Coulthard možná ani rok 2008 nedokončí

Coulthard, David

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

David Coulthard odchází do důchodu, ale může dát sbohem ještě dříve, než se původně čekalo. Skotský pilot oznámil, že na konci sezóny ukončí kariéru závodního jezdce. Nicméně je možné, že při závěrečné grand prix sezóny už v kokpitu sedět nebude.

V kruzích Formule 1 se objevují zprávy o předčasném angažování Sebastiana Vettela. Ten má Coultharda nahradit v roce 2009. U Toro Rosso se ještě zdaleka nerozhodlo o jezdeckém složení. Jedno místo je definitivně volné a Bourdais zas tak jistou budoucnost nemá.

O kokpit v Toro Rosso se perou Sebastien Buemi, Bruno Senna, Takuma Sato a pravděpodobně i Anthony Davidson. Ti všichni budou v nejbližší době s týmem testovat.

Na základě (oficiálně nepodložených) zpráv by mohl sedmatřicetiletý Coulthard opustit Red Bull po závodě v Monze. Nahradil by ho zmiňovaný Vettel a Toro Rosso by mělo v posledních čtyřech grand prix roku možno vyzkoušet kvality všech kandidátů.

Přestože jde o velmi nadnesenou zprávu, určitý smysl by tento akt dával. Coulthard boduje pouze, když je štěstí na jeho straně, ale Red Bull potřebuje v souboji o čtvrté místo v poháru konstruktérů každou bodovanou pozici. Vettel je opravdu výborným jezdcem, znovu o svých kvalitách potvrdil při evropské grand prix. Vettel by byl nepochybně větším přínosem, než odcházející Coulthard.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu