Americké děti míří do F1

Amerika má po delší době svého zástupce ve Formuli 1. Scott Speed však přes úspěchy v nižších sériích a své přiléhavé jméno nepodává nijak výrazné výkony.

Scott Speed rozhodně přilákal zájem amerických fanoušků o Formuli 1, přesto není sledovanost pořád taková, jakou by si představoval Bernie Ecclestone, šéf Formula One Management. Důvod je prostý - Speeda v USA neznají.

Do Formule 1 teď míří další dva mladí Američané - Graham Rahal, syn Bobbyho, legendy amerických Indy Car a bývalého manažera stáje F1 Jaguar a Marco Adretti, syn slavného Michaela, syna ještě slavnějšího Maria. Zatímco Marco Andretti teď září v amerických IRL, Graham Rahal se chce vydat do Evropy. Oba však spojuje jedno - v USA slavné jméno.

Graham Rahal pro magazín Sportinglife: "Mým cílem je Formule 1 a proto se chci dostat do GP2. Americké Champ Car nejsou vůbec krokem směrem k F1. Scott (Speed) má zase problém v tom, že ho naši lidé skoro neznají. Znají ho jenom ti, kteří se zajímají o F1. Ostatní o něm nikdy neslyšeli. Jsou tu slavnější děti - Marco Andretti a já. Máme pro Ameriku nejslavnější jména v historii."

Marco Andretti se teď soustředí na IRL a k F1 se moc nevyjadřuje. Jeho dědeček Mario, mistr světa F1 z roku 1978, však o ničem jiném nesní.

Foto: IndyCar Media

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu