Vlčák v rytmu propocených kombinéz

Jiří Dokulil, 22. června 2019, 19:03 Google+

Řádně poučeni průběhem vyškovské rally, kde bylo každé ubrání plynu ve výsledcích okamžitě znát, se Martin Vlček s Ondřejem Krajčou vydali vstříc druhému dílu „jihomoravského turné“, které mělo pokračování v Hustopečích. Agrotec Petronas rally byla sice oproti vyškovskému klání mnohem delší, členitější a kvalitněji obsazená, profilem tratě a abnormálně malými rozdíly ve výsledkové listině však navázala tam, kde vyškovský sprint skončil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V roce 2014 zisk nečekaného bronzu a od té doby samé problémy. Taková je hustopečská bilance Martina Vlčka, který zde ze sedmi startů třikrát dojel do cíle a čtyřikrát odstupoval předčasně. Horší statistiku už má snad jen na domácí Barumce. „Mezi vinohrady se vždycky rád vracím, přestože jsem předchozí ročníky nedokončil. Prostředí vinic je prostě neodolatelné a taky říkám, že závody, které organizují aktivní závodníci, jsou nejlepší. To se potvrdilo už při seznamovacích jízdách, které se daly v pohodě zvládnout během pár hodin. Jestli mi na závodech něco vadí, tak jsou to právě nekonečné přejezdy mezi zkouškami, ať už v rámci tréninku, či samotného závodu. Rovněž velice kvituji častou změnu povrchu a rytmu, ale to k Hustopečím odjakživa patří. Na jih rovněž patří sluníčko a vysoké teploty, což se o víkendu naplnilo na sto procent a na nás, v závodních autech, nezůstala nit suchá,“ popisuje specifika rally mezi vinicemi Martin. Pozitivní náladu v týmu Hyundai Kowax Racing dokreslila slova spolujezdce Ondřeje Krajči: „Díky úspěšnému Vyškovu jsme se do Hustopečí těšili a už seznamovací jízdy potvrdily, že to bude náročný závod, zejména z důvodu velkého vedra. Shakedown se nám celkem vydařil, a tak jsme na trať vyráželi optimisticky naladění.“

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Bojovnou náladu však v pátek večer vystřídalo mírné zklamání. Dva jedenácté, jeden desátý a jeden dvanáctý čas – to rozhodně neodpovídalo ambicím, se kterými posádka Hyundaie i20 R5 do Hustopečí přijela. Vysvětlení však bylo logické. Stejně jako na všech předcházejících soutěží obou českých seriálů, závodil i v Hustopečích týmový hyundai poprvé a pilotovi ve spolupráci s mechaniky chvíli trvalo, než našel pro specifické podmínky vhodné nastavení. „Začátek závodu nám nesedl nejen kvůli nastavení podvozku, ale také kvůli nevydařené volbě gum. Pořadím jsme zase začali stoupat až druhý den,“ vrátil se k vývoji závodu Ondra.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

V sobotu začínala posádka Hyundai Kowax Racing teamu z jedenáctého místa absolutně, ale po prvních průjezdech již figurovala na konci první desítky. Ve druhé „rundě“ se pak Martin s Ondrou uchýlili k tradičnímu scénáři dosavadního průběhu sezony a při opakovaných průjezdech „erzetami“ posouvali svá maxima v průměru o půl sekundy na kilometr. Po událostech v samotném závěru, kdy výsledky opustili Jan Černý a Miroslav Jakeš, nakonec obsadili osmé místo, podtržené desátou příčkou v samostatném hodnocení sobotní etapy. „Máme všechna tři auta v cíli, takže za náš tým jsme velice spokojeni,“ komentoval účinkování týmu Martin Vlček, který připomněl, že zázemí Hyundai Kowax Racing teamu využívali i absolutně čtrnáctý Tomáš Růžička a osmnáctý Vladimír Hanuš. „Druhá etapa byla z našeho pohledu mnohem lepší než první den. Trochu adrenalinu nám přivodil jen jeden trefený „protikatovací“ beton, který jsme trefili v pasáži na "pětku" a s velkým štěstím se nic vážného nestalo. Až na pár drobností to byl krásný závod a věříme, že na Bohemce náš výsledek z Hustopečí ještě vylepšíme,“ zhodnotil závod Ondřej Krajča, jenž se zároveň jménem posádky přiznal k menší redukci místní fauny, ke které došlo na trati poslední rychlostní zkoušky. „Trefili jsme bažanta, který vykukoval zpoza antikatu. Martin se mu prý snažil vyhnout, ale stejně ho trefil,“ dodal Ondra.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Dalším startem Martina Vlčka s Ondřejem Krajčou bude v termínu 12. – 14. července Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Mezitím se však v týmu Hyundai Kowax Racing připravuje jedno šotolinové překvapení, o kterém budou všichni příznivci „Vlčákovy“ stáje brzy blíže informováni na týmovém facebooku.

Vytisknout

Diskuze: Vlčák v rytmu propocených kombinéz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Rozpálené Hustopeče v podání Minařík racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud