Přát si lepší debut ani nešlo

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

TORO ROSSO - REVIEW; Italská stáj přijela do Monaka s nový vozem a v prvních trénincích zůstala za očekáváními. Výkonnost šla však vzhůru a dramatický závod ovlivněný měnícími se podmínkami a chybami přinesl stáji díky Vettelovi páté místo a cenné body.

Sebastian Vettel, 5.
Dnešní závod byl extrémně obtížný, obzvlášť při startu, kdy byla celá dráha pod vodou a každou chvíli hrozil aquaplaning. Ale jak se trať začala vysoušet, byli jsme opravdu rychlí. Je skvělé získat mé první letošní body v Monaku a s novým vozem. Velké díky týmu, dokázali s novým autem udělat obrovský pokrok od čtvrtka a zvláštní dík za zastávku v boxech, kterou jsme získal dvě pozice.

Sebastien Bourdais, odstoupil
Podmínky byly složité a není nikdy snadné jezdit s přechodnými pneumatikami, když je na dráze tolik vody. David vyjel z ideální stopy. Předtím přestalo pršet, ale v inkriminovaném místě bylo více vody než kolo předtím. Jak jsem zahlédl žluté vlajky, zabrzdil jsem více, než bylo žádoucí a ustřelila mi záď.

Franz Tost, šéf týmu
Páté místo, čtyři body a nový vůz v Monaku, fantastický výsledek. Vzrušující závod a vynikající výkon Vettela, především v úvodní části závodu za obtížných podmínek. Po přezutí na suché gumy byl jedním z nejrychlejších jezdců na dráze. Tým odvedl po slabším čtvrtku vynikající práci a s novým nastavením jsme dosáhli obrovského pokroku.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu