Trulli: Monte Carlo se už opakovat nebude

Trulli, Jarno

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Jarno Trulli neodváděl v ulicích Monte Carla solidní výkony, proto chabý výsledek hodil za hlavu a začal se soustředit na Kanadu. Podle něj byl závod v Monaku pouhým výkyvem, kterým si projde každý jezdec.

Trullimu se v Monaku odjakživa daří, dosáhl zde mnoha úspěchů, jenž korunoval vítězstvím v roce 2004. Avšak tentokrát zaostal i za týmovým kolegou Timo Glockem, třinácté místo v cíli si za rámeček nedá.

Mizérie začala už v tréninku, kde poškodil vůz. Naštěstí v kvalifikaci se mu po dlouhém hledání správného nastavení monopostu podařilo získat osmé místo. Avšak v nejdůležitější části, v závodě, už takové štěstí neměl. Nyní je Monako historií a před Trullim stojí revanš - Grand Prix Kanady.

„Nedělní odpoledne v Monaku bylo ojedinělou situací. Nemyslím, že podobné problémy budeme mít i v Kanadě,“ řekl Trulli. Italský závodník se v úvodní fázi za deštivých podmínek pohyboval na solidních pozicích, ale závěr mu nepadl do noty a zbylo na něj 13. místo.

Teď je na řadě okruh v Montrealu. Pokud bude jezdce provázet slunečné počasí, má Trulli šanci ukázat skutečný potenciál japonské stáje, která v Monte Carlu propadla. Přesto by drtivá fanoušků raději sledovala další mokrý závod, jenž bývá zárukou napětí a patřičné zábavy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu