Škoda Kodiaq GT oficiálně představena! Nová vlajková loď mezi SUV

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 17. října 2018, 12:40 Aktualizováno 17.10.2018, 17:04 Google+

Škoda Kodiaq GT bude novým vrcholným modelem české značky v Číně. Exkluzivně pro čínský trh připravené první SUV-kupé značky Škoda je dalším milníkem SUV-ofenzívy české automobilky. Se svým mohutným a dynamickým vzhledem a nejmodernějším řešením konektivity je Kodiaq GT novým nositelem image na nejdůležitějším trhu značky Škoda. Čína tak bude jediným trhem na světě, na kterém bude ŠKODA nabízet celkem čtyři modely kategorie SUV - Kamiq, Karoq, Kodiaq a Kodiaq GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda představuje Kodiaq GT, novou vlajkovou loď na čínském trhu

Škoda představuje Kodiaq GT, novou vlajkovou loď na čínském trhu | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

S modelem Kodiaq GT nabídne Škoda poprvé v segmentu SUV vůz, v němž se bude snoubit robustnost a univerzálnost SUV se sportovní elegancí a dynamikou kupé. Značka tak osloví nové skupiny zákazníků, orientované na životní styl. Svou oficiální premiéru v Číně bude mít nový Kodiaq GT na autosalonu Guangzhou Motor Show, který se bude konat od 16. do 25. listopadu 2018.

Dr. Ralf Hanschen, prezident společnosti Škoda China, říká: „Škoda Kodiaq GT je důležitým milníkem strategie značky Škoda v Číně. Jde o první SUV-kupé, které v naší modelové paletě nabídneme na čínském trhu. Jsme přesvědčeni, že tento sportovní a stylový vůz značky Škoda  osloví nové skupiny zákazníků a nabídne našim čínským zákazníkům ještě působivější jízdní zážitky.“

Příď 4,63 metrů dlouhého vozu Škoda Kodiaq GT se vyznačuje širokou kapotou a černě lemovanou maskou chladiče s chromovanými zdvojenými lamelami. Mohutný vzhled vozu posilují LED-světlomety, trojrozměrně tvarovaný nárazník a přední spojler se širokými otvory pro vstup vzduchu. Linie střechy, která za předními dveřmi pozvolna klesá a přechází v ploché páté dveře, dodává vozu Kodiaq GT dynamický profil. Výrazné lemy blatníků a propracované prahy v barvě vozu s matně černými elementy dodávají tomuto velkému SUV ve verzi kupé na mohutnosti.

Záď zaujme ostře konturovanými zadními skupinovými světly s krystalickými tvary v typickém designu značky Škoda , využívajícím technologii LED. Dalším výrazným prvkem je jemný reflexní pás, který se táhne pod nakládací hranou přes celou šířku vozu, a také černý difuzor. Velmi sebevědomě působí nápis Škoda, provedený hůlkovým písmem a umístěný uprostřed pátých dveří. Kodiaq GT je prvním sériovým modelem značky Škoda v Číně s tímto designovým prvkem.

Sportovní a stylový je také interiér nového modelu Kodiaq GT. Spojuje prostornost, typickou pro vozy SUV, s emocionálními liniemi kupé. Uvnitř okamžitě upoutají pozornost kvalitní materiály a individuálně nastavitelný Virtuální Kokpit. Jak je pro vozy značky Škoda typické, je zde i řada praktických Simply Clever detailů. Díky WiFi připojení a rozhraní MirrorLink™, Apple CarPlay nebo Baidu’s Carlife je Kodiaq GT neustále online a poskytuje nejmodernější úroveň konektivity.

img-responsive

Škoda představuje Kodiaq GT, novou vlajkovou loď na čínském trhu | foto: Škoda Auto

Paleta pohonů modelu Kodiaq GT zahrnuje dva účinné motory. Agregát 2,0 TSI o výkonu 137 kW (186 k) pohání kola přední nápravy, motor 2,0 TSI s výkonem 162 kW (220 k) bude standardně dodáván s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG. O maximální bezpečnost se starají četné asistenční systémy, jako Blind Spot Detect, Front Assist a Adaptivní tempomat (ACC) s funkcí stop-go. 

V růstových plánech značky Škoda v Číně hrají důležitou roli hlavně modely kategorie SUV. Česká automobilka se na čínský trh vrátila v roce 2007, už v roce 2010 se Čína stala největším odbytištěm značky. V roce 2017 dodala Škoda zákazníkům v Číně 325.000 vozů – v celosvětovém měřítku tedy každý čtvrtý vůz značky Škoda . Dle pětiletého plánu memoranda, podepsaného v roce 2016 v rámci státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice, má společnost Škoda Auto do rozšiřování palety vozů SUV a vozů s alternativním pohonem investovat více než dvě miliardy eur.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Kodiaq GT oficiálně představena! Nová vlajková loď mezi SUV

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Mercedes-AMG SL 65

Sportovní vozy s nejrychlejší ztrátou hodnoty? Po pěti letech ztrácí až 60 %

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud