Tisková konference v Brazílii - dotazy novinářů

Robert RoBertino Pavelka, 12. listopadu 2015, 21:15 Google+

Přítomni byli Sebastian Vettel (Ferrari), Felipe Massa (Williams), Jenson Button (McLaren), Nico Hülkenberg (Force India), Max Verstappen (Toro Rosso) a Felipe Nasr (Sauber)

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sebastian Vettel byl na tiskové konferenci ve čtvrtek nejzpovídanější

Sebastian Vettel byl na tiskové konferenci ve čtvrtek nejzpovídanější | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

Silvia Arias (Parabrisas): Mohli byste mi říci, co v letošní sezóně považujete ve vašem týmu za silné a slabé stránky?

Nico Hülkenberg: Nejsilnější a nejslabší bod? Za silnou stránku považuji, že jsme na to, co máme k dispozici, velmi efektivní, zvláště když si uvědomíte, jaký je náš rozpočet. To považuji za velice dobrou práci. A slabá stránka, asi že máme tak hluboko do kapsy.

Jenson Button: Nemáme žádné slabiny, jsme perfektní. Silné stránky? Myslím, že jich moc nemáme, mám za to, že každý a zvláště McLaren ví, čeho jsme dosáhli. Jsme stále stejný tým. Pokud jde o závodní víkendy, tam odvádíme dobrou práci, snažíme se ze sebe dostat to nejlepší, s ohledem na maximalizaci našeho potenciálu. Měli jsme problémy s pohonnou jednotkou, prakticky celou sezónu jsme se snažili ji vylepšit, což nebylo vůbec lehké, teď bude důležité, co uděláme přes zimu. Změny by nás měly pro příští rok posílit, protože nikdo nechce, abychom se potáceli na pozicích jako letos. Zda budeme vyhrávat závody nebo ne, to je jiná otázka, ale předpokládám, že v posledních závodech letošní sezóny už můžeme být vpředu. Odvedli jsme mnoho tvrdé práce, pozitivní je, že stále týmu důvěřujeme. Ta se nás drží i v těžkých časech, proto je v týmu dobrá atmosféra, možná je dost lidí překvapeno, jak to u nás vypadá.

Felipe Massa: Ve srovnání s jinými týmy odvádíme dobrou práci. Řekl bych dokonce velmi dobrou práci. Bojujeme s velkými týmy a rozhodně nesmíme zapomínat, že úspěchy nepřicházejí lehce, navíc pro nás jsou velmi důležité. Ale pár věcí ke zlepšení tu je... Musíme být efektivnější, zlepšit mnoho věcí, prostě je zjednodušit, to samé se týká strategie, zastávek v boxech, ale s ohledem na naše možnosti se domnívám, že se nemáme za co stydět. Chce to jen trochu víc peněz, investovat je do vozů a jsem si jist, že pak těm klukům před námi trochu ztrpčíme život.

Felipe Nasr: No, řekl bych, že situace u Sauberu je dost obtížná. Pokud se podíváte na minulý rok, vůbec jsme nebodovali, takže jsme letos předčili veškerá očekávání, těch bodů jsme získali docela dost, přibývaly na naše konto, kdykoliv to bylo možné. Přál jsem si motivovat lidi. Nikdo nic nevzdával, víme, na co máme a co si můžeme dovolit. V týmu máme dobré lidi. Musíme být trpěliví, je to jen otázkou času, výhled na příští sezónu vypadá poněkud lépe, takže se chceme soustředit na snahu dosáhnout ještě lepších výsledků. Pokud se to všechno příznivě sejde, můžeme příští rok udělat další posun vpřed.

Sebastian Vettel: Byl jsem ohromen, jaká vášeň provází Ferrari, to je opravdu hodně silná stránka. Tím myslím atmosféru uvnitř týmů i mezi fanoušky, takže Red Magic. Slabinou... snad jídlo není tak dobré, opravdu... Slabina? Myslím, že sezóna byla dobrá, po vítězstvích jsme to pořádně oslavili, myslím, že se můžeme dál zlepšovat, to všechno ukáže příští rok.

Max Verstappen: Řekl bych, že silnou stránkou je atmosféra v týmu a možná to je něco specificky italského. Už v motokárách se mi to líbilo a tady to pokračuje. Připadám si jako ve velké rodině a jako pilot se tu dobře cítím, proto i můj výkon jde nahoru. Tým je pořád ještě velmi mladý, jsou ambiciózní a myslím, že ve srovnání s loňským vozem jsme o velký kus vpředu. Jsem prostě šťastný, že můžu řídit tak dobré auto. Ohledně slabin, o žádné nevím. Snad jen - chybí nám ještě pár kilometrů v maximální rychlosti, ale to je asi jediná věc.

José Roberto Lioi (Globo Radio): Sebastiane, bude Brazílie pro vás rozhodující závod ohledně druhého místa v šampionátu?

Vettel: Ano. Jistě, máme ještě dva závody, ten poslední mi příliš nepomohl. Ale ano, stojím o to být aspoň druhý, je to pořád lepší než být třetí. Naším cílem je aspoň se vklínit mezi Mercedesy a rozdělit je, ale nejlepším způsobem, jak to udělat, je soustředit se na svůj výkon a pokusit se dosáhnout maxima. Uvidíme, co se stane v neděli.

Luigi Perna (La Gazzetta dello Sport): Niki Lauda řekl, že v této chvíli Ferrari lze srovnávat s Mercedesem z hlediska výkonu motoru, ale ne co se týče podvozku a aerodynamiky. Souhlasíte?

Vettel: S pokrokem v letošním roce jsem zatím velmi spokojen. Máme také připraveny zajímavé věci. Vždy je těžké předvídat, co se stane v další sezoně, ale rozhodně je naším cílem se Mercedesu přiblížit. Vypadá to slibně a měli bychom udělat krok vpřed. Niki zrovna nepatří mezi lidi, kterým je radno vždy věřit, často a někdy i rychle mění své názory a občas řekne i něco, co nedává smysl. To, co říká, vyznívá pro nás dobře, protože nejspíš cítí, že se Mercedesu blížíme.

Vytisknout

Diskuze: Tisková konference v Brazílii - dotazy novinářů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Juki Cunoda rozjásal davy domácích fanoušků

GP JAPONSKA: Pohodové vítězství Red Bullu, Ferrari strategicky na výši

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Sebastian Vettel s názorem Nikiho Laudy nesouhlasí

Vettel odporuje Laudovi: Ferrari náskok motoru Mercedes ještě nestáhlo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  2. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

  3. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  4. V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud