Nový Hyundai i10 je podle Němců „Šampionem zůstatkové hodnoty 2020“

AutoRoad.cz, 4. dubna 2020, 23:32 Google+

Nový Hyundai i10 byl uveden na trh před necelými dvěma měsíci a nyní již obdržel první prestižní ocenění. Německý motoristický časopis Auto Bild a nezávislá poradenská společnost pro výzkum trhu Schwacke GmbH vyhlásili nový model Hyundai i10 „Šampionem zůstatkové hodnoty 2020“ v kategorii malých městských vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i10 2019

Hyundai i10 2019 | foto: Hyundai

Sdílejte článek

Nová generace modelu i10 překonala etablované konkurenty předpokládanou zůstatkovou hodnotou ve výši 61,34 procenta po čtyřech letech provozu s 11 000 ujetými kilometry ročně. Zcela nový Hyundai i10 tak patří díky své vysoké zůstatkové hodnotě do elitní skupiny vozidel, která se mohou pochlubit jedním z nejmenších poklesů hodnoty na trhu.

„Máme velkou radost, že náš nový model obdržel hned na začátku toto výjimečné ocenění. Potvrzuje se tím, že naše rozhodnutí zůstat v segmentu malých vozů bylo správné a že jsme Hyundai i10 vyvíjeli s velkou prozíravostí. Svým sportovním, atraktivním designem a nejmodernější výbavou v oblastech bezpečnosti a konektivity splňuje vkus a požadavky našich zákazníků. Jsem přesvědčen o tom, že nový i10 jim bude po dlouhou dobu poskytovat mimořádné potěšení a skvělý poměr cena/výkon,“ říká Jürgen Keller, generální ředitel společnosti Hyundai Motor Germany.

img-responsive

Hyundai i10 2019 | foto: Hyundai

Hodnocení na základě mnoha kritérií
Auto Bild a Schwacke udělovali v roce 2020 toto ocenění vozidlům s nejvyšší zůstatkovou hodnotou již posedmnácté. Vyhodnoceno přitom bylo mnoho stovek jednotlivých údajů. Mezi ně patří vnější faktory, jakými jsou všeobecný hospodářský vývoj, nové legislativní požadavky a trendy v poptávce zákazníků. Součástí hodnocení jsou také provozní náklady, koncept produktu, design, rozsah výbavy a samozřejmě i cena. Kromě toho se zohledňují rovněž produktová kvalita, očekávaný celkový počet vyrobených vozů, slevy poskytované výrobcem a budoucí modernizace modelu.

„Naše ocenění ‚Wertmeister 2020‘ je pro motoristy opravdu velmi cenným vodítkem. Vysoká zůstatková hodnota znamená nízkou ztrátu celkové hodnoty – a leasingové společnosti i banky ji oceňují výhodnějšími podmínkami financování,“ vysvětluje Tom Drechsler, šéfredaktor divize AUTO skupiny Bild.

Vozidla s nízkým poklesem hodnoty, mezi něž patří nový Hyundai i10, se těší vysoké poptávce dokonce i s rostoucím věkem a dosahují vyšší transakčních cen na trhu s použitými automobily. V případě značky Hyundai přispívá k tomuto výsledku také jedinečná pětiletá záruka výrobce bez omezení ujetých kilometrů. Pro všechny nové vozy Hyundai, zakoupené od autorizovaných prodejců Hyundai v zemích Evropského hospodářského prostoru a ve Švýcarsku, platí rozsáhlý soubor záruk Hyundai poskytovaný standardně bez příplatku.

Nový Hyundai i10: bezpečnost a konektivita ze světa high-tech ve standardní výbavě
Nový Hyundai i10 stanovuje svou výbavou nová měřítka v segmentu A. Zákazníci s tímto modelem obdrží mnoho nových prvků výbavy, které byly dosud vyhrazeny pouze vozidlům z vyšších segmentů. Dokonce i základní verze nového modelu Hyundai i10 je standardně vybavena nejdůležitějšími bezpečnostními a asistenčními systémy, jakými jsou asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keep Assist), asistent pro rozpoznávání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning) a asistent dálkových světel HBA (High Beam Assist).

Telematický systém Hyundai Bluelink navíc umožňuje řidiči spojit se s informačním a zábavním systémem vozidla prostřednictvím aplikace. Ve spojení s 8“ displejem navigačního systému Hyundai mohou řidiči využívat služby Hyundai Live Services a systémy Android Auto a Apple CarPlay pro připojení chytrého telefonu k vozidlu.

Vytisknout

Diskuze: Nový Hyundai i10 je podle Němců „Šampionem zůstatkové hodnoty 2020“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Beetle kabriolet se proměnil v moderní repliku Kübelwagenu

Které auto se nejčastěji objevuje v počítačových hrách?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud