Red Bull s Renaultem a Renault s Kimim?

Red Bull

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Rakouská média už mají jasno, na oficiální komuniké se však stále ještě čeká. Podle posledních informací ze zákulisí Red Bull se puzzle začínají pozvolna skládat do obrazu.

Red Bull hledá údajně výkonnější a levnější motory, než současné osmiválce z Maranella, které bude nadále využívat v souladu s uzavřeným dvouletým kontraktem Toro Rosso.

Cosworth si sice určitě snaží zavázat Red Bull, ale u našich jižních sousedů panuje přesvědčení, že vozy konstruovaném Adrianem Neweyem budou pohánět Renaulty.

Roční platba za motory, servis i služby bude 12 milionů Euro, což by mělo vycházet výrazně levněji, než v případě Ferrari. Výměnou za slevu bude pilotem týmu testovací jezdec francouzské stáje Heikki Kovalainen.

Giancarlo Fisichella prozradil těsně po jeho potvrzení Renaultem na další rok, že bude závodit v týmu s finským pilotem a pokud Kovalainen skutečně zamíří do Red Bull, musí jít pouze o Kimi Raikkonena, jenž by si tak vyměnil zaměstnavatele s Fernandem Alonsem.

Stále jde o spekulace a neověřené zprávy, ale mnohokrát se již ukázalo, že v F1 platí více než kde jinde, že na každém šprochu je pravdy trochu…


Foto: GEPA Picture GmbH.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu