Brawn: Kvalifikace bude zábavná

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari předpokládá, že v sobotu nás čeká nejnapínavější kvalifikace letošní sezóny. Na krátkém a úzkém okruhu v Monte Carlu bude hodně rušno.

Ferrari se natají zklamáním po včerejších trénincích a technický ředitel Ross Brawn má o čem přemýšlet při plánování strategie pro sobotní kvalifikaci a především nedělní závod. V kvalifikaci očekává hlavně časté červené vlajky a velké napětí.

Ross Brawn: "Bude to hodně zábavné. Někdo určitě doplatí na chybu někoho jiného. V Monaku bude tato kvalifikace velkou loterií. Myslím, že riziko můžete trochu snížit jedině tím, že odhadnete správný čas, kdy vyjet na trať. Také bude těžké vybrat pneumatiky, ty nejměkčí budou dobré na jedno kolo v kvalifikaci, ale tvrdší vydrží déle pro závod. To je další věc, se kterou musíme před kvalifikací počítat.

V Monaku bude kvalifikace o velkém riziku. V první části bude nutné zajet rychlé kolo při jakékoliv příležitosti. Daleko napínavější bude druhá část, bude nutné vyjet v té nejlepší chvíli. Hodně týmů použije v této části kvalifikace nové pneumatiky a trať se bude hodně pogumovávat. Ve třetí části budou všichni venku na poslední chvíli a to bude hodně zajímavé."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu