rok v McLarenu a letos bojoval (hlavně zpočátku) více s vozem, díky čemuž na titul neměl šanci.

Případný budoucí přestup do Ferrari nevyloučil, na dotaz k tomu směřující ostýchavě odpověděl: "Stručná odpověd na tuto otázku by nebyla správnou odpovědí."

Fernando by měl testovat příští měsíc v Jerezu, znova za volant pak usedne až ke konci ledna 2009. "Zítra mi bude vyrobena a do nového monopostu namontována sedačka, což zabere půl dne."

Španěl v rozhovoru také bagatelizoval loňskou rivalitu s Hamiltonem, jejichž vztah byl často popisován jako ten nejhorší mezi dvěma piloty v paddocku: "Není to tak špatné, jak se o tom hovoří v Anglii a ve Španělsku. Pogratuloval jsem mu k titulu, stejně jako loni Kimimui. Řekl jsem mu, ať si to užije, on řekl díky - toť vše."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu