Ogier: Z M-Sportu bych odešel jen v případě velmi dobré nabídky. Může se stát, že v roce 2019 už nebudu jezdit

-haj, 19. června 2018, 20:20 Google+

Sébastien Ogier přiznal, že v roce 2019 buď zůstane v M-Sportu anebo World Rally Championship úplně opustí, než aby se stěhoval do jiného týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Ogier se v M-Sportu cítí dobře

Sébastien Ogier se v M-Sportu cítí dobře | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vyhazov Krise Meekea z Citroënu začal letos hýbat s jezdeckým trhem dříve, než je obvyklé. Jedinými dvěma jezdci, kteří mají svoje místa pro příští rok jistá, jsou Ott Tänak z Toyoty a Andreas Mikkelsen z Hyundai. Ostatním jezdcům končí po sezoně smlouva. Sébastien Ogier je stále na pomyslném vrcholu seznamu potenciálních pilotů u všech týmů. Francouz ale řekl, že by jej nějaký tým musel hodně přesvědčovat, aby se rozhodl pro změnu. K M-Sportu přišel před sezonou 2017 poté, co se z WRC narychlo stáhl Volkswagen. 

"Jsem šťastný tam, kde jsem, vždycky jsem to říkal. V M-Sportu se to všechno ubírá směrem, který chci. A když tomu tak je, tak můžete říci, že není žádný důvod ke změně. Řekněme to takto: Potřeboval bych velmi přesvědčivou nabídku, abych odešel, protože jsem šťastný tam, kde jsem," říká Sébastien Ogier. Francouz ale hned dodává, že by bylo omyl spoléhat, že bude ve WRC i příští rok: "Kdo ví, jestli tu budu i příští rok? To je jiná otázka, už jsem párkrát řekl, že to [konec kariéry] je možnost."

img-responsive

S Fiestou se Ogierovi daří... | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Šéf Ogiera, Malcolm Wilson, samozřejmě dodal, že udělá vše pro to, aby si služby Ogiera zajistil i pro budoucnost. "O Sébastiena bude zájem z ostatních týmů, to víme. Ale pokud mu budeme moci dát to, co chce, tak nevidím důvod [k odchodu]. Myslím, že je zde šťastný. Docela má zájem na tom, aby zůstal a pokud se nám to podaří dát dohromady, tak by to mělo být OK."

O Ogiera mají zájem samozřejmě i ostatní týmy. Manažer továrního týmu Huyndai, Alain Penasse, přiznává, že Ogier "drží klíč" od trhů jezdců. "Nemůžu říci, že bychom o Ogierovi neuvažovali. Pokud chcete vyhrát šampionát, tak o něm musíte uvažovat jako o možnosti. Možná můžeme očekávat nějaké pohyby na trhu - pokud se posune jen Ogier, tak se budou muset posouvat i ostatní. Ale pokud se rozhodne pro to stejné, tak to může být zase trochu nudné. Pokud Sébastien Ogier zamíří do Citroënu, tak se toho hodně změní. Pokud zůstane, tak si myslím, že ostatní zůstanou také," říká Penasse. 

img-responsive

Vzpomínáte na začátky Ogiera u Citroënu? | foto: Citroën Sport

Jen připomeňme, že Ogier začínal svoji kariéru samozřejmě u Citroënu. Pak ale po konci sezony 2011 a interních třenicích se Sébastienem Loebem od francouzské značky odešel. Rok pak závodil s Fabií S2000 a vyvíjel Polo R WRC, se kterým následně slavil velké úspěchy. Po konci Volkswagenu ve WRC zamířil do M-Sportu. Šéf Citroënu, Pierre Budar, dal jasně najevo, že Ogier je pro něj cílem. 

"Každý se zajímá o Ogiera a my bychom byli velmi potěšeni, kdybychom jej viděli znovu s námi v týmu. Svoji rallyovou kariéru začal s námi a bylo by velmi pěkné vidět jej zde. Je Francouz a my jsme francouzský tým, mohl by to být hezký příběh - ale není jediným pilotem, o kterém musíme přemýšlet," zakončil Budar. Kontrakt s Hyundai na konci sezony končí třeba aktuálnímu lídrovi tabulky, Thierrymu Neuvilleovi"Pokud se nám letos podaří s Hyundai dosáhnout našeho cíle, tak si myslím, že se vše stává jasnější," řekl tajemně Belgičan.

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Z M-Sportu bych odešel jen v případě velmi dobré nabídky. Může se stát, že v roce 2019 už nebudu jezdit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

VH Autoracing s Vladom Hanušom v Hustopečích šiesti a ôsmi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud