PEUGEOT ONLINE RALLY CUP ODSTARTOVAL NA eSPORT RALLYE ČESKÝ KRUMLOV

Radka Matthey, 28. května 2020, 20:40 Google+

Premiérový ročník SONAX MMČR v Online rally byl zahájen v pátek 22. května 2020 v klubovém domě Autoklubu ČR. Součástí virtuálního šampionátu je také Peugeot Online Rally Cup, který vznikl jako doprovodná aktivita oficiálního seriálu Peugeot Rally Cup CZ 2020.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot Online Rally Cup

Peugeot Online Rally Cup | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Mezi hostujícími jezdci, kteří na speciálních simulátorech odstartovali do eSport Rallye Český Krumlov, byl také loňský celkový vítěz Peugeot Rally Cupu – René Dohnal. „S platformou Richard Burns Rally mám zkušenosti, protože jsem ji hrál už v době jejího vzniku v roce 2005. Mám ji rád a zúčastnil jsem se prvních závodních sezón. Poměrně rychle se tenkrát vytvořila velká komunita jezdců a díky českému pluginu se tato hra posunula hodně dopředu. Přibyly nové vozy, české erzety a vylepšená fyzika,“ vzpomínal krátce před startem René Dohnal a doplnil: „Mně osobně přinesla zmíněná hra několik důležitých věcí. Protože se tenkrát jelo v týmech, musel jsem držet strategii a disciplínu. Navíc jsem si vyzkoušel a zautomatizoval řešení krizových momentů. Richard Burns Rally je totiž opravdu velmi realistická. Po několika letech sice prvotní zájem o tuto hru opadl, ale teď se vrací. Vypsaný online šampionát, spojení s Autoklubem a značkou Peugeot virtuálnímu závodění dodává zcela nový rozměr.“

Peugeot Online Rally Cup je doplňkovou aktivitou k Peugeot Rally Cupu 2020, který bude zahájen, jakmile to podmínky dovolí.

Peugeot Online Rally Cup zahrnuje všech 7 soutěží online šampionátu. Je určen pro všechny hráče z řad veřejnosti i profesionálních jezdců, kteří splňují následující podmínky:

- zúčastní se minimálně jedné virtuální soutěže hry RBR s vozem Peugeot 208 R2

- přihlásí se do Peugeot Online Rally Cupu e-mailem (cup@autoklub.cz)

Pro registraci do seriálu Peugeot Online Rally Cup stačí poslat e-mailem jméno, pod kterým je jezdec přihlášen do Sonax MMČR v online rally, a dále kontaktní údaje.

V každé virtuální soutěži budou hráči na prvních třech místech v rámci Peugeot Online Rally Cupu odměněni věcnými cenami. Celkový vítěz Peugeot Online Rally Cupu získá jako hlavní cenu možnost jízdy v reálném voze Peugeot 208 R2 na místě spolujezdce. Tento zážitek pravděpodobně ocení hráč RBR z řad veřejnosti, stejně jako další hlavní cenu pro průběžně vedoucího hráče v rámci  Peugeot Online Rally Cupu po čtvrté soutěži, online Barum Czech Rally Zlín (11. – 16. 8.), který získá možnost zúčastnit se reálné soutěže jakožto člen týmu Peugeot Rally Cup.

„Peugeot Online Rally Cup bude zřejmě pro řadu našich příznivců způsob, jak si ukrátit čekání na reálnou rallyovou sezónu, protože věřím, že se jí stejně jako my a naše posádky už nemohou dočkat. Online Rally Cup  ale také může posílit vazbu, kterou s našimi fanoušky vytváříme, a zpopularizovat skutečnou rallye. I proto jsme zvolili jako hlavní ceny jízdu s některým z našich předních jezdců ve skutečné dvěstěosmičce a výlet na skutečnou rallye s našim týmem. Virtuální a reálné závodění se totiž mohou vzájemně doplňovat a oba typy z toho mohou profitovat.“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

 

Kalendář SONAX MMČR Online Rally 2020:

Rallye Český Krumlov (22. – 27. 5.)

Rally Hustopeče (16. – 21. 6.)

Rally Kopná (14. – 19. 7.)

Barum Czech Rally Zlín (11. – 16. 8.)

Rally Pačejov (15. – 20. 9.)

Rallye Šumava Klatovy (13. – 18. 10.)

Mikuláš Rally Slušovice (3. – 8. 11.)

Vytisknout

Diskuze: PEUGEOT ONLINE RALLY CUP ODSTARTOVAL NA eSPORT RALLYE ČESKÝ KRUMLOV

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Peugeot Rally Cup

Peugeot Rally Cup CZ má svůj web

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud