Šestý den v Barceloně: Test přesčas, Ricciardo před Mercedesy, Alonso většinu dne prostál + VIDEO

Petr Hlawiczka / Robert RoBertino Pavelka, 7. března 2018, 17:00 Google+

Ve středu pokračovaly celkově šestým dnem předsezónní testy týmů Formule 1. Jejich počínání a další aktuality z okruhu jste zde mohli sledovat s námi.

Počet komentářů:  36 komentářů (Poslední 08.03. 09:00) Napište svůj názor
Daniel Ricciardo v Barceloně

Daniel Ricciardo v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

Shrnutí
Tentokrát se ukázal jako nejrychlejší i nejpilnější pilot Daniel Ricciardo. Jeho soupeři měli smůlu, Räikkönen se potýkal s gastronomickými potížemi, Alonso prostál šest a půl hodiny v boxech.

Konečné výsledky

Konečné výsledky | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Překvapil Renault svým maximálním nasazením - jeho piloti dohromady absolvovali trojnásobek délky běžné Grand Prix Španělska. Jedním z největších překvapení nejspíš byl Brendon Hartley, který se v závěru testu prosadil do první pětice, i když právě konec druhého dne byl díky výletu mimo trať v podání Charlese Leclerca poněkud chaotický.


Průběh dne:

18:30 Až po dalších 14 minutách bylo oficiálně potvrzeno, co jsme tušili už ve čtvrt na sedm. Druhý test je u konce!

18:16 Lze předpokládat, že se kvintet tentokrát vrátí přímo do boxů. Z okruhu však zatím žádné zprávy nepřicházejí, proto berme druhý testovací den za skončený.

18:14 Piloti si startovní proceduru zopakují. V první řadě stojí Bottas a Grosjean, ve druhé jsou Räikkönen a Sirotkin, za nimi na pátém místě Alonso. A jako když do nich střelí...

18:10 Je povolen "Standing start", čehož využívají Bottas, Grosjean a Sirotkin, přidává se i Alonso s Räikkönenem. Objevují se zprávy, aby Alonso pospíchal, protože na 18:15 má dojednané vystoupení v médiích.

18:08 Zelená vlajka! I když zavlála o něco později, než bylo predikováno, na trať se vydávají Bottas, Grosjean, Hartley a Sirotkin. Hned za nimi pospíchá Alonso a Räikkönen.

18:05 Sauber je odvážen z místa incidentu. Před zatáčkou 12 jsou na trati viditelné černé čáry, jak se Leclerc asi snažil zastavit. Časomíra informuje, že za minutu bude opět povoleno jet. Dostanou piloti ještě pětiminutový přídavek?

18:00 Čas testu se naplnil. Časomíra uvádí stále režim červené vlajky, ale dá se předpokládat, že další aktivita už nenastane.

17:55 Červená vlajka! Jak se zdá, asi už v závěru dnešního testu nikdo nezlepší své výkony, protože mimo trať se ocitl Charles Leclerc. Jeho Sauber se stal pro ostatní překážkou tím, že uvízl v kačírku na pravém okraji zatáčky 12.

17:55 Vynikající kolo se podařilo Brendonu Hartleyovi - časem 1:19,823 poskočil na páté místo i díky hyperměkké směsi.

17:52 Vypadá to, že Ricciardo skončí za včerejším Vettelovým výkonem, zato Renault se 187 koly odvedl skvělou práci - a to Hülkenberg ještě krouží po trati. Alonso si připsal aspoň malé zadostiučinění, když v počtu odjetých kol zdolal Räikkönena.

17:47 Předpověď se naplnila, i když o něco později. Třináct minut před koncem dnešního testu je na trati i Fernando Alonso. Absence McLarenu trvala 6 hodin a 37 minut. Hartley ubírá další setinky ze svého času, ale výkon 1:20,257 ho ponechává na deváté příčce.

17:45 Také jsme hodně dlouho čekali, až dojde k nějaké výměně v pořadí a zasloužil se o ní Brendon Hartley, Novozélanďan se časem 1:20,287 posunul na deváté místo. Dopomohly mu k tomu ultraměkké pneumatiky.

17:43 Po dlouhé době se podařilo vyjet na trať i Haasu.

17:40 U Red Bullu provádějí analýzu zkoušek pit-stopu. Proces si pozdějšímu prozkoumání natáčejí na iPhone. Koho by něco podobného napadlo v 90. letech???

17:35 Očekáváné se stalo skutkem, Ricciardo si od Leclerca bere korunu nejaktivnějšího pilota - 155 kol. Pokud setrvá na trati až do posledního okamžiku, může atakovat včerejší Vettelův výkon.

17:33 Sirotkin se snaží a zajel o více než vteřinu lepší čas, než doposud měl, ale ani 1:22,350 mu nestačí na odpoutání z posledního místa.

17:27 Charles Leclerc končí svou dlouhou pouť na 153 kolech, ale Ricciardo mu lehce může jeho dnešní primát sebrat, protože se vrátil na trať a má na kontě 150 kol.

17:25 Imaginární Klub stovkařů se rozrůstá o Brendona Hartleye. Další na řadě je Hülkenberg, kterému k hranici 100 absolvovaných kol chybí odjet osm okruhů. Podle zpráv od přihlížejících je v boxech čtyřnásobný mistr světa Alain Prost a okukuje boxové stání Mercedesu.

17:24 Jak se blíží konec testovacího dne, klesá pozvolna i teplota. Netýká se to ovzduší, tam je hodnota v podstatě neměnná, ale trať už sálá pouze 20 °C.

17:22 Bottasova zastávka byla víceméně preventivní, protože někteří mechanici jen postávali kolem a další si dokonce kontrolovali zprávy na svých mobilních telefonech. Leclerc mezitím zdolal 150 kol. Na včerejšího "rekordmana" Vettela mu chybí ještě 21 kol.

17:16 Jedinou změnou na trati je změna na postu nejpilnějšího pilota, tím se nyní stává Charles Leclerc (146 kol). Bottas je týmem odvolán do boxů, u Haasu se ozývá zvuk motoru, ale zatím to nevypadá, že by americký tým vyslal svůj vůz na trať.

17:14 Od Renaultu tu máme dojmy ze závodní simulace: "Poměrně silný vítr, který znesnadňoval vyvážení vozu, ale tempo bylo dobré. Ještě je nutné se pořádně na vůz podívat."

17:10 Jak naznačují zprávy z paddocku, je reálné, že se ještě v poslední půlhodině dočkáme Fernanda Alonsa na McLarenu MCL33. Sirotkin mezitím opět něco málo ukrojil ze svého času, ale pořád mu chybí 2,6 vteřiny na Leclerca (1:23,553).

17:08 Povedlo se jen to první, ruský pilot se zlepšil na 1:23,653, ale nadále zůstává poslední.

17:06 Na trati teď máme pouze jednoho jediného pilota - Sergej Sirotkin si zlepšil osobní maximum ve dvou sektorech, takže se dá očekávat zlepšení. Ovšem bude větší než 4 vteřiny, které ztrácí na předposledního Leclerca?

17:01 Poslední hodinu druhého dne testů ve Španělsku zahajuje opětovným pobytem na trati Bottas. Ovšem i 140 dosažených kol zdaleka nestačí na Renault, kde Hülkenberg překonal Sainzových dopoledních 88 kol!

16:57 Klid panuje v boxech McLarenu, jak se zdá tak šestihodinová pauza této stáje se možná natáhne až k šachovnicové vlajce. Připomeňme si, že McLaren způsobil vyvěšení červených vlajek v čase 11:04.

16:51 Na trať se nám vrací opět Kimi Räikkönen

16:45 Pozorovatelé na tratí chválí Hülkenberga za jeho konzistentní výkon, během svého stintu jezdil vyrovnaně a jeho časy se točily kolem 1:22,0. Bylo by zajímavé se ho zeptat, zda bude mít připomínky ke kvalitě okruhu jako jeho soupeři po včerejších jízdách.

16:44 Do boxů zajeli Ricciardo a Bottas, takže nyní na trati krouží Hülkenberg, Hartley a Leclerc. Záhy se k nim připojí i Esteban Ocon

16:41 Bottas nadále zkracuje odstup od Hamiltona, už se k němu přiblížil na 0,160 vteřiny. Jeho dnešní nový osobní rekord má hodnotu 1:18,560.

16:37 Bottas je nyní na ultraměkké, pochopitelně je rychlejší než jeho soupeři, kteří jedou na tvrdších směsích.

16:35 Hülkenberg už překonal vzdálenost obvyklou pro Grand Prix Španělska. Sedmdesáti okruhy překonal standardní délku o 4 kola. Svůj dlouhý stint končí Ocon, absolvoval ho na středně tvrdé směsi. Hülkenberg si v boxech nechal vyměnit stejnou směs jako Ocon za měkké pneumatiky a vrací se na trať, zajíždí kola v rozmezí 1:23,0 až 1:22,0.

16:32 Bottas na trati dlouho nevydržel, po vylepšení času se vrací do boxů, ovšem šlo jenom o intermezzo, už je opět na okruhu. Na trati tak máme ještě Hülkenberga a Hartleye.

16:30 Nepatrně se zlepšuje Valtteri Bottas, i když svého týmového kolegu časem 1:18,643 neohrozil. Fin jede na ultraměkkých pneu, zatímco jeho krajan Räikkönen po simulované výměně pneumatik zajíždí přímo do garáže.

16:27 Ocon je dalším z pomyslného Klubu stovkařů, řadí se za Ricciarda a Leclerca. Vzhledem k poměrně línému průběhu dnešního dne už se nemusíme žádného dalšího dočkat - ale nevěšme ještě hlavu!

16:24 Ocon dozajista vsadil na závodní simulaci, krouží kola s pravidelným výsledkem 1:22,0.

16:23 Provoz na trati nám pomalu houstne, k aktivním pilotům se nyní přidávají Bottas a Hartley.

16:20 Další Finův pokus už byl úspěšnější - zlepšení na 1:20,242 a Räikkönen se posouvá před Strolla.

16:18 Kimi se postaral o zlepšení svého maxima, ale nikoli o změnu v průběžném pořadí. Čas 1:20,520 na posun nestačil. Na trati vidíme také Oconovu Force Indii.

16:10 Lze říci, že nad Circuit de Catalunya nyní vládne klid a mír, pravidelná kola krouží Nico Hülkenberg, k němuž se momentálně přidává Kimi Räikkönen.

16:07 Bottas udělal další kratičkou zastávku v boxech a pokračuje v závodní simulaci.

16:05 Oficiální časomíra trochu laboruje s počty najetých kol, tak vám alespoň můžeme sdělit, že momentálně panuje na Circuit de Catalunya příjemných 16,2 °C, teplota trati je pochopitelně vyšší - 29,4 °C.

15:58 Těsně před uplynutím šesté testovací hodiny jsou na trati Ricciardo, Bottas a Hülkenberg. Ricciardo najetými 128 koly překonává společné snažení dvojice Hamilton/Bottas (123 kol). Nejvyšší počet kol však poskládali dohromady Sainz a Hülkenberg (136).

15:55 Kimi Räikkönen končí svou první exkursi na trať po 12 kolech, prozatím figuruje na devátém místě.

Zhruba dvě hodiny před koncem má nejvíc kol najeto Ricciardo a můžeme si položit otázku, jestli zvládne překonat včerejších 171 kol v podání Vettela. Na druhém místě je Leclerc (113 kol) a třetí Ocon (94 kol) už zdolal dopoledního pilota Mercedesu Hamiltona. Nejméně kol zatím absolvoval Räikkönen, ale jeho testovací program začal teprve před několika minutami.

15:47 Zatímco Bottas míří do boxů po svém krátkém výpadu na superměkké směsi, Räikkönen opět posunul svůj výkon na 1:20,600 a je momentálně devátý. Mechanici Williamsu nezjistili u Sirotkinova vozu žádný problém a Rus je připraven k dalšímu výjezdu.

15:45 Kimi se zvolna posouvá vpřed, teď má nejlepší výkon hodnotu 1:20,876. 

15:43 Räikkönen na měkké směsi zapisuje svůj první měřený čas, hodnota 1:21,294 ho řadí na 13. příčku před Sirotkina. Dá se ale čekat, že Kimi bude jezdit v intencích Bottase, který zajel 1:19,008, což mu ovšem na zlepšení pozice nestačí.

15:41 V boxech už je všechno v pořádku. Bottas na trati předjel Ricciarda, aby také ne, když zajíždí kola zhruba o tři vteřiny rychlejší.

15:39 Menší drama v boxech. Sirotkinův Williams zastavil svůj vůz před garáží Red Bullu a jeho mechanici si pro něj musejí "doběhnout". Takže v boxech vlály žluté vlajky, než mechanici Sirotkinův vůz dopravili tam, kde má být.

15:37 Zatímco Ricciardo vykroužil čas 1:22,354, přidávají se k němu Bottas a Räikkönen. Na trati tak máme Velkou trojku.

15:34 Už delší dobu je jasné, že Ricciardo zkouší závodní simulaci. Nyní si zajel do boxů otestovat mechaniky při pit-stopu a opět pokračuje na trati.

15:32 Kimi začal jako většina ostatních, instalační kolo a návrat do boxů. Na trati jsou nyní Ricciardo, Hülkenberg Ocon, Leclerc a Sirotkin. Ovšem Němcův Renault se opět vrací do boxů.

15:30 Ricciardo zpomalil na 1:24,189, ale zajímavější bude přítomnost Ferrari na okruhu, do něj dnes poprvé usedne Kimi Räikkönen, jehož zdravotní potíže nejspíš pominuly.

15:28 Zelená vlajka! Tak to byla pouhá epizoda, protože při vší smůle měl Hartley štěstí, že zastavil natolik blízko boxům, že mohl být bleskově odtlačen zpět. Znovu se může testovat.

15:27 Červená vlajka! Hartley se na trať vůbec nedostal, možná chtěl, ale zůstal stát u výjezdu z boxů.

15:27 Ricciarda na chvíli zbrzdil Sirotkin, ale oba vozy už se zase od sebe vzdálily. Nyní na trať přibyl i Hartley.

15:25 Vedle Ricciarda a Ocona se na chvíli objevil v akci Leclerc, ale zase rychle zamířil k boxům. Ricciardovy časy se ustálily na 1:23,5

15:21 Ricciardovy časy se nemění, do hry se dostává Ocon, dočkáme se od něj kvalitního kola? Opět nám projel kolem časomíry Australan a pořád to není světoborné - 1:23,822.

15:17 Ricciardo se mírně lepší - čas 1:23,093 na špičku nestačí. Bottas po zkoušce startu odkroužil kolo a vrátil se do boxů, na trati jsou v tuto chvíli jen Ricciardo a Sirotkin. Ten zajíždí časy kolem 1:25,0.

15:15 Hülkenberg i Bottas znovu v boxech, Valtteri ale proto, aby si na konci pit-lane vyzkoušel start. Ricciardo se nadále trápí - 1:23,393.

15:13 Bottas nadále vytáčí jedno kolo za druhým, vše pod 1:20,0 (1:19,783, 1:19,929). Pozici si nezlepšil, Ricciardo klopýtá v dáli s časy kolem 1:23,4 až 1:23,7. Zato Nico Hülkenberg si polepšil a časem 1:20,758 se posouvá na devátou příčku.

15:09 Objevuje se i Sauber s Leclercem za volantem a řadí se za Oconův vůz, který dnes oproti ostatním je mnohem častěji v boxech.

15:08 Bottas zajíždí konzistentní časy (1:19,500 a 1:19,490), Ocon jako by se nemohl rozhodnout, zda se na trať podívá či ne. Třetí čas Bottase 1:19,380, Ricciardovi středně tvrdá směs nesedí a nedaří se mu zajet reprezentativní čas.

15:03 Vyjel rovněž Ricciardo a zvolil stejné obutí jako Bottas. Ten zajel své první rychlé kolo za 1:19,758. Nepolepšil si, virtuálně by se zařadil těsně před Alonsa.

15:00 Máme na trati dva další piloty, vedle Bottase se objevuje i Ocon. Ten však záhy opět míří do boxů. Valtteri pro svůj další stint zvolil středně tvrdou směs.

14:57 Hartley je nyní na okruhu sám, krouží na měkké směsi a zaostal o pouhou desetinu za svým maximem.

14:53 Renault dnes má již na kontě 107 kol.

14:40 Bottas v boxech.

14:35 Bottas zlepšil svůj prostřední sektor, nikoliv celkový čas.

img-responsive

Valtteri Bottas si na svou příležitost dnes musel řádně počkat | foto: Daimler AG

14:30 Jde to rychle, finský pilot Mercedes se už dostává na 3. pozici: 1:18,658 min (286,4 km/h na konci 3. sektoru).

14:28 Bottas se na hyper-měkkých pneumatikách prokousává vpřed: 1:20,361 min (280,5 km/h), osmá příčka.

14:25 Siroktin 1:25,009 na měkké, Hülkenberg 1:21,206 min.

14:15 Kimimu Räikkönenovi už je lépe, a tak ke změně dojde i u Ferrari.

14:12 Hülkenberg neváhá a zajíždí letmá kola: 1:22,480 a 1:21,547 min (275,5 km/h) na měkké směsi.

14:08 Po delší době slyšíme nastartování motoru. U Mercedesu střídá Bottas Hamiltona, u Renaultu Hülkenberg Sainze a u Williamsu Sirotkin Strolla.

14:05 Na katalánském okruhu se stále nic neděje.

13:40 Pár slov k zajímavému řešení zadní části Renaultu RS18. Výfuk je nakloněný o maximálně povolených 5 ° směrem k horní části zadního křídla v pokusu o navýšení výkonnosti díky rychle proudícím výfukovým plynům. Kvůli jejich teplotě (kolem 400 °C) je spodní klapka stíněná.

img-responsive

Zadní část Renaultu RS18 | foto: Renault Sport F1

"Není tajemstvím, že z proudění výfuků kolem zadního křídla pramení užitek. Rozhodli jsme se naklonit koncovku co nejvýše, jak vám umožňují pravidla, abychom tento užitek maximalizovali. Různí výrobci na to mají různá řešení. Jde o drobný zisk. Zdaleka nedosahuje takových úrovní, jako před 4 či 5 lety s výfukovými difuzory, vůbec se jim neblíží, ale stále je to užitečné," vysvětluje Bob Bell. Renault se nyní zaměřuje na konstantní proudění z výfuků - ne pouze tehdy, kdy má pilot sešlápnutý plyn. Řešení podle něj není obtížné zkopírovat.

13:24 Ocon zmizel v boxech, chvíle ticha.

13:18 Mercedes znovu na okruhu.

13:14 Podle Erica Boulliera budou McLarenu poslední dva dny stačit na to, aby splnil své hlavní cíle pro předsezónní testy.

13:12 Ředitel McLarenu Zak Brown nám vysvětluje, co se u nich děje a proč jsou na měkčích pneumatikách o tolik pomalejší než Mercedes: "Jde jen o testování. Zaprvé, všechny ty příběhy o pneumatikách - když se podíváte na časy na kolo, tak Red Bull dnes dopoledne testoval nové středně-tvrdé, nové měkké. Byli jen o půl sekundy rychlejší, takže mezi nimi kvůli odlišné specifikaci asfaltu nejsou tak velké rozdíly.

Auto se pokazilo, ano - jde o testování, takže máme nějaké drobné potíže, které musíme vyřešit. Ale stále to je pouze testování, patří to k tomu. Víme, jak to zvládnout. Jde o nové partnerství s Renaultem, také o zcela nový balík pro auto. Tohle je testování. Dejte nám čas, a bude to v pořádku."

13:02 Podruhé už to Australanovi ale vychází - 1:18,047 min.

13:00 Ricciardo znovu zkouší hyper-měkké pneumatiky. Dosahuje rekordu v prostředním sektoru, čas si ale nelepší.

12:58 Teplota vzduchu dosahuje 13,4 °C, asfalt 36,1 °C. Provoz je ale slabší, týmy většinou obědvají. Oficiální přestávka dnes stanovena není.

12:50 Leclerc na super-měkkých pneumatikách 1:21,110 min.

12:45 Red Bull nacvičuje zastávky v boxech.

12:40 Alonso předčasně obědvá, zatímco mu mechanici mění pohonnou jednotku Renault. "Dobrá kola dnes ráno a další přijdou po obědě!" slibuje Španěl.

img-responsive

Daniel Ricciardo krátce po poledni překonává Hamiltona. Zapojí se Red Bull letos do bitvy o titul? | foto: Red Bull Content Pool

12:32 Bum. Ricciardo jde před Hamiltona - 1:18,357. Hyper-měkké pneumatiky.

12:23 Stroll postupuje vpřed na měkkých pneumatikách: 1:20,349 min.

12:12 Hamilton obul ultra-měkkou směs. V prvním kole 1:18,723, v druhém už rekord překonal - 1:18,400 min.

12:07 Stroll se dostává na 1:20,900 na měkkých pneumatikách.

12:03 Hartley dostal smyk v zatáčce č. 12, stojí. Test byl na 2 min přerušen.

12:01 Red Bull na stejné směsi taky umí - 1:18,964 min.

11:59 Hamilton pokračuje na super-měkké směsi - 1:18,684 min.

11:58 Zastavení McLarenu způsobil drobný únik oleje, mechanici mění motor. To zabere nejméně 3 hodiny.

11:57 Přidává se Ricciardo na ultra-měkkých gumách.

11:55 Hamilton na chvíli zajel do boxů, nyní koruží s Hartleyem.

Srovnání letošního Mercedesu W09 s předchozím W08

Srovnání letošního Mercedesu W09 s předchozím W08 | zdroj: Mercedes AMG F1 Team

11:48 Karosérie letošního Mercedesu je v zadní části mnohem užší než u W08. Rozdíl je zřejmý, podle technického ředitele Jamese Allisona pouze tato úprava dělá kolem čtvrt sekundy na kolo: "Přišli jsme při tom o spoustu vlasů, ale konečným výsledkem je něco hezkého, a hlavně mnohem rychlejšího."

11:44 Mercedes si upevňuje vedení - 1:18,752 min na super-měkké směsi. To je jen o málo rychlejší než předtím na středně-tvrdé, která je o zhruba 8 desetin sekundy na kolo pomalejší.

11:42 Hamilton 1:19,054, Sainz 1:20,042 min.

11:39 Williams se konečně odlepuje ode dna: 1:21,155 na měkké směsi.

11:35 Vettel ujel 43. kolo a zajíždí na středně-tvrdé směsi do boxů.

11:23 Ricciardo skáče na ultra-měkké směsi na druhé místo (1:19,381), Stroll (1:21,683 min) zůstává desátý.

11:20 Zatímco oba zákazníci Renaultu měli problém s bateriemi, tak tovární tým nepostihli. Inženýři zjišťují příčiny. "Před Melbourne se pokusíme prověřit všechny bateriové systémy, abychom se ujistili, že to, co půjde do závodů, bude v dobré formě. Není to neobvyklé, že odhalíme něco, co k závodům nepustíme. Proto je zde testujeme," uvedl Bob Bell, technický ředitel francouzského týmu.

11:15 Traťoví komisaři čistili povrch dráhy, vypadalo to i na únik oleje. Pokračujeme. Garáž opouští Vettel, Sainz, Stroll a Ricciardo. Porouchaný McLaren dorazil na korbě odtahového vozu do boxů.

11:04 Červené vlajky. Na dráze stojí McLaren v zatáčce č. 7. Těsně před tím zajel Hamilton nejrychlejší 1. sektor ze všech.

10:56 Ricciardo se dostává před Alonso - 1:19,827 min.

10:50 Grosjean šestý - 1:20,237 min.

10:42 Mistr světa opět rychleji: 1:18,945 min.

10:35 Hamilton se jako první letos dostává pod hranici 79 sekund: 1:18,945 min (282,7 km/h) na středně-tvrdých pneumatikách.

10:30 Ferrari se s Mercedesem opět setkává na dráze, Vettel začíná svůj stint na měkkých pneumatikách, Hamilton na neznačených středně-tvrdých. Jde produkt ze záložní továrny v Turecku (ty normálně jsou z Rumunska).

10:22 Alonso najíždí již do svého 33. kola, snaží se dohnat manko z předchozích dnů. Na krytu motoru uprostřed přibyl další chladicí otvor.

10:15 Oconovi ten čas škrtáme, zkrátil si totiž trať v zatáčce č. 14.

10:10 Parádní čas vystřihl Ocon - 1:19,067 min (286,4 km/h na konci 3. sektoru) na měkkých pneumatikách. Rekord letošních testů v Barceloně.

10:06 Leclerc se zapisuje na měkkých pneumatikách časem 1:22,552 min (283,4 km/h).

10:04 Mercedes válí dál: 1:19,404 min.

img-responsive

Alonsův McLaren MCL33 potřísněn vizualizačním olejem (tzv. flow-visem) | foto: Circuit de Catalunya

10:00 Hamilton na středně-tvrdé směsi těsně překonává Alonsa: 1:19,830 min.

9:55 Ricciardo na středně-tvrdé směsi postupuje na čtvrtou příčku - 1:20,439 min (276,2 km/h).

9:48 Vettel na měkkých pneumatikách druhý (1:20,273 min a 286,4 km/h), třetí je před Hamiltonem Sainz na středně-tvrdých (1:20,496 min). Pilot Renaultu si pochvaloval schopnost nového vozu RS18 zajíždět rychlé časy na této směsi, což je podle něj dobrým znamením před nadcházející sezónou.

9:42 Sainz 1:21,857, Alonso na nejměkčí směsi Pirelli stále pokračuje.

9:38 McLaren zajíždí nejrychlejší kola, nasazenou má hyper-měkkou směs: 1:19,856 min.

9:36 Na první příčku jde Alonso - 1:20,320 min (279 km/h).

9:34 Podle sportovního ředitele Toto Wolffa to vypadá na boj tří týmů o letošní titul - s nimi si to o něj mají rozdat Ferrari a Red Bull. Mercedes včera nedokázal dobře zahřívat středně-tvrdou směs, na měkké to bylo lepší, ale ta mu zase rychle odcházela. Scuderii pneumatiky starosti nedělaly.

9:30 Týmy se dnes začnou soustředit na výkonnost a závodní simulace.

9:25 Alonso na super-měkkých 1:39,322 (262,1 km/h).

9:23 Ricciardo je na středně-tvrdých třetí - 1:22,982 min (267,9 km/h na konci 3. sektoru), rozjíždí se Stroll na měkkých pneumatikách.

9:18 Druhé místo zabírá Grosjean na středně-tvrdé směsi - 1:24,231 min (274,8 km/h). Hamilton 1:21,552 min a 272,7 km/h na cílové čáře. Jakých rychlostí dosahovali piloti i na speed trapu včera, to najdete zde.

9:15 Hamilton (1:23,081) před Sainzem (1:25,486).

9:10 Sainz si připisuje první čas na měkkých pneumatikách - 1:28,740 min. Hamilton začíná na středně-tvrdých pomaleji - 1:42,914 min.

9:09 Objevují se Sauber, Red Bull, Mercedes i Williams. Schází nám už pouze Ferrari.

9:05 Krouží už i Alonso, který má po včerejším výpadku McLarenu co dohánět. Závodní ředitel Eric Boullier byl včera přesto v celkem dobrém rozmaru, jejich potíže nebyly vážné - více zde.

9:03 Haas se vrací do boxů, Force India pokračuje. Přidává se Toro Rosso.

9:00 Zelená svítí, vyrážejí Ocon a Grosjean.

8:55 Kimi Räikkönen má potíže se žaludkem, proto místo něj dnes usedne do Ferrari Sebastian Vettel.

8:50 V Barceloně nás čeká další slunečný den a týmy produktivní testování, které začíná v 9:00 a končí v 18:00 (bez obědové přestávky).

Vytisknout

Diskuze: Šestý den v Barceloně: Test přesčas, Ricciardo před Mercedesy, Alonso většinu dne prostál + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 36, poslední 08.03.2018 09:00 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 36 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Eric Boullier doufá, že letos nebude vysílat tolik ustaraných výrazů

Boullier: McLaren může po třech letech konečně závodit!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  3. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. V pátek byli v Austrálii nejrychlejší Norris a Leclerc

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud