Prohlášení jezdců po GP Francie

Daniel Šupa, 3. července 2005, 20:00 Google+

Francouzský závod přinesl radost domácímu týmu, smutek McLarenu a další cenné body Toyotě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Sdílejte článek

Fernando Alonso - Renault, 1.
Jsem šťastný z dnešního vítězství pro tým, pro Renault a pro Michelin, kdo prožívali v posledních 14 dnech obtížné období. Závod byl celkem snadný, hodně jsem tlačil do první zastávky v boxech, pak už jsem jen udržoval náskok. Jsem rád za toto další vítězství, ale na šampionátu se nic nemění. Mám před Kimim slušný náskok, ale do konce je daleko. Může se toho hodně stát a víme, že naši soupeři budou v Silverstone hodně rychlí, ale nyní mám radost z dnešního výsledku.

Kimi Raikkonen - McLaren, 2.
Vzhledem k tomu, kde jsme startoval, jsem s dnešním výsledkem spokojený, neboť jsem v boji o titul mnoho neutrpěl. Vůz byl výborný a pokud bych mohl začít tam, kde jsem se kvalifikoval, mohl jsem vyhrát. Naši stratégové odvedli dobrou práci a byl to zajímavý závod. Hodně času jsem ztratil v provozu začátkem závodu a když jsem měl konečně prostor, bylo již na dostihnutí Fernanda příliš pozdě. Doufejme, že v Silverstone se nám bude dařit lépe.

Michael Schumacher - Ferrari, 3.
Myslím si, že třetí místo bylo tím nejlepším, co jsem mohl dnes získat. Ztratil jsem hodně času při 18 kolech za Trullim, čímž se přede mne dostal Montoya. Kdybych neztratil tolik času úvodem závodu, strategie by mne mohla dostat před Kimiho. Dnešní závod byl o odlišných strategiích různých jezdců, ale rychlosti Alonsa jsme dnes nestačili.

Jenson Button - BAR Honda, 4.
Je skvělé získat nějaké body po tak obtížné první polovině sezony. Je to velký výsledek pro tým a nyní už to může být jen lepší. Je to také podpora pro naši přípravu do Silverstone. Měli jsme dobrou strategii. Nezískali jsme sice moc bodů, ale byli jsme blízko pódií, což je velmi motivující.

Jarno Trulli - Toyota, 5.
Po včerejším úspěchu to dnes bylo o hodně tvrdší. Start se mi podařil a pak jsem se snažil držet soupeře za mnou, ale vůz nebyl stabilní a já ztrácel grip. Snažil jsem se držet pozice, ale základním problémem bylo to, že soupeři byli rychlejší než my. Po první zastávce v boxech se problémy ještě zhoršily, ale napravili jsme to při druhém pitstopu. Čtyři body jsou dobrým výsledkem a můžeme být spokojeni.

Giancarlo Fisichella - Renault, 6.
Myslím si, že to pro mne nebyl špatný závod, i přes konečné umístění. Měl jsem problémy s tankovacím zařízením při prvních pitstopech, což mne stálo hodně pozic, pak se mi poškodila část podvozku, což mne zase připravilo ve zbývající části o grip a při poslední zastávce mi zhasl motor. S tím vším je šesté místo dobrým výsledkem. Samozřejmě jsem smutný, mohlo to být na pódium, ale důležité je to, že jsme získali více bodů než jiné týmy a zlepšili dále postavení v šampionátu.

Ralf Schumacher - Toyota, 7.
Vzhledem ke startovní pozici je to dobrý výsledek. Celý víkend jsme zvládli bez jakýchkoliv problémů, včetně spolehlivosti, a jsem spokojený se svými dvěma body. Tým mi změnil strategii ze tří na dvě zastávky v boxech a dokázal jsem se dostat před Jacquese. Pozitivní je to, že máme oba vozy v cíli na bodech.

Jacques Villeneuve - Sauber, 8.
Dnes to nebylo vůbec špatné. Vůz byl od startu do cíle velmi dobrý a mohl jsme tlačit celý závod. Bylo moc příjemné dnes bodovat, a co mne nejvíce překvapilo je to, že jsme byli konkurenceschopnější než jsem čekal, to je povzbudivé.

Rubens Barrichello - Ferrari, 9.
To byl hrozný závod. Po čtyřech nebo pěti kolech jsem začal mít problémy s brzdami, díky čemuž bylo vůz těžké řídit. Vždy jsem se ocitl navíc za vozy, které byly pomalejší než já, ale díky zhoršujícím se brzdám jsem klesal dozadu a nebyl jsem schopen získat ani bod.

Takuma Sato - BAR Honda, 11.
Start nebyl dokonalý, neboť mne předjel Rubens, ale úvod závodu byl vzrušující, když jsem bojoval s Rubensem a Trullim. Při stíhání Trulliho jsem trpěl nedostatkem gripu a bojoval s trakcí, což se během závodu ještě zhoršovalo. Je škoda, že já jsem nebyl schopen získat body, ale pět bodů je pro tým velkým výsledkem.

Juan Pablo Montoya - McLaren, odstoupil
Závod jsem si užíval a vůz byl skvělý, proto mne ještě více mrzí, že jsem musel odstoupit. Nejprve jsem přišel o posilovač řízení a pak o řazení na volantu v důsledku selhání hydraulického systému. Byli jsme na správné strategii, měl jsem jiné gumy než Kimi a déle trvalo, než se zahřály, ale měly poskytovat výhodu v závěru závodu. Jakmile jsem měl volný prostor, jel jsem hodně rychle. Škoda, že musím zase v Silverstone začínat kvalifikaci tak vpředu, ale už si na to zvykám.

Felipe Massa - Sauber, odstoupil
Předně, vše bylo fajn a vůz byl skvělý do chvíle, kdy jsem začal mít potíže s hydraulikou. Nejprve ztěžklo řízení a následně i řazení. Po pár kolech jsem zajel do boxů. Snažili jsme se o opravu a já znovu vyjel, ale nepomohlo to a musel jsem odstoupit. Největší škoda je toho, že jsem byl rychlejší než někteří jezdci z Top5 a pneumatiky Michelin byly kolo od kola lepší. Jsem si jistý, že jsem dnes mohl získat dobrý výsledek. Body by byly snadné.


Vytisknout

Diskuze: Prohlášení jezdců po GP Francie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Juki Cunoda rozjásal davy domácích fanoušků

GP JAPONSKA: Pohodové vítězství Red Bullu, Ferrari strategicky na výši

McLarenům se kvalifikace mimořádně vydařila

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Red Bull na koni, u McLarenu vládne bojovná nálada

Max Verstappen bez konkurence opanoval kvalifikaci na okruhu Suzuka

KVALIFIKACE GP JAPONSKA: Red Bull zpět na vítězné vlně, úspěšný McLaren, potrestaný Mercedes

Aston Martin přivezl do Suzuky několik drobných aerodynamických změn

Poslední trénink opanovaly Red Bully s Mercedesy v zádech, Ferrari ztrácí

  • Pátek

    • Trénink (5:30 - 6:30)
    • Kvalifikace (9:30 - 10:14)
  • Sobota

    • Závod (5:00 - 6:00)
    • Kvalifikace (9:00 - 10:00)
  • Neděle

    • Závod (9:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Alonso, Fernando

Francie: Alonso slaví pátý triumf

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

  2. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud