Honda předvede „e:TECHNOLOGY“ na Ženevském autosalonu 2020

Petr Boháč / AutoRoad.cz, 26. února 2020, 01:07 Google+

Společnost Honda představí na Ženevském autosalonu 2020 zcela nové modely Jazz a Crosstar společně s řadou elektrifikovaných produktů a inovací v oblasti řízení energií. Tato řada, jejímž jednotícím prvkem je nová značka „e:TECHNOLOGY“, představuje ambice společnosti Honda poskytovat ucelený sortiment elektrifikované mobility a energetických produktů, které vyhovují modernímu životnímu stylu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Honda e

Honda e | foto: wheelsage.org

Sdílejte článek

Společně se zcela novým modelem Honda Jazz se návštěvníci autosalonu seznámí s elektromobilem Honda e. Tyto dva modely jsou první z celkem šesti elektrifikovaných evropských modelů, které budou uvedeny na trh společností Honda do roku 2022.

Zcela nový model Honda Jazz
V Ženevě bude mít evropskou premiéru zcela nový model Jazz hatchback, který je poprvé vybaven moderní dvoumotorovou hybridní hnací jednotkou e:HEV. Konstruktéři společnosti Honda tento ikonický model kompletně od základů přepracovali. Přitom vytvořili přesvědčivý nový návrh v segmentu kompaktních vozů: městský vůz, který kombinuje výjimečnou účinnost s bezkonkurenční užitností.

Design, jehož vývoj přinesl nové uhlazené a moderní prvky, dodal nadčasovému tvaru modelu Jazz pohlednou jednoduchost. Rozpoznatelná silueta okamžitě vyvstává díky plynulým obrysům, jež k prvotřídnímu pohodlí a praktičnosti interiéru, jimiž je model Jazz proslulý, přidávají novou emoční přitažlivost.

Zcela nový model Jazz je vybaven intuitivní infotainmentovou technologií s možností bezproblémového připojení ve voze, aby mohli být cestující stále připojeni. Model Honda Jazz je také vybaven osobním asistentem Honda, integrovaným prvkem umělé inteligence, který se poprvé objevil u modelu Honda e.

img-responsive

Honda | foto: Honda ČR

Nová verze Crosstar
Pro zvýšení přitažlivosti modelu Jazz představujeme robustní variantu Crosstar ve stylu SUV, která cílí na zákazníky s aktivním životním stylem. Nový model Crosstar, který je k dispozici se stejným hybridním pohonem a prvky interiéru, jako standardní model, má zvýšenou světlou výšku, voděodolné čalounění a integrované střešní ližiny.

Vizuální vzhled modelu je posílen odvážnějším designem přední masky, výrazným černým lemováním a stylovými bočními prahy. Hliníková kola specifická pro model Crosstar, která se rozšiřují směrem k ráfku, vytvářejí vyšší pocit stability a umocňují robustní styl modelu.

Modely Jazz a Honda e v rámci expozice „e:TECHNOLOGY“ budou doplněny dvěma hybridními modely CR-V a vytvoří tak kompletní řadu elektrifikovaných produktů společnosti Honda pro rok 2020.

img-responsive

honda cr-v | foto: Petr Boháč

Hybridní technologie e:HEV
Na stánku společnosti Honda na ženevském autosalonu se představí také řada hybridních motorů e:HEV, kterými je vybaven jak hybridní model CR-V, tak nový model Jazz. Systém e:HEV nově vyvinutý pro model Jazz je vybaven dvěma kompaktními, vysokoenergetickými elektrickými motory propojenými s 1,5litrovým benzínovým motorem DOHC i-VTEC, lithium-iontovým akumulátorem a inovativní převodovkou s pevným převodovým poměrem prostřednictvím inteligentní řídicí jednotky. Tyto pokročilé technologie fungují v harmonii a poskytují tak vysoce účinnou, bezproblémovou a přímou odezvu.

Technologie Honda zajišťující konektivitu
Kromě nového sortimentu představí společnost Honda své intuitivní rozhraní umělé inteligence a pokročilé technologie zajišťující konektivitu. Návštěvníci mohou zažít, jak se modely Honda e a zcela nový Jazz hladce integrují s moderním životním stylem pomocí sofistikovaných, snadno použitelných funkcí, jako je systém rozpoznávání hlasových příkazů prostřednictvím osobního asistenta Honda, který je součástí výbavy obou modelů. K vidění bude také sada technologií a služeb zajišťujících konektivitu dostupných prostřednictvím aplikace pro smarthphony My Honda+, která je standardně součástí obou modelů.


Řízení energií

Společnost Honda rovněž představí celou řadu řešení nabíjení EV a řízení energií. Nabíjecí jednotka Honda Power Charger bude představovat příklad nabíjecí infrastruktury od odborníků na nabíjení ze společnosti ubitricity. Tuto řadu uzavírá řešení Honda Power Manager Prototype, které představí budoucí technologii připojení „vozu k síti“. 


Modely Civic Type R GT, Sport Line a Limited Edition

Stánek doplní nová modelová řada Honda Civic Type R a budou zde poprvé veřejně představeny verze Sport Line a Limited Edition. Nejextrémnější výkonové schopnosti společnosti Honda představí vůz Red Bull Racing RB16 Formule 1 2020, vítězný motocykl Repsol Honda Team MotoGP RC213V a motocykl Monster Energy Honda Team CRF450 Rally, který nedávno triumfoval v závodě Rally Dakar 2020.

img-responsive

Honda Civic Type R | foto: Honda

Vytisknout

Diskuze: Honda předvede „e:TECHNOLOGY“ na Ženevském autosalonu 2020

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Hyundai a Kia vyvinuly jako první na světě síťově propojené řízení převodovky

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud