TEST Peugeot 408 PureTech 130 Allure Pack – kliďas s tváří agresora

Lukáš Suchý / AutoRoad.cz, 6. června 2023, 20:59 Google+

Model 408 je novinka, která kombinuje hned několik karosářských variant v jednom balení. Pod povrchem se skrývá Peugeot 308. Na výběr je z několika různých motorizací. Dnešní recenze se zaměří na základ nabídky, co se motoru týče – benzinový tříválec s automatickou převodovkou. Výbavový stupeň Allure Pack je pomyslným středem nabídky, takže by se mělo jednat o jednu z nejvíce prodávaných verzí. Jaká je 408 a dává smysl vedle levnější 308 ?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
peugeot 408

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Sdílejte článek

Úvod a ceny

Model 408 je postaven na podvozku menší sestřičky v podobě modelu 308. Tu jsme testovali loni hned dvakrát a jednalo se o velmi příjemného společníka. Stejně obstála i 408. Má ale sebevědomější cenovku, která startuje na 830 tisících Kč (PureTech 130 Allure). Aktuálně má však Peugeot akční ceny, takže může být vaše za 780 tisíc. Manuál v nabídce není. Pakliže by vám tříválec nestačil, tak jsou zde další dvě různě silné plug-in hybridní verze – 180 / 225 koní. Obě však přesahují pořizovací cenu jednoho milionu korun. Náš kus ve výbavě Allure Pack startuje bez příplatků na 817 800 Kč. Přičtu-li příplatky našeho vozu, dostanu se na necelých 870 tisíc (akční cena).


Exteriér

Design vozu je poměrně exotický. Přední část má přísný výraz, skvěle vypadá nová maska i logo. Líbí se mi také přední světlomety ve stylu šavlozubé šelmy. Škoda jen, že zde nejsou full LED. Ty totiž vypadají a svítí o poznání lépe.

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Zadní část se svažuje a silueta připomíná třeba první generaci BMW X6. Celkově to vypadá velice moderně, ale opět si neodpustím jednu připomínku, která se line k lacině působícímu zadnímu nárazníku, který není lakovaný.

Rozměry: 4687/1848/1478/2787 mm (délka, šířka, výška, rozvor)

Hmotnost: 1467 kg

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Interiér

Uvnitř se jedná o velice sympatické místo, kde je vidět veliký posun oproti starším modelům značky. Jsou zde použité kvalitní materiály a celkově působí interiér kvalitně. Polokoženková sedadla jsou pohodlná a pozici za volantem já osobně nemám co vytknout. Mnoho lidí si stěžuje na koncepci, kdy máte virtuální kokpit nad volantem, ale já jsem zvyklý mít volant poměrně nízko, takže mi výhled na „budíky“ neruší.

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Ovládání je snadné a i přesto, že jsou zde dva displeje na středovém panelu, tak mě to nijak zvlášť neruší. Jasně, klasická kolečka na ovládání klimatizace jsou lepším řešení, ale alespoň zde zůstala lišta, která váš odkáže na nejdůležitější funkce. Spodní displej je konfigurovatelný a můžete si tam dát to, co nejvíce používáte – například vypnutí systému Stop-Start či Car Play.

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Prostornost je velice dobrá jak vpředu, tak vzadu. Tedy neměříte-li přes cca 190 cm, to pak můžete mít problém díky zkosené střeše s prostorem na hlavu. Před koleny však zůstává prostoru dost. Svažující se střecha má ještě jednu nevýhodu a sice horší výhled z vozu směrem vzad. Potěší také dvojice USB-C konektorů. Zavazadlový prostor pojme 536 litrů.

Jízda

Začneme s koly. Jsou zde „devatenáctky“, ale jsou obuté na pneumatikách s vysokým profilem, což značí, že jde celkově o dost veliká kola. Pneumatiky mají rozměr 225/55/R19. Podvozek je naladěn komfortně a s koly si celkem dobře rozumí. Jízdní komfort je tedy fajn a to i na velice rozbitých úsecích, kterých máme požehnaně. Do interiéru sice projde občas nějaká ta rána, ale nic hrozného.

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Vzhledem k tomu, že jde o základní motorizaci bez elektrifikace, tak i celkem slušně zatáčí. Váží totiž méně, než 1,5 tuny. Sice se u toho vlivem vyššího těžiště celkem naklání a asistenční systém na limitu umí nepříjemně „zachraňovat“, ale při plynulé svižné jízdě je vše vlastně fajn. Odhlučnění není ani na dálnici vůbec špatné, řízení je tradičně přeposilované a brzdy se dávkují příjemně.

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Motor

Přeplňovaný tříválec 1,2 PureTech dobře známe, nabízí výkon 96 kW (230 Nm), který malou 208 dokáže hezky rozhýbat, ale zde působí v kombinaci s automatickou převodovkou lenivě.

Reakce na plyn je tupá a když už převodovka najde správný kvalt, tak se stejně nic moc neděje. Jedná se tedy o motor určený pro klidnější řidiče. Bohužel ani kultivovanost není příliš dobrá a při v otáčkách nepříjemně vrčí. Akcelerace na 100 km/h trvá 10,4 sekund a maximální rychlost činí 210 km/h. Co se převodovky týče, tak ta by mohla být lepší. Umí nepříjemně cukat při rozjezdech či dojezdech na semafory a občas umí být i pěkně zmatená. Škoda, že zde není možnost koupit si manuál, který by celý vůz hezky oživil. Příjemně mě však překvapila spotřeba, která se v klidném tempu pohybuje na těchto číslech:

Město: 6,5 – 8 l

Kombinovaná: 6,8 l

Dálnice: 7 l

Okresky: 5,5 – 6,5 l

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Závěr

408 je moderní kříženec, který zaujme na první pohled. Potěší prostorným a kvalitním interiérem, pohodlným podvozkem, dobrým odhlučněním a vlastně i snadným ovládáním. Co je však horší, je omezený výběr pohonných jednotek a absence manuálu, který by v našem případě slabému tříválci dost pomohl. Dalším malérem je cenovka. Pokud bychom za tyto ceny dostali namísto tříválce silnější benzinový čtyřválec, bylo by to zkousnutelnější. Řešením by mohla být jedna z plug-in hybridních verzí, jenže ty jsou ještě výrazně dražší a nabídnou horší jízdní vlastnosti. Kde jsou ty časy, když si zákazník mohl vybrat mezi naftovým a benzinovým čtyřválcem… Peugeot 408 PureTech 130 je vlastně méně praktická a dražší 308 SW v módnějším kabátě. V mých očích se rozhodně nejedná o lepší auto.

Posledně testovaná 308 SW se stejným motorem, lepší výbavou a nižší cenou dostala 8 bodů. Peugeot 408 PureTech 130 S&S EAT8 Allue Pack si odváží 6,5/10 bodů.

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Plusy

Originální design

Kvalitní interiér

Snadné ovládání

Slušná prostornost

Pohodlný podvozek

Dobré rozlišení infotainmentu

Bezdrátové Car Play

Proti plug-in verzím je výrazně lehčí (lépe zatáčí)

img-responsive

peugeot 408 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Minusy

Dynamika

Kultivovanost motoru

Převodovka

Výhled vzad

Cenovka

Proti 308 SW nedává smysl

Vytisknout

Diskuze: TEST Peugeot 408 PureTech 130 Allure Pack – kliďas s tváří agresora

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Amarok

Nový Volkswagen Amarok má české ceny

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud