Alonso testuje novou Toyotu TS050 Hybrid pro šampionát WEC 2018 (1:32) | video: TOYOTA GAZOO Racing

Španěl bude s tímto vozem nastupovat v letošním vytrvalostním šampionátu FIA WEC, za jejím volantem se bude střídat s dalšími bývalými piloty F1 - se Sébastienem Buemim a s Kazukim Nakajimou.

"Závodit na v těch nejlepších podnicích, na těch nejlepších okruzích na světě, jako je Le Mans s těmi nejlepšími týmy na světě, jako je Toyota, to je výsada, splněný sen," popisuje Alonso po prvních jízdách s novým vozem.

"Už se nemůžu dočkat června. Uvědomuji si ale, že před tímto velkým podnikem musím něco natestovat, protože se musíte na tento závod připravit, musíte ho respektovat, a já se to budu snažit učinit," pokračuje dvojnásobný mistr světa F1.

img-responsive

Fernando Alonso si letos už vyzkoušel vytrvalostní závod v americké Daytoně | foto: McLaren

"Auto je úžasné, tenhle stroj je něčím velmi zvláštním. Náhon na všechny kola společně s dodatečným výkonem hybridního systému dělá zrychlení jako v raketě. Vyjíždíte ze zatáček, cítíte zatlačování do sedačky a vaše oči jsou velmi široce otevřené. Alespoň jednou by to měl zažít každý závodní jezdec," dodává Alonso.

Šampionát WEC čítá od 5. května 2018 (Spa) do 16. června 2019 (Le Mans) celkem 8 podniků. V Le Mans se bude závodit hned dvakrát (2. podnik v pořadí 16. a 17. června 2018 i ten poslední 15. a 16. června 2019).

– Petr Hlawiczka

reklama