Fisichella si Monako užíval

Fisichella, Giancarlo

Fisichella, Giancarlo | foto: Renault ČR

V kvalifikaci blokoval Coultharda v jeho rychlém kole a byl za to penalizován ztrátou třech nejrychlejších časů, tedy čtyř míst na startovním roštu.

Startoval z devátého místa, do cíle přijel šestý. Doplatil především na špatné načasování zastávek vzhledem k nepředvídatelnému výjezdu safety-car, ale během závodu předjel pět soupeřů, což je v Monaku bezesporu úspěch.

Giancarlo Fisichella: "Bylo to zvláštní odpoledne. Předjet v Monaku jedno auto je úspěch, ale pět předjetí, to je něco, na co jsem opravdu hrdý. Myslím, že lidé viděli v TV moje předjetí Coultharda a Villeneuva v šikaně, ale kamery neukázaly, jak jsem předjížděl Rosberga v nájezdu do Mirabeau a Liuzziho vnějškem v Rascasse!"

Italský pilot Renaultu byl v neděli při chuti a dravou jízdou se po svých nářcích z poledních měsíců pochlapil, i když předjetí Coultharda nebylo zrovna podařené. Villeneuve se předjetí nebránil vůbec, jako by si myslel, že pouští Alonsa, který měl náskok celého kola, a který v té chvíli jel těsně za Fisichellou.

Foto: Renault ČR

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu