Půjčíte si auto přes sociální síť? Nissan chce takhle půjčovat svá auta

Pátá generace Nissanu Micra je od základu nová, nabídne tři různé motory.

Pátá generace Nissanu Micra je od základu nová, nabídne tři různé motory. | foto: Nissan

S rostoucí popularitou sociálních sítí se rozmáhá stále více její využití. Posledním příkladem je možné sdílení vozů s několika uživateli, které plánuje japonský Nissan.

Na konci letošního roku chce totiž automobilka spustit převratnou službu Nissan Intelligent Get & Go Micra. Ta je vlastně základem pro spoluvlastnictví automobilu skrze sociální sítě. Nejprve bude její zkušební provoz spuštěn v okolí města Paříž ve Francii.

Posléze, až se ukáže, do jaké míry tohle vše funguje, se služba rozšíří do dalších měst a států. Cíle, tohoto nápadu by pak bylo vzájemná zápůjčka vozidel Nissan Micra s 0,9litrovým zážehovým přeplňovaným tříválcem. Vše by se mělo uskutečnit v dubnu příštího roku, takže do té doby se bude vše dolaďovat.

A jak to vše bude fungovat? Defacto se má jednat o spárování jednotlivých profilů zákazníků, což povede k jednotné internetové komunitě. Tam se už budou Micry vzájemně půjčovat, domlouvat se podrobnosti o zápůjčkách a tak dále. Ve skupině pak mají být pouze blízko sebe bydlící lidé, kteří navíc logicky budou navazovat s časovým úsekem, na jaký si Micru půjčí.

Vše pak bude placeno na základě faktury, kde bude rozpočítána doba, na kterou se auto každému zájemci pronajalo. V ceně je i pojištění, servis, přístup k internetovému párovacímu nástroji a také instalace aplikace pro chytré telefony. Jediným omezením tak bude jen fakt, že za rok nesmí nikdo z uživatelů najet s vozem víc jak 15 tisíc kilometrů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu