Prémiové SUV z Číny? Leading Ideal nabídne luxus a netradiční hybridní pohon

-mdo / AutoRoad.cz, 23. března 2019, 10:45 Google+

Mezi stovky nových značek, vznikajících v Číně snad každý týden, se nedávno připojila i automobilka Lixiang Zhizhao. Narozdíl od většiny své konkurence se ale startup pokusí zamířit přímo do vod prémiových výrobců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lixiang Zhizhao One

Lixiang Zhizhao One | foto: Lixiang Zhizhao

Sdílejte článek

Samotná firma byla sice založena už v roce 2015, až vloni se ale na veřejnost dostaly informace o prvním modelu, nazvaném nápaditě One. Automobilku založil čínský podnikatel Li Xiang a na zemi původu netradičně ji pojmenoval po sobě. A rozhodl se při tom použít celé své jméno, tedy příjmení i křestní jméno, což je možná poprvé v historii automobilového průmyslu. Už tradičnější pro Čínu je ale zmatek v existujících jménech, zatímco zahraniční média většinou udávaly značku jen jako Li Xiang, její celé jméno je ve skutečnosti Lixiang Zhizhao. To v překladu znamená ideální moudrost, mezinárodní verze názvu automobilky pak je Leading Ideal. Na oba názvy odkazuje logo na kapotě vozu, kterým je stylizované slovo Li. Zmatek v médiích pak možná vedl ke změně, která se stala jen pár dní po představení vozu, automobilka totiž náhle změnila své oficiální jméno právě jen na krátké Li Xiang. 

img-responsive

Lixiang Zhizhao One | foto: Lixiang Zhizhao

Samotný Li Xiang není žádný nováček automobilového průmyslu, kromě své značky vlastní i další automobilku CHJ Automotive, která vyrábí elektrické minivozy. Kromě toho je také zakládajícím investorem ve známé automobilce NIO a založil také nejznámější čínský automobilový web, Autohome. 

Li Xiang One je impresivně působící SUV o velikosti čtrvrté generace Range Roveru, s moderním a na Čínu minimalistickým designem. Zajímavě působí úzké přední světlomety, spojené do jednoho celku LED pásem denního svícení, který se táhne po horní straně rozměrné masky. Podobný prvek je i na zádi, kde červená LED lišta spojuje koncové svítilny.

img-responsive

Lixiang Zhizhao One | foto: Lixiang Zhizhao

Nejvíce však vůz zaujme při pohledu do kabiny, kde není vůbec pochyb o tom, kam Li Xiang se svým vozem míří. Luxusně působící sedačky jsou čalouněny kůži Nappa, kterou používají i evropské prémiové automobilky. Po celé délce palubní desky se táhne štít s displeji, které působí jako jeden celek, jde ale o tři separátní displeje. Čtvrtý je pak usazen níže ve středovém panelu a slouží k ovládání palubních systémů. 

Úplně stejné sedačky jako vepředu nabídne One i ve druhé řadě, jde tady opravdu spíše o komfort pasažérů než o počet převážených lidí. Pohodlně působí i třetí řada, která nabídne taktéž dvě místa. V případě zájmu ale Li Xiang nabídne za příplatek i možnost sedmimístného uspořádání interiéru. 

img-responsive

Lixiang Zhizhao One | foto: Lixiang Zhizhao

Naprostá většina nově vznikajících automobilek v Číně se zaměřuje na elektrifikaci a Li Xiang není vyjímkou. Oproti své konkurenci však má One kromě elektrického motoru u zadní nápravy a akumulátoru v podvozku navíc také spalovací motor pod přední kapotou. Přeplňovaný benzínový tříválec o objemu 1,2 litru ale neslouží přímo k pohonu náprav, místo toho dodává elektrickou energii do akumulátoru. Nejde tak o tradiční a ani plug-in hybrid, ale spíše elektromobil s range extenderem, podobně jako BMW i3 před faceliftem. 

Vůz disponuje elektromotrem o výkonu 326 koní a 530 Nm a na jedno nabití a naplnění nádrže ujede až 700 kilometrů. Z toho připadá 180 kilometrů čistě elektrického dojezdu a zbytek při zapojení tříválce. Akumulátor má kapacitu 40,6 kWh a lze jej nabít na 80 procent za 40 minut při využití rapidního nabíjení. 

img-responsive

Lixiang Zhizhao One | foto: Lixiang Zhizhao

Vůz se má dostat do prodeje už na konci tohoto roku za asi 1 350 000 Kč, což není úplně špatná cena na prémiové elektrické SUV. Oficiální premiéru si vůz odbude na autosalonu v Šanghaji příští měsíc. O nabídce mimo čínský trh zatím nepadlo ani slovo, konkurenční startupy však s tímto často počítají a i samotné CHJ Automotive už zveřejnilo své plány o expanzi do zemí EU.

Automobilka Li Xiang samozřejmě v počátku nemohla počítat s udělením licence pro výrobu automobilů, což je jedním z největších problémů brzdících ambiciózní plány čínských startupů. Zatímco většina firem toto řeší outsourcováním výroby k některému existujícímu výrobci, Li Xiang radši jednu automobilku odkoupil. Známý výrobce motorek a levných automobilů Lifan, který je v posledních měsících na pokraji kolapsu, mu prodal svoji pobočku zaměřenou na elektromobily, která disponovala vlastní licencí i továrnou.

Vytisknout

Diskuze: Prémiové SUV z Číny? Leading Ideal nabídne luxus a netradiční hybridní pohon

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Borgward BX7

Znovuzrozený Borgward změnil majitele, odkoupila jej konkurence Uberu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud