Rally dětem – zveme děti do servisu 38. KOWAX Valašské Rally ValMez

RallyZone.cz, 25. března 2019, 22:30 Google+

Malí závodníci se budou moci podívat zblízka na vše, co je bude zajímat. A nejen to. Loňská premiéra Rally dětem se setkala s velkým zájmem a nadšeným ohlasem nejen mezi budoucími závodníky. Kateřina Trojanová provedla děti celým servisním zázemím, podělila se s nimi o své zážitky a zodpověděla spoustu, často velice fundovaných otázek. Odměnou pro organizátora VANČÍK MOTORSPORT byly rozzářené oči všech účastníků. K rozhodnutí opakovat tuto akci na vybraných rally sezóny 2019 byl proto jen krůček.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Letošní sezónu zahajujeme s našimi partnery SAMOHÝL MOTOR a. s. a MOL Česká republika na populární „Valašce“, kde najdete náš stan označený vlajkami s logem Rally dětem v servisní zóně Kopřivnice v sousedství servisu nově vzniklého SAMOHÝL ŠKODA Teamu. Během relativního klidu v servisu, kdy budou vozy na trati v několika přibližně hodinových exkurzích ukážeme dětem servis zblízka. Seznámíme děti s tím, s jakými vozy se jezdí, co to je itinerář a rozpis, jak pracuje před i během rally posádka, mechanici a team, kolik a jaké práce se na vozech v servisu dělá, jak se stane člověk závodníkem a spoustu dalších věcí. Provedeme je celým servisem, ukážeme jim, jaké se používá nářadí a seznámíme je i s netechnickým zázemím týmu. Naučí se něco o pneumatikách a budou si moci vyzkoušet drobné servisní úkony. Na závěr se seznámí s motokárami, ve kterých se budou moci i vyfotit a řekneme jim, jak mohou začít s motoristickým sportem. Chybět nebude malý kvíz a drobná sada upomínkových předmětů. Průvodkyní jim tentokrát bude Karolína Jugasová, spolujezdkyně, která navigovala řadu pilotů ve vozech od nejnižších tříd až po R5 a může tak dětem velmi dobře přiblížit atmosféru rally.

Exkurze jsou koncipovány pro děti mezi 5-14 lety. V rámci každé exkurze počítáme s cca 13 dětmi. Protože je zázemí teamu poměrně stísněné, zůstanou rodiče za vnějším ohrazením servisu resp. stanu Rally dětem, ale s dětmi od nich nebudeme dále než 3-4 metry.

Jednotlivé exkurze jsou připraveny po oba dny. V sobotu 30. března to bude ve 12:30; 15:00 a 17:30 hod. Na termín ve 12:30 navazuje návštěva soutěžních vozů v servise, lze jej tak zkombinovat s přihlížením skutečné servisní práci na závodních vozidlech. Po termínu v 17:30 se lze přesunout doslova pár kroků od servisu do polygonu Tatra a zhlédnout na něm rychlostní zkoušku 8. V neděli 31. března jsme naplánovali exkurze na 10:00 a 12:00 hod., oba tyto termíny jsou opět zvoleny tak aby je bylo možné zkombinovat se zážitkem z rychlostních zkoušek 11 a 12.

Registrujte se na adrese rallydetem@seznam.cz s uvedením času exkurze, jména a věku dítěte a mobilního telefonu. Pokud bude termín již obsazen, pošleme obratem informaci, že nebylo možné provést registraci, případně připojíme informaci, ve kterém termínu jsou ještě volná místa. Uzávěrka přihlášek bude ve čtvrtek 28. března ve 24 hodin. Sledujte také informace o všech doprovodných událostech a akcích při 38. KOWAX Valašské Rally ValMez na jejím webu valasskarally.cz, kde najdete časový harmonogram celé soutěže, mapu servisního areálu i rychlostní zkoušky Tatra.

Těšíme se na shledanou v Kopřivnici a doufáme, že se vám akce bude líbit.

Autor: Jiří Šteg 

Vytisknout

Diskuze: Rally dětem – zveme děti do servisu 38. KOWAX Valašské Rally ValMez

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Minařík Racing

Minařík racing na prahu nové sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud