Prohlášení týmů po závodě v Bahrajnu: Mercedes potrápily brzdy

F1NEWS.CZ, 19. dubna 2015, 18:44 Google+

Další vítězství pro Hamiltona, z druhého místě se raduje Räikkönen, je to jeho sedmé pódiové umístění na tamějším okruhu. Jak hodnotí dnešní závod jednotliví piloti a představitelé týmů?

Počet komentářů:  12 komentářů (Poslední 20.04. 17:14) Napište svůj názor
Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1. místo
Mířím na něj (pozn.red. hovoří o třetím titulu). Ferrari nám ale dnes dobře zatopilo, bylo náročné starat se o pneumatiky, museli jsme předjíždět spoustu vozů o kolo a podobně. Nakonec jsem do udržel pohromadě a dojel do cíle. Ale jako tým na to musíme tlačit. Myslím, že brzdy se přehřály za vozy jedoucími o kolo pozadu, když za nimi jedete, do brzd nejde studený vzduch a zahřívají se, ale nebyl to zase tak velký problém.

Nico Rosberg, 3. místo
Předjíždění jsem si užil, předjetí rudých aut, to bylo skvělé. Nakonec jsem se snažil dojet Lewise, ale nepodařilo se mi to a ještě jsem na něj ztratil. Potom mi dvě kola před koncem odešly brzdy a to mě stálo pozici ve prospěch Kimiho.

Toto Wolff, výkonný šéf týmu
Přišli jsme o brzdy na obou vozech, u Lewise se to stalo v posledním kole, a to se potom nemůžete bránit, ještě chvíli a Kimi by možná vyhrál.

Niki Lauda, nevýkonný šéf týmu
Nico je zpět, byl to nový Rosberg a Lewis byl opět a jako vždy špičkový.

 

FERRARI

Kimi Räikkönen, 2.
Nikdy nejste spokojeni, když dojedete druzí. Ale konečně jsme získali nějaký výsledek. Ke konci jsme je rychle stáhli, scházelo nám jen pár kol. Jsem moc spokojený s tím, jak tým funguje. Dosáhli jsme velkého pokroku, atmosféra je dobrá. Našli jsme dobrý směr pro to, kudy to tlačit. Jako tým se do toho dostaneme, abychom celou dobu bojovali o vítězství, potřebujeme ale ještě trochu času.

Sebastian Vettel, 5. místo
Nebyl to můj nejlepší den, trochu jsem se trápil a pak jsem uvízl v provozu. Škoda, že jsem poškodil své přední křídlo. Snažil jsem se tlačit, za druhým autem jsem trochu ztrácel. Pro tým jde o dobrý výsledek, protože Kimi ke konci předjel Nica.

James Allison, technický ředitel
Mám obrovskou radost z Kimiho, že ze 4. dojel na skvělém druhém místě a dostal pod tlak i Lewise. Strategii jsme naplánovali dobře, aby ke konci mohli útočit. Kimi dokázal být ke konci blízko, protože v prostředním stintu na středně-tvrdých pneumatikách neztrácel.

Tahle trať byla těžká pro brzdy. Seb by si dnes představoval lepší závod. Neměl s vozem problém, nebyl to jeho nejlepší den. Když vyjel z dráhy, poškodil si bočnici předního křídla. Jsme velmi spokojeni s tím, jak celý tým funguje: inženýři, piloti. Všichni zlepšují auta v každém závodě, nejsme výjimkou – uvidíme, jak tato bitva dopadne. Tratě jsou odlišné, ale určitě to pro nás bude OK.

Maurizio Arrivabene, šéf týmu
Z Kimiho mám opravdu radost: dnes můžu oficiálně konstatovat, že je zpět. Ukázal, jaké zvíře je v závodech, a kdyby mu zbylo několik kol, možná...  Také jsem spokojený s týmeme, protože pracovali velmi dobře.

Sebastian dnes udělal několik chyb, jednu na začátku, což nás donutilo změnit jeho závodní strategii, zatímco u Kimiho jsme se drželi plánu. Nebyl o tom sice v té době přesvědčen, ale předvedl skvělou disciplínu, když se držel instrukcí z boxové zídky. Seb udělal něco špatně, jinak bychom měli na pódium dva jezdce, ale je člověk jako my všichni. Je fantastickým pilotem a nezpomínejte, co pro nás už dosáhl.

WILLIAMS

Valtteri Bottas, 4. místo
Jsem spokojený, byl to maximální výsledek s autem, které jsme měli, je škoda Felipeho problému s autem. Nic moc se v závodě nedělo až na poledních 20 kol. Boj s Ferrari byl příjemný, měli jsme čistý závod, takže jsem udržel Vettela, což bylo pěkné. Teď máme čas si odpočinout a připravit auto na závod za tři týdny.

Felipe Massa, 10. místo
Nebyl to dobrý závod, měl jsem tolik problémů… Na startu nenastartoval motor, musel jsem startovat z boxové uličky. Pak byl po prvním stintu za mnou Maldonado, probrzdil a narazil mi do difuzoru. Kvůli tomu jsem měl potom po celý závod problémy se stabilitou. Jeden bod je ale lepší než, musíme zabojovat a soustředit se na další závod. Valtteri odjel velmi dobrý závod, což je dobré pro tým. Fernando měl velmi dobrý závod, skončil hned za mnout, to je pro něj dobré.

Rob Smedley, šéf inženýr
Byl to pro nás závod rozdělený na dvě poloviny. Felipe měl problém se senzorem už na startu a trápil se s tím to napravit. Vallteri zajel skvělý závod a zvládl vytěžit z Vettelovy chyby a odvedl skvělou práci, že ho udržel za sebou po 17 kol ke konci závodu. Obecně jsme splnili cíle co se pozice v poháru konstruktérů týče, ale musíme vyvíjet vůz, abychom rychleji dohnali soupeře před námi.

 

RED BULL

Daniel Ricciardo, 6. místo
Nevím, jestli jsem přišel o další motor, ale rozhodně šlo z auta hodně dýmu. Nevypadalo to vůbec dobře, ale naštěstí jsem dojel do cíle. Doslova v poslední zatáčce jsem viděl dým všude, uvidíme, co s motorem bude. Šesté místo bylo našim maximem, před závodem jsme měli nějaká vylepšení, na nich musíme stavět.

Daniil Kvjat, 9. místo
Závod jsem si užil, vykouzlil mi na tváři úsměv. Bylo dobré nakonec dojet na bodech. Získali jsme hodně dat, která můžeme analyzovat a uvidíme, jak se můžeme zlepšit, abychom se posunuli vpřed. Jako tým se chceme zlepšit a pracujeme na tom velmi tvrdě. Věřím, že to přijde.

Christian Horner, šéf týmu
Je dobré, že oba vozy získali body. Ricciardo zajel velmi čistý a dobrý závod a dostal z vozu maximum, co bylo k dispozici. Kvjat předvedl dobrý výkon. Začal ohňostroj a náš motor se rozhodl připojit. Třetí ve čtyřech závodech. 

 

LOTUS

Romain Grosjean, 7. místo
Až do závodu to byl náročný víkend, takže je skvělé získat opět silný výsledek a sedmé místo. Byl to skvělý závod se spoustou předjíždění. Doufal jsem, že dojedu Ricciarda, ale byl na nás příliš rychlý. Bylo celkem náročné zvládnout pneumatiky, především zadní, ale myslím, že jsme odvedli dobrou práci a dvouzastávková strategie fungovala. Měli jsme jen novou sadu střední směsi, ostatní použité, takže to byla opravdu dobrá práce, co tým předvedl. Napravili jsme nepovedený pátek a sobotu a jsem spokojen a beru to jako skvělý dárek k mým narozeninám.

Pastor Maldonado, 15. místo
Byl to frustrující závod. Tlačil jsem na to jak jen to šlo na startu na střední sadě, zatímco ostatní byli na přilnavější měkké sadě. Jakmile jsem přezul, mohl jsem zajíždět nejrychlejší kola, což bylo dobré pro naši strategii. Bohužel se při mé další zastávce objevil problém s automatickým zhasínáním motoru a to mě stálo hodně času. Je to frustrující, mohl to být dobrý výsledek. Nyní se soustředím na Barcelonu, kde se mi v minulosti dařilo.

Alan Permane, šéf traťových operací
Byl to od Romaina skvělý závod podle příruček. Neměli jsme rychlost na to stíhat Red Bull, ale byli jsme před našimi dalšími nejbližšími soupeři. Zvládli jsme velmi rychlé zastávky v boxech, což oběma pilotům pomohlo. S Pastorem jsme jeli odlišnou strategii od zbytku pole, tři zastávky, start na tvrdší sadě. Vypadalo to dobře a měl dojet na podobných pozicích jako Romain, ale penalizace pět sekund a problém s motorem zmařila naděje na dobrý výsledek. 


FORCE INDIA

Sergio Pérez, 8. místo
Tým odvedl skvělou práci a jsem na něj hrdý. Ani jsme nečekali, že bychom mohli zajet závod na dvě zastávky. Byl to úžasný závod, i když vloni jsem skončil na pódiu. Příští závod pro nás bude hodně těžký, s tratí se asi budeme prát. 

Nico Hülkenberg, 13. místo
Nevím, co se pokazilo, ale celý závod jsem se trápil. Od prvního kola jsem měl špatně vyvážené auto, měl jsem problémy s přední i zadní části. I tempo a degradace byly špatné, tažke mě auta předjížděla, protože jsem byl jednoduše pomalý. Musíme se ale podívat na to, co se stalo po kvalifikaci, protože jsme mířili mnohem výše a Pérez dojel na bodech, vůbec jsem neměl přilnavost.

Robert Fernley, zástupce šéfa týmu
Dojezd na bodech je vždy dobrý, obzvláště když vezmeme v potaz způsob, jak se Sergio vypořádal s 2zastávkovou strategií. Když bylo potřeba, aby zabral nebo zpomalil, vždy to udělal, aniž by zničil pneumatiky nebo auto, což bylo pro dnešek klíčové. Nico byl zaneprázdněný celý závod, vždy byl uprostřed nějakého souboje. Trpěl velkou degradací a zastávka v boxech navíc ho stála body. I přesto jsme po závodě spokojení, je to dobrý výsledek, protože jsme získali důležité body.

 

McLAREN

Fernando Alonso, 11. místo
Musím být realistou, s dnešním závodem jsem spokojený. Měli jsme určité obavy a u Jensona jste viděli, že ani neodstartoval. Bylo to důležité závod dokončit a odjet další kola. Máme před sebou důležité tři týdny na to, abychom zvýšili výkonnost a zlepšili spolehlivost. Ale dokončit závod víceméně konkurenceschopně je ta nejlepší zpráva dne.

Jenson Button, neodstartoval
Je to pochopitelně zklamání po celém tomto víkendu. Nejezdil jsem jak bych si přál a nakonec ani nemohl odstartovat. Ale je jasné, že se zlepšujeme, což je dobrá zpráva pro všechny. Je to výsledkem tvrdé práci a chci poděkovat všem klukům v garáži, protože za tu práci dostali jen malou odměnu. Věřím, že nakonec dostanou odměnu, kterou si zaslouží, protože jejich odhodlání je působivé.

Eric Boullier, závodní ředitel
Omlouváme se Jensonovi za to, že jsme mu nemohli poskytnout spolehlivé auto. Snad v Barceloně budeme mít novou zadní část vozu a na tento víkend zapomeneme. Co se Fernanda týče, jedenácté místo demontruje, že jdeme správným směrem, ačkoliv šampaňské kvůli tomu otevírat nebudeme.

 

SAUBER

Felipe Nasr, 12. místo
Jsem trošku zklamaný, že jsem nedosáhl na body. Vše se pokazilo už v první zatáčce, když jsem nebyl na správném místě, vše tam bylo hodně namačkané. To nás potom stálo čas, protože jsem nemohl přejet auta přede mnou. Potom jsem měl před sebou čistou trať, ale když jsem zajel do boxů, tak jsem ztratil dvě pozice, to byla velká škoda. Uprostřed závodu jsem pocítil velkou ztrátu výkonu, což taky nepomohlo. Měl jsem hodně problémů, ale něco jsme se naučili a příště se mám na co těšit.

Marcus Ericsson, 14. místo
Start byl velmi dobrý. V prvním kole jsem se dostal ze třináctého na deváté místo. V prvním a druhém stintu byly časy dobré, drželi jsme se našich soupeřů. Vše šlo podle plánu, ale bohužel potom během druhé zastávky přišla chyba kvůli mechanickému problému při výměně předního kola. Pochopitelně je to zklamání, ale to se stává. Vyhráváme spolu, prohráváme spolu. Můj závod tím byl ovlivněn, ale stále jsem se snažil, rychlost byla dobrá. Ukázali jsme dobrý výkon a to se počítá před dalším závodem v Barceloně.

Moniša Kaltenbornová, šéfka týmu
Není pochyb o tom, že jsme promeškali dobrou a reálnou šanci na body, protože rychlost byla konkurenceschopná. Marcus měl technické problémy na vozy během druhé zastávky, což ho stálo čas. Je nám to líto. Felipe ztratil čas kvůli dočasné ztrátě výkonu. Inženýři byli schopni to na pár kol opravit, ale ztráta byla velká a nebyl schopen bojovat o body jako jeho týmový kolega. Oba však jeli velmi dobře, nicméně nezískali jsme žádnou odměnu.

 

MANOR MARUSSIA

Will Stevens, 16. místo
Celkově jsem spokojen. Neměl jsem zrovna nejlepší start, protože Maldonado byl mimo svoji pozici, takže se přede mě dostal Roberto. Byl to dobrý souboj, ale když jsem se dostal zpět, už jsem ztratil dost času. Pozitivní je, že když jsem byl ve zbytku pole, měli jsme dobrou rychlost a je působivé, že oba vozy viděly šachovnicovou vlajku. Gratuluji týmu za skvěle odvedenou práci v této první části sezóny. Stále nás čeká dost tvrdé práce a míříme zpět do Evropy, ale naše výsledky všechny zatím motivují.

Roberto Merhi, 17. místo
Je dobré, že jsme oba viděli cíl a nadále děláme pokroky. Byl jsem trošku zklamaný, protože start byl dobrý a měl jsem pěkný souboj se svým týmovým kolegou. Potom když se přede mě dostal, pneumatiky už byly opotřebované a ztatil jsem tam čas a už jsem jej nepředjel. Celkově jsem se v této první části sezóny hodně naučil a myslím, že jsme lépe připraveni na evropské závody. Děkuji a gratuluji týmu za dostavadní výsledky.

John Booth, šéf týmu
Po hladkém víkendu v Bahrajnu je fakt, že jsme opět viděli šachovnicovou vlajku, přesně ten způsob, jakým jsme chtěli zakončit první část sezóny. A to není málo, když se podíváte na potíže soupeřů. Jsme pyšní na odvedenou práci za tak krátkou dobu. Ale jsme si vědomi toho, co nás ještě čeká. Piloti zvládli vše, co jsme na ně připravili a s minimem připravy. Tým pracoval tvrdě, abychom byli zpět. Tři týdny volna nám umožní zanalyzovat a zhodnotit všechna data a vrátit se ještě silnější do Barcelony.

 

TORO ROSSO

Max Verstappen, nedokončil
Nebyl to pozitivní den. Byl to náročný závod. Stále nevíme, proč přesně jsem musel odstoupit, ale vypadá to na potíže s elektronikou. Musíme zůstat pozitivní, jsem zklamaný, ale budeme nadále tvrdě pracovat, abychom v Barceloně byli silnější a opět bojovali o body. To jsou místa, kam patříme!

Carlos Sainz Junior, nedokončil
Pro všechny je to celkem zklamání, zvlášť po tak dobré kvalifikaci. Nevím, co se stalo s autem, jen jsem v jeho chování ucítil něco divného a byl jsem donucen zastavit. Nemohu zastírat, že jsem mrzutý, protože jsme měli dobrou startovní pozici, ale dnes nám chyběla rychlost. Uděláme maximum pro to, abychom evropskou část sezóny v Barceloně začali dobře. Pro mě to navíc bude speciální závod - můj domácí.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení týmů po závodě v Bahrajnu: Mercedes potrápily brzdy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 12, poslední 20.04.2015 17:14 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 12 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ - GP ČÍNA: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Pirelli

Hamilton vyhrál před superrychlým Räikkönenem, Vettel po chybě a trápení za…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  2. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  3. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  6. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud