Rolls-Royce jako znak luxusu? Tenhle extrémní stroj vypadá jako po apokalypse

Rolls-Royce Wraith upravený pro Jona Olssona

Rolls-Royce Wraith upravený pro Jona Olssona | foto: jon-olsson.com

Většina lidí si vozy značky Rolls-Royce kupuje zejména kvůli jejich eleganci, luxusu, vznešenosti a komfortu. To však není případ známého lyžaře Jona Olssona, který svůj Rolls změnil v pořádně extrémní stroj.

Jon Olsson je v poslední době známější díky automobilům, než své sportovní kariéře. Jeho rukama už prošly desítky vozů, mezi kterými nechybí luxusní Lamborghini, sportovní Audi nebo extrémní Praga R1. Když se však v nedávné době Jon rozhodoval, jaký vůz si pořídí nyní, rozhodnutí padlo na luxusní kupé Rolls-Royce Wraith.

Ačkoliv se původně Jon rozhodoval mezi Nissane GT-R a Ferrari FF, nakonec se rozhodl splnit si svůj motoristický sen a pořídit si elegantní Rolls. Elegance však vozu příliš dlouho nevydržela, neboť krátce po zakoupení putoval automobil k úpravci Absolute Motors, který z vozu vytvořil něco skutečně netradičního až extrémního.

Podle serveru CarScoops měl být Rolls původně přestavěn na off-roader, později se však plány změnily, a z vozu se mělo stát pořádně nadupané kupé. A to se rozhodně povedlo, neboť 6,6 litrový přeplňovaný motor V12 dostal pořádnou dávku steroidů, díky které se z originálních 465 kW (632 k) vyhoupl až na 604 kW (821 k). Zrychlení z 0 na 100 km/h tak nyní toto luxusní monstrum zvládne za 4.4 vteřiny a ručička tachometru se zastaví na 250 km/h.

Extrémní úpravy se však nevyhnuly ani exteriéru. Kromě typické "kamufláže", která je u vozů tohoto lyžaře typická, přibylo na voze několik světlometů, zakázkový výfuk, 24 palcová kola a nechybí ani střešní zahrádka, která byla ke střeše uchycena extrémně silnými magnety. Na zahrádce je umístěn karbonový Jetsurf a kanystry na palivo.

Zdá se, že tyto úpravy však stále nejsou konečné. Olsson má totiž pro vozidlo v plánu ještě několik úprav. Mimo jiné se mají týkat pohonného systému, neboť podle jeho slov ještě nejsou na Rolls žádné pořádné zimní pneu, takže musí něco vymyslet na zimu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu