PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: "To se stává," říká Leclerc k jejímu samotnému závěru

Jiří Izer / Jana Šrámková / Pavel Mandát, 30. listopadu 2019, 15:41 Google+

ABÚ ZABÍ - PROHLÁŠENÍ PO KVALIFIKACI; Co říkali jezdci a zástupci týmů po kvalifikaci?

Počet komentářů:  1 komentář (Poslední 01.12. 09:58) Napište svůj názor
Lewis Hamilton si připsal pole-position po delší pauze, té poslední dosáhl ještě v červenci na Hockenheimu

Lewis Hamilton si připsal pole-position po delší pauze, té poslední dosáhl ještě v červenci na Hockenheimu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1. místo
Čekal jsem dlouho, než jsem se dostal zpět na pole position. Tvrdě jsme pracovali a ostatní jezdci v sobotu také odváděli dobrý výkon. Ale nikdy jsme nepřestali pracovat, nevzdali to a vždy hledáme těch pár milisekund navíc. Je to speciální auto a je to poslední sobota, kdy sedím za jeho volantem, takže jsem moc rád, že jsem získal pole position.

Valtteri Bottas, 2. místo
Jako tým jsme byli skutečně silní, máme slušnou rychlost. V každém případě budu startovat poslední, ale dám do toho vše. Jsem nemocný, ale cítím se lépe, než před pár dny. Začalo to v pondělí v noci, takže když jsem přiletěl, zhoršilo se to. Ale v autě na tom nezáleží. Adrenalin vás dostane a cítíte se normálně. Moje kolo bylo ok, stále si myslím, že Lewis byl příliš rychlý a měli jsme odlišná nastavení. Auto se chovalo dobře a pro mě pochopitelně bylo nejdůležitější myslet na závod, protože odstartuji poslední. Ale vše je možné. Budu bojovat a využiji příležitostí. Něco se objeví, viděli jsme pár šílených závod. Jen si vzpomeňte na Brazílii. Těším se a chci si to užít.

Toto Wolff, šéf týmu
Je fantastické ukončit poslední kvalifikaci na prvním a druhém místě, perfektní výsledek. Pro Lewise to je už nějaká doba, co byl naposledy na pole position, bylo to v Hockenheimu, ale dostal se dnes skvěle do rytmu a vypadá to, že nám tento okruh sedí a jemu očividně také. Valtteri také odvedl skvělou práci, je škoda, že bude muset startovat z chvostu, ale bude vzrušující ho sledovat, jak se bude probojovávat polem. Máme jezdce na začátku i konci startovního pole, ale cílem pro nás je zítra ukončit tuhle neuvěřitelnou sezónu stylově a to platí pro oba dva piloty.

RED BULL

Max Verstappen, 3. místo
Třetí místo je asi to nejlepší, v co jsme dnes mohli doufat. Mercedes tu bývá velmi dominantní. Ale jsme ve slušné pozici a měli bychom mít dobrou příležitost.

Alexander Albon, 6. místo
Kvalifikace byla průměrná a nejsem moc spokojen. Od začátku jsem se trošku trápil a nedostal z auta maximum, což je frustrující. Klouzalo to a bylo to náročné, ale závodní rychlost vypadá dobře. Mercedes je rychlý a zítra budou silní, očekávám, že se Valtteri bude posouvat dopředu, takže musíme mít dobrý start. Opotřebení pneumatik tu asi bude velké, takže musíme co nejvíc využít start na střední sadě. Ale bude to zajímavé, Seb startuje na měkké. Dáme do toho vše a uvidíme.

Christian Horner, šéf týmu
Myslím, že to byla solidní kvalifikace, Max třetí, Alex šestý. A ještě se o místo posuneme díky penalizaci Valtteriho. Oba jezdci odvedli dobrou práci a snad  budeme schopni útočit. Zvolili jsme pro start tvrdší sadu, zatímco Ferrari vybralo opačnou strategii, takže to bude zajímavá taktická bitva. Vyrovnali jsme tu náš nejlepší kvalifikační výsledek v éře hybridních motorů, což je velmi povzbudivé. Vypadá to, že máme dobrou závodní rychlost, tak snad budeme schopni prohnat Mercedes.

FERRARI

Charles Leclerc, 4. místo
Nevím, jak je možné, že jsem to poslední kolo nestihl. Ale takový je občas život a stává se to. Je to smolná situace a nevím, jestli jsme mohli udělat něco lépe. Prozkoumáme to, abychom to pochopili a ujistili se, že se to nebude opakovat, protože je to velká škoda.

Sebastian Vettel, 5. místo
Těžko říci, ale možná jsme čekali něco víc. Ale věděli jsme, že v některých zatáčkách zdejšího okruhu nejsme rychlí. V tomto směru je to pro nás špatný okruh, ale uvidíme zítra. Zkusíme to se strategií a uvidíme. Bylo to trošku smolné. Zpomalil mě Alex, ale ten zase brzdil kvůli McLarenu před ním a kdo ví, kdo byl před nimi. Stává se to, v tomhle nevidím problém. Mé pneumatiky nebyly ideální a Charles do toho finálního kola ani nevjel.

Mattia Binotto, šéf týmu
Samozřejmě jsme věděli, že dnes nejsme příliš konkurenceschopní. Ztráceli jsme obzvlášť v posledním sektoru. A poslední pokus byl zariskovat. Zvolili jsme si vyjet na poslední možnou chvíli, ale bylo to nakonec příliš těsné a pokazili jsme to. Nicméně jsme věděli, jaká jsou rizika a šli jsme do toho, ale nevyšlo to.

MCLAREN

Lando Norris, 7. místo
Z mého pohledu za mě, Carlose i tým slušná kvalifikace. Dosáhli jsme na sedmé místo, ale s ohledem na Bottasovu penalizaci startujeme ze šesté pozice, takže mám radost. Bylo to pár dobrých dní. S vozem jsem byl obecně spokojen, což je pozitivní. Věděli jsme, že kvalifikace bude těžká a naším cílem byl postup do Q3 a to jsme zvládli. Jsme před kluky ze středu pole, které jsme chtěli porazit, takže to je bonus. Co se týče pozic, nemohlo to být lepší - je to dobrý způsob, jak sezónu zakončit.

Carlos Sainz, 9. místo
Z devátého místa jsem velmi zklamán, když v Q1 a Q2 jsem byl velmi silný. Těšil jsem se, že v Q3 poskládám další dobré kolo, ale moje výjezdové kolo nebylo ani zdaleka ideální. Dostali jsme se do potíží s Mercedesem a Ferrari a můj poslední pokus bylo zhaceno. Je to škoda, protože kolo podobné tomu z Q2 by nám snadno zajistilo sedmou příčku. Zítra očekávám těžký závod a rychle musíme přesměrovat naši pozornost.

Andreas Seidl, šéf týmu
Po náročném pátku se zdejší tým na dráze společně s podporou továrny zaměřil na ty správné věci, aby výkonnost našich vozů přes noc vylepšili. V kvalifikaci dnes tým postupoval správně, oba jezdci na to šlápli, když na tom záleželo a dokončit poslední kvalifikaci sezóny s oběma vozy v první desítce je z našeho pohledu skvělé. Zítřejší start ze šesté a osmé pozice nám dává slušnou šanci na další postup vzhůru v hodnocení jezdeckého šampionátu, na což se zaměříme. Těšíme se na úchvatný poslední závod sezóny a na to, až vůz MCL34 pošleme do důchodu solidním výsledkem v závodním režimu.

RENAULT

Daniel Ricciardo, 8. místo
Jsem velmi spokojen. Je skvělé být v první desítce s oběma vozy. Od pátku jsme to otočili a jsem na to hodně pyšný. Ten skok byl velký a je to povzbudivé. Díky všem v týmu za jejich noční práci. Je to opět těsné, ale jsme v té první desítce. Je tam tlak a bojuje se o páté místo a máme před sebou kus práce. Ale dnes jsme to zvládli a podali dobrý výkon, takže to musíme zopakovat.

Nico Hülkenberg, 10. místo
Desáté místo dnes beru. Jsem se svým kolem spokojen a to ve všech částech kvalifikace. Na zatáčku to bylo náročné, ale udělal jsem, co jsem mohl. Po včerejšku jsme doháněli, ale našli jsme výkon a zlepšili se. Je pozitivní, že má tým obě auta v první desítce. Bude to vzrušující a těsné. Bojuje se o páté místo a je to otevřené.

Alan Permane, sportovní ředitel
Bylo to náročné, ale šlo to podle plánu, zvládli jsme provoz, načasování, výkon jezdců i práci v garáži. Udělali jsme domácí úkoly s vyvážením i pneumatikami. Solidní výkon jezdců a mechaniků, můžeme být s výsledkem spokojeni. Máme tak dobrý základ pro zítřejší závod.

RACING POINT

Sergio Pérez, 11. místo
Bohužel jsem během mého posledního pokusu ztratil v první zatáčce kontrolu nad zádí, což znamenalo, že jsem přišel o mou poslední šanci v Q2. Opravdu nevím, co se přihodilo. Kvůli penalizaci Bottase bychom měli zítra startovat z desáté pozice, což není špatné místo s volnou volbou pneumatik. Myslím, že bychom se odtamtud mohli posunout vpřed, protože naše závodní rychlost by měla být lepší. Chceme prostě sezónu dokončit ve velkém stylu.

Lance Stroll, 13. místo
Dnes večer jsme se do Q3 nedostali, nicméně si myslím, že to od týmu bylo pořád slušné úsilí. S mým výkonem v Q1 jsem nebyl spokojen, ale stačilo to na postup do Q2. Start z dvanáctého místa nám pro zítřek dává slušnou naději na solidní výsledek. Dnes večer můžeme horlivě přemýšlet o strategii a do zítřejšího startu máme svobodnou volbu pneumatik. Možná tam bylo pár desetin pro zlepšení, které jsem v Q2 mohl najít, ale mám docela radost, že k zítřku míříme s vědomím, že v závodních podmínkách máme slušné auto.

Otmar Szafnauer, šéf týmu
Dnešek hrály roli malé rozdíly a Sergia s Lancem dělila na konci Q2 méně než desetina sekundy. Očekáváme start z desátého a dvanáctého místa, což nám každopádně dává šanci na to, abychom zítra přivezli domu solidní porci bodů. Jsem optimistou, že naše závodní tempo nám z kvalifikačních pozic umožní postup vpřed. Cílem je dokončit ročník v pozitivním duchu.

TORO ROSSO

Pierre Gasly, 12. místo
Nevylo to pro nás snadné. Hodně nám to klouzalo, nebyli jsme konkurenceschopní jako dnes ráno. Snažíme se pochopit důvody, proč tomu tak bylo. Startovat budeme z jedenáctého místa (po penalizaci Bottase). Můžeme si tak zvolit strategii, což doufám bude hrát v náš prospěch, protože naše dlouhé jízdy vypadaly včera dobře.

Daniil Kvjat, 14. místo
Dnes jsem se ve voze opravdu necítil skvěle. Nedokázal jsem dostal přilnavost z pneumatik, jediné slušné kolo, které jsem zajel, bylo to první v Q2, zbytek byl špatný. Zítra si můžeme volit strategii. Doufejme, že to bude lepší a, že se posuneme startovním polem dopředu.

Jody Egginton, technický ředitel
Měli jsme produktivní pátek a dobrý třetí trénink. Obě strany garáže byly s nastavením do kvalifikace docela spokojené. Kvalifikace byla ok, ale nic víc. Myslím, že jsme nedokázali plně naplnit náš potenciál. Na druhou stranu si zítra můžeme zvolit strategie, což nám dává možnost bojovat s vozy, které jsou před námi. Proto se plně zaměřujeme na to, abychom tohoto faktu využili. Čekáme ve středu pole další vzrušující bitvu.

HAAS

Kevin Magnussen, 15. místo
Nevěděli jsme, co čekat, jako vždy. Těžko říci, ale po pátku Romain ukazoval dobrou rychlost a byl jsem pozitivně naladěn. Potom se musel vrátit k balíku, se kterým jsem jel i já. Kvalifikace ale nebyla dobrá a doufám, že s tím zítra budeme schopni něco udělat. Snad si poslední závod užijeme. A snad se podaří získat bod či dva.

Romain Grosjean, 16. místo
Bylo to hodně těsné a chybělo nám hodně. Po trénincích to nevypadalo zle a myslel jsem, že jsme připraveni. Doufali jsme v nějaké jedenácté místo, ale auto se chovalo jinak. Pochopitelně jsme nejeli se stejným balíkem jako včera a teploty byly odlišné a to nám rozhodně nepomohlo. To je příběh celého našeho roku. Nastavíte auto a v kvalifikaci se potom chová jinak. Jsem z toho zklamaný, ale není nic, co by kluci mohli udělat jinak. Udělali jsme maximum a těším se na příští rok.

Guenther Steiner, šéf týmu
Očekávání nebyla vysoká a měli jsme pravdu. Tohle je to nejlepší, čeho jsem aktuálně schopni. Jsem rád, že to byla poslední letošní kvalifikace a jsem rád, že je zítra poslední závod. Jako vždy, těšíme se, i když víme, že šance na body jsou malé.

ALFA ROMEO

Antonio Giovinazzi, 17. místo
Vůz byl docela fajn, ale dnes nám něco scházelo. Škoda, jelikož naše závodní tempo nevypadalo špatně, takže slušná startovní pozice by pomohla. Namísto toho bude zítřek poněkud náročný - potřebujeme dobře odstartovat a mít správnou strategii, pokud chceme získat pár míst a dostat se zpět do boje.

Kimi Räikkönen, 18. místo
Výsledek je zklamáním, protože jsme doufali, že z kvalifikace vytěžíme něco víc. Vůz ve srovnání s nedávnou Brazílií neztratil moc na rychlosti, ale nedařilo se nám najít přilnavost, kterou jsme na jedno kolo potřebovali. Snad to bude v závodním režimu snazší, takže v závodě můžete doufat v postup vpřed. Předjíždění tady není jednoduché, zejména odkud startujeme, ale budeme se solidně snažit.

Frédéric Vasseur, šéf týmu
Po tak příznivém víkendu v Brazílii je odpadnutí obou vozů v první části kvalifikace rozhodně nesplněním našich očekávání. Dnes jsme se trápili s tím, abychom dostali pneumatiky do správného teplotního rozsahu a to ovlivnilo přilnavost, jež jsme měli na dráze. Máme před sebou náročnou noc, abychom pochopili důvody a v závodě otočili štěstí na svou stranu. Co se závodní rychlosti, tam si věříme, ale startovat vzadu znamená, že abychom se dostali zpět na body, čeká nás zítra boj.

WILLIAMS

George Russell, 19. místo
Byla to pro nás dobrá poslední kvalifikace této sezony. Před víkendem a po včerejším dni jsme čekali velký rozestup od vozů před námi. Nakonec jsme byli asi vteřinu a tři desetiny od Q2. To v našem případě musíme brát jako malá vítězství. Udělali jsme maximum. Zítra uděláme také maximum, je to naše poslední možnost v této sezoně.

Robert Kubica, 20. místo
Nebylo to snadné. Při prvním výjezdu na trať jsme měli malý problém, takže jsem ztratil trošku sebevědomí a znalosti podmínek. Nakonec se mi ale povedlo zajet rozumné kolo, to nám stačilo na umístění, které jsme očekávali. Tempo je takové, jaké je. Závod je dlouhý a my se musíme ujistit, že zvládneme udělat maximum. Bude to těžké, ale pokusíme se si to zítra užít.

Dave Robson, hlavní závodní inženýr
Díky informacím, které jsme včera nasbírali, se nám podařilo učinit večer určité změny na vozech. Což nám pomohlo znatelně snížit ztrátu oproti Alfě. Tempo bylo takové, jaké jsme očekávali. Oba piloti předvedli velmi kvalitní výkony, také tým ukázal dobrou práci.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: "To se stává," říká Leclerc k jejímu samotnému závěru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 1, poslední 01.12.2019 09:58 Vložte komentář

Zobrazen poslední komentář. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton zahájí poslední závod letošního ročníku z prvního místa

Po závěrečné kvalifikaci sezóny se raduje Hamilton před Bottasem, Fina ale čeká…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  2. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

  3. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  4. V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

  5. GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud