Nissan GT-R sám odblokuje omezovač.Na okruhu.

GT-R

GT-R | foto: Nissan

Nissan nedávno představil svoji opravdu žhavou novinku, nástupce legendárního Skylinu, se jménem GT-R. Nyní postupně uvolňuje další a další technické detaily a zajímavosti. Jednou z nich je funkce samostatného odblokování omezovače.

V rodném Japonsku je zákon nekompromisní. Jakkoliv výkonná auta musí mít povinně omezovač nastavený na 180 km/h. Více ani krok.

Co ovšem s takovýmto autem na okruhu? To je otázka, kterou u Nissanu řešili a vyřešili. Žádné složité odblokování, GT-R se odblokuje sám.

Díky technologii GPS Nissan sám pozná že dorazil na místo, kde silniční předpisy neplatí, a omezovač vypne. Po závodu a opuštění okruhu se však opět aktivuje.

Proč to? Nissan nemá zájem na tom, aby lidé houfně odblokovávali omezovače, neboť 180 se mu na japonské dálnice zdá dost.

Nasadil proto nekompromisní a neskutečně silné zabezpečení řídící jednotky, do které bude velmi těžké se nabourat a už vůbec něco pozměnit. Prohlašuje, že borci, kteří něco takového dovedou, se budou počítat v jednotkách kusů. Celosvětově.

Evropana může hřát na srdci to, že na starém kontinentě budou GT-R prodávána s omezovači na přijatelnější hodnotě 250 km/h.  Vzhledem k tomu, že technologie rozpoznávání okruhů funguje jen v Japonsku, jsem zvědav, jak budou u Nissanu problém maximání rychlosti řešit v našich zeměpisných šířkách a délkách.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu