Octavia RS nebude po faceliftu vypadat jinak. Jak moc jí sluší čtyři oči?

Škoda Octavia RS by po faceliftu neměla vypadat jinak.

Škoda Octavia RS by po faceliftu neměla vypadat jinak. | foto: X-Tomi design

Nová tvář Škody Octavia rozdělila společnost. Menší části se „čtyři oči“ na fotkách líbí, větší část je kritizuje za nevkusné a na mainstreamový vůz nižší střední třídy nehodící se. Faktem ale je, že minimálně nějaké tři roky budeme tuto tvář vídat stále častěji. A ne pouze v běžných variantách. Scout a RS budou následovat během nadcházejících měsíců a nové rendery ukazují, že RSku to bude docela slušet.

Rozdělená přední světla, nová maska chladiče, přepracovaná optika skupinových reflektorů, vylepšený infotainment s větší obrazovkou a bohatší výbava. To je facelift Škody Octavia ve zkratce. Vizuálně stejné změny se dají očekávat i u jednotlivých derivátů mladoboleslavského bestselleru, především pak terénního Scoutu a sportovního RS. Právě rendery druhého jmenovaného vozu vytvořil v počítači známý grafik, říkající si X-Tomi Design. A moc bychom se divili, kdyby sériová podobě ostrého liftbacku nebo kombi vypadala jinak.

img-responsive

Samozřejmě se dočkáme rovněž základního liftbacku. | foto: X-Tomi design

Základem jsou samozřejmě stejné změny jako u výchozí varianty, to znamená rozdělená přední světla s páskem diod pro denní svícení, na přání vybavená full-LED technologií. Dále vidíme novou masku chladiče v černé barvě, která tak částečně kontrastuje s modrým lakem karosérie. Zbytek prvků využívá stejných principů jako stávající Octavia RS. To znamená ostře řezané nárazníky, kola s nízkoprofilovými pneumatikami, sníženou světlou výšku nebo černé kryty zrcátek. Vedle liftbacku pak X-Tomi vytvořil i snímek praktičtějšího kombíku, s oběma karosériemi to přitom vozu docela sluší. Jak moc tomu pomáhá výrazný lak je však otázkou.

V útrobách zůstane dvoulitrové TSI o výkonu 162 kW (220 k) v kombinaci s manuální i automatickou dvouspojkovou převodovkou DSG. To stejné se dá říci také o dvoulitrovém TDI s výkonem 134 kW (184 k) a manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou. Ta je navíc dostupná i s pohonem všech kol, což by opět mělo zůstat zachováno. Nejasný je osud výkonové špičky celé řady, verze RS230 už v nabídce nefiguruje a figurovat nebude. Některé spekulace hovoří o uvedení ještě silnější varianty, jestli ale budou pravdivé ukáže až čas. Místo premiéry zatím určeno není, dá se však předpokládat březnový ženevský autosalon.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu