Keď dobré auto a jazdecké kvality nestačia

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

História motoršportu už neraz ukázala, že k dokonalému úspechu len jazdecké kvality a dobré auto nestačia. Potrebné je aj povestné šťastie. O tejto pravde sa žiaľ presvedčil i Felipe Massa. Brazílčan, jazdiaci v ústrety svojmu štvrtému tohtoročnému víťazstvu, musel bojové pole napokon opustiť.

Pilota Ferrari iba tri kolá delili od plného bodového zisku. Felipe mohol prebrať priebežné vedenie v šampionáte a vytvoriť si mierny náskok pred Lewisom Hamiltonom. Maďarsko bolo k Brazílčanovi opäť nekompromisné. Znie to neuveriteľne, ale na Hungaroringu Massa zatiaľ získal len slabé dva body! /7. miesto, sezóna 2006/

"K tomu, aby ste sa stali svetovým šampiónom potrebuje byť rýchlí, vyrovnaní a musíte skvele pracovať s tímom. Nesmie Vám však chýbať to podstatné - šťastie," poznamenal Felipe počas rozhovoru pre "Independent", zjavne čerpajúc z vlastnej skúsenosti. "Ak vám niečo z toho chýba, myslím, že šampiónom byť nedokážete." 

V Maďarsku Felipe nebodoval po štvrtýkrát v sezóne, ale bola to len jeho druhá technická porucha. Prvá sa objavila hneď na úvod v Austrálii. V Malajzii sa vyradil jazdeckou chybou a na okruhu Silverstone predvádzal jeden šmyk za druhým.  

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu