Zonta přinese znalosti o Bridgestone

Zonta, Ricardo

Zonta, Ricardo | foto: Panasonic Toyota Racing

Hlavní událostí dnešního dne je představení nejdůležitějších osob stáje Renault pro příští sezonu. Pro některé bylo pak překvapením jméno Ricarda Zonty.

Brazilec patří mezi nejzkušenější piloty Formule 1, neboť má za sebou osm let v pozici testovacího nebo závodního jezdce. Pracoval pro McLaren, Jordan a BAR. Od roku 2003 působí jako testovací pilot Toyoty.

„Jsem z přestupu nadšený, jdu do týmu, který umí nejen vítězit, ale i vyhrávat tituly. To je pro mne velkou motivací,“ vysvětlil Ricardo Zonta.

V Toyotě byl spokojený, ale už na konci loňského roku nebylo jisté, zda v Kolíně setrvá. Nakonec došlo k prodloužení kontraktu a dost možná mu tato skutečnost otevřela dveře do Renaultu.

Zonta má totiž k dispozici jednu cennou zkušenost, byl přímým účastníkem přechodu z pneumatik Michelin na Bridgestone, což čeká díky monopolu Japonců v příští sezoně i Renault.

„Přechod na Bridgestone byl poměrně komplikovaný, přineslo to s sebou řadu změn na voze a moře času potřebného k tomu, abychom fungování pneumatik a vozu vyladili. Renault to také čeká a já si myslím, že jim v tom mohu hodně pomoci.“


Foto: Toyota Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu