Číňané se vrtali v motoru Škody Kodiaq. Co našli, vás nejspíš překvapí

Pod logem mladoboleslavské automobilky čekalo překvapení

Pod logem mladoboleslavské automobilky čekalo překvapení | foto: facebook

Na internet se dostalo video, na kterém pracovník čínského dealerství automobilky Škoda prozkoumává motor Kodiaqu - se šroubovákem v ruce. Jeho objev sice není nijak překvapivý, nicméně internet si z něj už stihl udělat senzaci.

Video, které se v posledních týdnech šíří po internetu, vlastně neukazuje nic šokujícího - tedy alespoň pro lidi, kteří něco málo tuší o automobilovém průmyslu. Na videu je totiž zachycen pracovník čínského dealerství automobilky Škoda, který se šroubovákem v ruce odstraňuje logo okřídleného šípu, pod kterým je ukryto logo VW.

Co se ukrývá pod logem automobilky Škoda? | zdroj: youtube.com

Upřímně řečeno, přijde to ještě někomu překvapující? Vždyť je to stejně, jako divit se, že v Mini naleznete loga automobilky BMW, nebo že Smart má díly z automobilky Mercede-Benz. Většina značek zkrátka patří do nějakých koncernů či společenství a sdílení dílů není nijak neobvyklé.

Ostatně všechny automobily z koncernu VW využívají stejné platformy a pokud by měl člověk dostatek času a prostředků, jistě by během rozebírání jednoho vozu našel loga téměř všech značek z koncernu. U samotného krytu motoru se pak automobilce rozhodně nedivíme, že nechtěla utrácet za nový kryt jen kvůli logu, které se dá snadno zamaskovat.

Ostatně mladoboleslavská Škodovka rozhodně není jediná, která to tak dělá. Již dříve se objevilo na internetu video, na kterém majitel Seatu Cupra odhaluje pod logem Seatu logo automobilky Volkswagen. V tomto konkrétním případě se navíc pravděpodobně jednalo o motor, který by se dal standardně najít pod kapotou Volkswagenu Golf R.

Seat Leon Cupra ukrývá motor Golfu R, včetně loga Volkswagenu | zdroj: youtube.com

Navzdory popularitě videa tedy pochybujeme, že by mohlo Škodovce jakkoliv ublížit. Domácí automobilka je totiž v Číně poměrně populární a naopak čínský trh je pro Škodu tím vůbec největším a zřejmě i nejvýnosnějším.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu