Prohlášení: Ferrari se v kvalifikaci nedařilo kvůli větru

F1NEWS.CZ, 4. července 2015, 15:16 Aktualizováno 4.7.2015, 20:00 Google+

Sobotní kvalifikace nepřinesla drama ve výsledcích, nejrychlejší byly opět Mercedesy. Jak ji hodnotí piloti a šéfové týmů?

Počet komentářů:  2 komentáře (Poslední 05.07. 11:26) Napište svůj názor
Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1. místo
Je to speciální den, vždy to má kouzlo, pokud vyhrajete kvalifikaci na domácí trati, když přijde tolik domácích fanoušků, kteří mě opravdu motivovali. Nebyl to klidný víkend, spíše nahoru - dolů. Před kvalifikací jsme měnili nastavení, které nebylo ideální pro kvalifikaci, ale mělo by se vyplatit v závodě. Jsem prostě šťastný, bratr tu je se mnou, moc děkuju všem.

Nico Rosberg, 2. místo
Mé první kolo [v Q3] bylo dobré, o tom nemůžu nic říct, Lewis byl jen o jednu desetinu rychlejší, což nebylo moc špatné. Bylo pěkné vidět, kolik lidí se přišlo podívat, je to neuvěřitelné. Je dobré to vidět, jaký zájem mají fanoušci v této zemi o tento sport. Poslední kolo bylo zvláštní, nikdo se kromě Felipeho nezlepšil. Něco bylo špatně s mojí levou přední pneumatikou, měl jsem velkou nedotáčivost.

Niki Lauda, nevýkonný šéf
Za všechno mohl vítr, to proto se piloti při posledním pokusu nezlepšovali. Ale co zde může být lepší - Lewis je na pole position pro VC Británie, Mercedes je v první řadě, co víc mám říct. Možná je nejdůležitější, že Lewis je šťastný.

 

WILLIAMS

Felipe Massa, 3. místo
Byl to pro nás fantastický den, je neuvěřitelné vidět, kolik tu je lidí, je to domácí VC pro náš tým, bylo pěkné vidět mě a Valtteriho na 3. a 4. místě, bojovali jsme spolu v kvalifikaci, hlavně v Q3. Na konci jsme se zvládli ještě trošku zlepšit, takže jsem šťastný, těším se na zítřek, můžeme mít silný závod, mohli bychom bojovat s Ferrari, takže proto pro nás bude tento víkend důležitý. Chceme být před Ferrari s oběma auty, což doufám zítra budeme, na to se musíme soustředit.

Valtteri Bottas, 4. místo:
Věděli jsme, jak moc se můžeme dneska zlepšit, ale stále to pro nás je tak trochu překvapení. Zítra to pro nás může být dobrý závod. Samozřejmě vždy chci být před svým týmovým kolegou, ale měli jsme hezký souboj a Felipe se nakonec zlepšil. Je skvělé být před našimi nejbližšími soupeři, a to s oběma našimi vozy. Máme solidní pozice pro boj o podium.

Rob Smedley, ředitel traťových operací
Říkal jsem, nedívejte se na pátek ani na sobotní dopoledne, sledujte nás v kvalifikaci. Teď jsme před Ferrari. Měli jsme domácí úkol, víte, kvalifikace a závod jsou ty důležité části víkendu, takže jsme se více zaměřili na sobotní odpoledne. Sklonili jsme hlavy a splnili náš úkol. Ohledně traťových limitů to bylo těsné, vše jsme probrali do detailů a naši piloti s tím neměli problémy, vždy jsme za čárou měli jen dvě kola. Nevymazali nám žádný měřený čas, takže jsme odvedli dobrou práci.

img-responsive

Hamilton po vítězství v kvalifikaci | foto: Pirelli

FERRARI

Kimi Räikkönen, 5. místo:
Nebyla to jednoduchá kvalifikace, foukal silný vítr a ovladatelnost nebyla ideální. Bylo to zrádné pro všechny, protože podmínky se měnily během jednotlivých kol a zatačku od zatáčky. Věděli, že pokud bude větrno, nebude to pro nás jednoduché. V této oblasti jsme vylepšili vůz, ale zde je stále náročné zajet dobré kolo a poskládat všechny sektory. Takže nemohu být spokojený s pátým a šestým místem, je to zklamání, ale pokusíme se odvést maximum a doufejme, že zítra to bude lepší. 

Sebastian Vettel, 6. místo:
Bylo to náročnější než jsme očekávali, takže se na to musíme podívat, ale je jasné, že to z mé strany nebylo "čisté". Trochu jsme se trápil s vyvážením. Zítra by to měl být jiný příběh, protože naše závodní rychlost je fajn. Dneska to nebyl nejlepší den. Doufejme, že zítra to bude vzrušující závod a budeme mít dobrou rychlost. Vím, že se tu špatně předjíždí a zvláště Williams, který je na rovinkách rychlý, ale uvidíme. Možná něco zítra vymyslíme. Je jasné, že toto není nejlepší startovní pozice. V Q3 jsem nebyl spokojený s žádným kolem. Ani výjezdová kola nebyla dobrá, při posledním pokusu jsem málem boural s Massou. 

 

RED BULL

Daniil Kvjat, 7. místo:
Naše startovní pozice předtavuje maximum, čeho jsme mohli dnes dosáhnout. Z vozu jsem dostal maximum, nemyslím si, že by to mohlo být lepší. Jsme zde bez nějakého očekávání a vůz se během tohoto víkendu řídí docela dobře. Měl  jsem dobré pocity z této tratě a těším se na zítřejší závod. Závodní podmínky budou docela náročné, ale doufáme v zisk bodů. 

Daniel Ricciardo, 10. místo:
Pro mě to byla různorodá kvalifikace. Moje nejrychlejší kolo bylo smazáno a musíme se na to podívat, protože si nejsem jist, že bych jel mimo trať. Zhlédneme video a uvidíme. Vůz se choval dobře v rychlých zatáčkách a jízdu jsem si užil, ač jsme se trápili v pomalých zatáčkách a myslím si, že právě zde ztrácíme hodně času, stejně tak na rovinkách. S dobrou strategií se mohu z desátého místa posunout výše.

Christian Horner, šéf týmu:
Smíšené pocity máme z dnešní kvalifikace. Dany odvedl parádní práci, když získal sedmé místo na roštu, ale Daniel měl trochu komplikace. Podobně jako dalších jedenáct dalších pilotů přišel o nejrychlejší kolo pro překročení traťových limitů. Celkově je ale naše rychlost na Silverstonu slibná, jsme o něco blíže Ferrari a všechna naše vylepšení, která jsme přivezli, funguje dle očekávání. Jako tým s britskou základnou tu máme obrovské množství fanoušků, ti budou zítra od nás očekávat více.

TORO ROSSO

Carlos Sainz, 8. místo:
Jsem spokojený, tuhle trať si opravdu užívám. Dneska jsme udělali maximum a nemyslím si, že bychom z vozu mohli dostat více. Po celý víkend jsme silní a jsem stále optimistický. Jsem spokojen s osmým místem. Očekáváme, že zítřejší závod bude náročný a odehraje se mnoho soubojů, ale jako vždy se pokusíme udělat maximum, abychom získali co nejvíce bodů.

Max Verstappen, 13. místo:
Mám-li být upřímný, nevím, co se dneska v kvalifikaci stalo, protože během celého víkendu jsme byli konkurenceschopní a poté v v Q1 jsem pocitoval přetáčivost a nebyl jsem spokojen s vyvážením vozu, proto jsem nedokázal zajet dobré kolo. Musíme se na to podívat a zjistit, co se stalo. Je to zklamání, protože jsem se na kvalifikaci těšil, ale vůz se nechoval tak, jak jsme chtěli a nemohl jsem se zlepšit. Doufejme, že s tím něco do zítra uděláme, protože na dlouhých trasách jsme předváděli dobrou výkonnost a doufejme, že budeme mít dobrý závod. 

James Key, technický ředitel:
Je to trochu zklamání. Myslím si, že jsme ukázali slibnou výkonnost během tohoto víkendu a piloti byli spokojení s vozem, ale v kvalifikaci to bohužel nevyšlo. Max hlásil problém se zadní částí vozu a ztrátil přilnavost, to musíme přes noc vyšetřit, protože jsme ihned neměli žádná data. Carlos na druhou stranu jel v Q3 dobře. Bohužel se při posledním pokusu nezlepšil, ale stejně jsme neočkávali, že bychom mohli být výše. Takže celkově to nebylo zas tak špatné, ale naše jízdy s natankovaným vozem byly dobré, budeme se tedy snažit dostat z vozu maximum a bojovat o body.

 

FORCE INDIA

Nico Hülkenberg, 9. místo:
Dneska jsem si to užil. Silverstone je jeden z těch zábavných okruhů, zvláště s malým množstvím paliva a na nových pneumatikách. Byl jsem spokojený s naší výkonností.Moje kola byla čistá a prožil jsem jednoduchou kvalifikaci. Vylepšení, která jsme sem přivezli, fungují dobře a bez nich bychom se podle mě nedostali do nejlepší desítky. Z tohoto pohledu jsem spokojený, protože jsme věděli, že z vozu můžeme dostat více. Když jsme trénovali jízdou na dlouhou trať, zdálo se, že jsme konkurenceschopní, ale vozy před námi vypadají rychle a bude těžké se dostat na body.

Sergio Pérez, 11. místo:
Jsem zklamaný, že jsem se nedostal do Q3, protože vůz na to měl. Očekávali jsme, že budu v nejlepší desítce, ale nakonec mi to uteklo o několik desetin. O tomto víkendu se trochu trápím, ale neustále hledáme limity. Pokud jsme vše dobře pochopili, máme dobrý potenciál. Myslím si, že zítra budeme konkurenceschopní. Jedenácté místo není špatné pro start a myslím si, že můžeme získat nějaké body.

Vijay Mallya, šéf týmu:
Startovat do domácího závodu z devátého a jedenáctého místa je solidní úspěch. Nico pokračuje v silných výkonech během kvalifikací a potřetí v řadě za sebou se dostal do Q3. Checo nebyl spokojen s nastavením vozu, ale dneska jel dobře a byl jen o několik desetin za týmovým kolegou. V těchto dnech jsme se neskutečně snažili dovést "B" specifikaci našeho vozu a jsem spokojený s vylepšeními, která jsme přivezli, posunulo nás to dopředu. To znamená, že máme dobré předpoklady do zítřejšího závodu a máme dobré šance získat důležité body.

LOTUS

Romain Grosjean, 12. místo:
Myslím si, že jsme měli docela dobrou kvalifikaci a odvedl jsem dobrou práci, protože vše fungovalo. V Q1 se pneumatiky chovaly dobře, ale v Q2 jsme pocitovali hodně nedotáčivosti, což nepomohlo. Závod bude dlouhý, ale s dobrým managementem pneumatik můžeme dosáhnout našich cílů. Není to nejjendodušší trať na předjíždění, ale vždy se budeme snažit udělat  maximum.

Pastor Maldonado, 14. místo:
Samozřejmě nejsem spokojený se svou pozicí na roštu, ale již před kvalifikací jsme věděli, že budeme silnější během závodu, takže doufám, že to na Silverstonu vyjde. Myslím si, že se stále trápíme na tvrdé sadě pneumatik a samozřejmě nejsem spokojeni s vyvážením vozu během dnešního odpoledne. Závod je dlouhý a my pracujeme na tom, abychom předveli jen to nejlepší. 

Alan Permane:
Věděli jsme, že na Silverstonu to nebude pro nás jednoduché a v kvalifikaci se to projevilo. Je to hladový okruh po přítlaku a my se oproti konkurentům v této oblasti docela trápíme. Romain měl dobrou Q1, ale bohužel nedokázal to samé předvést v Q2. 

Počasí vypadá dobře a pneumatiky mají dobrou výdrž, tudíž neočekáváme mnoho variant pro strategie. Startujeme z druhé desítky, což znamená, že máme volnou roku pro volbu pneumatik pro start. Budeme se snažit využít všech nabídnutých příležitostí, abychom se dostali před vozy před námi. 

 

SAUBER

Marcus Ericsson, 15. místo:
Věděl jsem, že toto bude náročný víkend. Ale trénink od tréninku se zlepšujeme, což je důležité. Dneska v Q1 jsem se ve voze cítil dobře. Věděli jsme, že bude náročné se do Q2 dostat, ale nakonec se to podařilo. Je škoda, že jsme nebyli více konkurenceschopní, ale je tu stále prostor pro zlepšení výkonnosti. Zítra se může stát cokoliv.

Felipe Nasr, 16. místo:
Jsem trochu zklamaný z toho, jak dopadla Q1. Když se ohlédnu zpět, v tréniních jsme měli dobré vyvážení a v kvalifikaci jsem se trochu trápil s pneumatikami, protože jsme neměli ideální teplotu, tak to prostě nefungovalo. Nicméně zítra budeme bojovat.

Monisha Kaltenborn, šéfka týmu:
Výsledek odráží výkonnost z tréninků. Silverstone je trať, jak se očekávalo, náročná pro nás. Nicméně náš tým je velmi motivovaný a dokázal dostat oba vozy do Q2. Zítra bude důležité neudělat chybu a být připravený pro jakoukoliv příležitost. 

 

MCLAREN

Fernando Alonso, 17. místo:
Na konci třetího tréninku jsem měl problém. Nepřišlo jasné řešení tohoto problému, ale něco jsme vymysleli a všechno spustili znovu. To ale znamenali, že do kvalifikace jsme šli jen s několika odjetými koly. Přesto jsem z vozu v rámic možností dostal maximum. Nemyslím si, že bych dneska mohl být rychlejší. 

Jenson Button, 18. místo
Před domácím publikem, které nás tak podporuje, je to velmi těžké. A i když všichni, publikum i fanoušci ví, že ma tom nejsme dobře, vždy při domácí VC čekají něco navíc. Dneska to nebyl náš den, na tvrdších pneumatikách jsme se ještě drželi, ale option nám nesedly a byli jsme moc pomalí. Měli jsme na nich špatné vyvážení, ale stejně by to nepomohlo a do Q2 bychom neprošli. Není to jednoduché ani pro Fernanda, oba jsme zvyklí na boje o vítězství. Je to pro nás těžké. Musíme spolu spolupracovat, to je nejdůležitější pro tým, můžeme mu přinést naše zkušenosti.

Eric Boullier, závodní ředitel:
McLarenu se na domácí půdě těžko přijímá sedmnáctá a osmnáctá pozice na startu, ale taková je realita. Naši britští fanoušci jsou uvědomnělí a loajální. Úspěch přijde, ale chce to čas. O tomto víkendu to však nebude. Omlouváme se.

 

MARUSSIA

Will Stevens, 19. místo:
Jsem opravdu spokojený s dnešní výkonností. Nemohlo to být lepší při mé první britské Grand Prix. Vylepšení fungují dobře a po celý víkend jsem si užíval rychlé zatáčky. Při mém druhém pokusu jsem do toho dal maximum a ukázal jsem potenciál. Podmínky se na okruhu mění a závod bude zajímavý. Kdo ví, co přinese.

Roberto Merhi, 20. místo:
Bohužel to pro mě nebyla pozitivní kvalifikace, je  to škoda, protože je to náš domácí závod. V posledním kole jsem se roztočil a můj čas byl ta tam. Z mého pohledu to není dobrý víkend. Doufejme, že to zítra bude lepší.

John Booth, šéf týmu:
Jsme spokojeni s naším vývojem a ukázali jsme to kvalifikaci. Doufám, že se to projeví i v závodě. Odvedli jsme skvělou práci před domácím závodem. Roberto se trochu trápil, ale zítra to bude jistě lepší. 

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení: Ferrari se v kvalifikaci nedařilo kvůli větru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 2, poslední 05.07.2015 11:26 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 2 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Startovní rošt v Silverstone

GRAFIKA: Startovní rošt Velké ceny Británie

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  3. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. V pátek byli v Austrálii nejrychlejší Norris a Leclerc

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud