Přepis radiokomunikace z Velké ceny Rakouska

Andy_cz, 26. června 2014, 22:30 Google+

Přinášíme přepis radiokomunikace z poslední Velké ceny Rakouska. Co zajímavého si během ní povídali piloti se svými inženýry?

Počet komentářů:  19 komentářů (Poslední 27.06. 14:07) Napište svůj názor
Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

Kolo Od Komu Zpráva
Před závodem Peter Bonnington Lewis Hamilton Potřebuješ úpravu křídel? Dej nám vědět a zastav v boxech, jestli jo.
Před závodem Lewis Hamilton Peter Bonnington Půl otáčky prosím.
Před závodem Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, takže půl otáčky dolu Robe, prosím. Půl otáčky dolu.
Před závodem Nico Hülkenberg Brad Joyce [Nezřetelné] dobře, myslím, že spojka přenosu točivého momentu [nezřetelné] jako na prvním startu. Taky počáteční zákus [spojky] byl cítit méně, i když šel hlouběji.
Před závodem Brad Joyce Nico Hülkenberg Rozumím, Nico.
Před závodem Bernie Collins Jenson Button A Jensone, víc chlaď prosím a vyzkoušej pití.
Před závodem Jenson Button Bernie Collins OK.
Před závodem Bernie Collins Jenson Button A kluci tě vyzvednou na konci roštu.
Před závodem Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Potřebuješ úpravu předního křídla?
Před závodem Valtteri Bottas Jonathan Eddollls Ne, vypadá to OK. Maličko nedotáčivé v malých rychlostech, ale v rychlých v pohodě. Zkusím jedno další kolo.
Před závodem Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Rozumím.
Před závodem Marcus Ericsson Angel Baena Moje kolo nebylo tak špatné, je tam trochu nedotáčivosti ve vyšších rychlostech, ale myslím, že je to jenom kvůli, že pneumatiky ještě nebyly zcela připravené, takže myslím, že vyvážení můžeme ponechat, tak jak je.
Před závodem Angel Baena Marcus Ericsson OK, Marcusi, jsem na cestě na rošt, budu u tebe za dvě až tři minutky.
Před závodem Andrew Mudroch Felipe Massa OK, tentokrát na rošt, na rošt.
Před závodem Daniel Riccardo Simon Rennie Právě teď jsou zadní [gumy] z malých rychlostí trochu slabší. Trakce je trochu chudá, z druhé [zatáčky]. Ale poté, skrz vysokorychlostní část, je tam dost nedotáčivosti.
Před závodem Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, rozumím. Takže to možná bude zahřívaní. Najeď na rošt, prosím, najeď na rošt. Cítíš stále palivo? 
Před závodem Daniel Riccardo Simon Rennie Maličko, už se to zmírnilo.
Před závodem Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, rozumím. Až zastavíš, nebuď na žádným bodě záběru. P1 na deset sekund, pak P0 prosím.
Před závodem (Mezi inženýry na rádiu Vergneho) OK, Olly, přední křídlo mínus půl otáčky.
Před závodem Rozumím.
Před závodem (Mezi inženýry na rádiu Raikkonena) Několik pilotů si stěžovalo na nedotáčivost ve vyšších rychlostech, když jeli na rošt. Nevím, co říkal Kimi. Ale pár dalších lidí si na to stěžovalo.
Před závodem Říkal, že vyvážení je OK pro něj. Ale půlku ubereme na roštu.
Před závodem OK.
Před závodem (Mezi inženýry na rádiu Alonsa) OK, komentáře od Fernanda: Žádné zablokování předních. Mnohem méně, než včera. Předek byl o fous lepší dnes. Přilnavost vypadá v pořádku. Fernando se ptal, jestli změníme vyvážení na trať, když teď nemáme to blokování předních. Dej mi vědět, bylo to jen návrh, nic co by on chtěl určitě udělat.
Před závodem To je přesně, co jsem ti chtěl zrovna říct, Andreo [Stello], chtěl bych nastavit multifunkci BBM na pozici tři, teď jsme na dvojce, protože jsme šli zpět včera, vrátil bych se ke standartu. Takže multifunkce BBM pozice 3. V zatáčce dvě jsem viděl trochu blokování zadních, myslím, že správný přepínač pomůže této situaci.
Před závodem Romain Grosjean Ayao Komatsu Co myslíš, až odstartuju auto, mám se hnout na maximální linii a pak možná uvidím na velkou obrazovku?
Před závodem Ayao Komatsu Romain Grosjean Jo, jestli se můžeš hnout na tu stranu slotu, kde jsi trénoval starty. V podstatě tam, kde je nejlepší přilnavost.
Před závodem Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, takže v podmínkách aero vyvážení - Nico je půl otáčky víc vepředu, na aero vyvážení. Ale na tlumičích je o dva tužší. Takže víc vepředu mechanicky, víc nedotáčivosti mechanicky, ale je o půl otáčky víc na aero vyvážení. Právě hlásí, že auto je pěkně přetáčivé právě. To je vše, k tomu na čem teď je.
Před závodem Lewis Hamilton Peter Bonnington Jo. Takže pocit z jízdy na těchto výjezdových kolech je, že vyvážení brzd je moc vepředu.
Před závodem Jock Clear Lewis Hamilton Potvrzuji, byl jsi o dva výš předtím.
Před závodem Lewis Hamilton Jock Clear A udělám záběr spojky 2, eeh, EB [brždění motorem] dva, omlouvám se.
Před závodem Jock Clear Lewis Hamilton Potvrzuji. A můžeme jít na roštu na strat mód [bohatost paliva] 1, prosím. Půjdeš na strat mód pět, až uděláš hledání záběru spojky na roštu. To vše opravdu na roštu.
Před závodem Lewis Hamilton Jock Clear OK a jen pro první zatáčku, EB zpět? Eh, omlouvám se, zpět na vyvážení brzdné síly? Vyvážení dozadu, první dvě zatáčky.
Před závodem Jock Clear Lewis Hamilton Záleží na tom, jak cítíš, že se zahřívají gumy. Pokud ucítíš, že přední jsou hezké a teplé, že se zahřívají lehce, poté ano, pojď zpět o jednu. Ale když ne… Teda, omlouvám se, můžeš zůstat kde jsi. Pokud se přední zahřívají pomaleji, poté jo, vrať se o mínus jedna.
Před závodem Lewis Hamilton Jock Clear OK.
Před závodem Jock Clear Lewis Hamilton Myslím, že pro prvních několik brždění není špatný nápad jít zpět na EB tři. Nezapomeň, že tyhle EB jsou nižší, než normálně. Takže EB dvě, které máš teď, je něco jako EB jedna a půl v minulosti. Takže EB tři by mělo být EB dva v ostatních závodech a v pátek.
Před závodem Lewis Hamilton Jock Clear Rozumím, jo. Nyní to strká pěkně, takže…
Zahřívací kolo Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, tři auta na měkké sadě, pro zajímavost: Button na 11, Maldonado na 13 a Pérez na 16 [správně 15], OK? Tři na měkké.
Zahřívací kolo Neznámý Sebastian Vettel Motor je dobrý, převodovka je dobrá a baterie dobré.
Zahřívací kolo Bernie Collins Jenson Button OK Jensone, stále potřebujeme osm. A můžeme mít žluté G3 na HPB v prostřední pozici.
1 Peter Bonnington Lewis Hamilton A zruš RS, zruš RS.
3 Simon Rennie Daniel Ricciardo Nabíjení 10, nabíjení 10. Žlutá [vlajka], Sebastian je pomalý na pravé straně dolu k zatáčce tři. Vettel jede pomalu na pravé straně.
4 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Ztratil jsem pohon, ztratil jsem pohon. Řekněte mi, co mám dělat, prosím. Prosím, řekněte mi, co mám dělat.
4 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Díváme se na to, díváme se na to.
4 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Nemám žádnou odezvu od plynu.
4 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Rozumím, díváme se na to kámo. Auta jsou v zatáčce jedna.
4 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Motor stále běží, prosím, řekněte mi co mám dělat.
4 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Vypni to, zajeď ke straně a vypni to. Stáhni se a vypni to. Auta jsou na zadní rovince, právě k tobě přijíždějí.
4 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, z nějakého důvodu už to zase jede.
7 Simon Rennie Daniel Ricciardo Nepoužívej tlačítko předjetí. Nepoužívej tlačítko předjetí, vůbec, nemačkej ho.
7 Daniel Riccardo Simon Rennie OK, nezmáčkl jsem ho ještě ani.
7 Simon Rennie Daniel Ricciardo Jo, OK, rozumím. Vidíme, že si ho ještě nezmáčkl. Nemačkej ho ale do konce závodu, prosím.
7 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel OK, Sebastiane, takže asi víš, že si myslíme, že to selhání je z důvodu použití tlačítka předjetí, takže ho nepoužívej. OK, Sebastiane, závoď, jdi závodit.
7 Nico Hülkenberg Brad Joyce Zadní [gumy] se zhoršují.
7 Brad Joyce Nico Hülkenberg Rozumím, Nico, rozumím.
8 Andrew Mudroch Felipe Massa Dávej pozor na zadní levou, musíme dávat pozor na zadní levou gumu. Zkus diferenciál 4.
8 Kimi Raikkonen David Lloyd Funguje mi DRS? Protože jsem velmi blízko a nejdu přes.
9 Andrew Mudroch Felipe Massa Potřebujeme dávat pozor na zadní levou ve výjezdu ze zatáček jedna, dva a tři. Samozřejmě se snaž používat krátké řazení tam, kde je to možné.
9 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez OK, Checo, jezdci na super-měkkých trpí na žmolkování zadních. OK, takže prostě se starej o gumy v tento moment. Checo, informace: Ricciardo byl instruován, aby nepoužíval tlačítko předjíždění a jeho DRS tlačítko možná nefunguje. Takže možnost před námi.
10 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, přední brzdy jsou opět za limitem. Přemýšlej o kompromisech.
10 Adrian Sutil Marco Schupbach Žmolkování na mých gumách už je velmi špatné.
10 Marco Schupbach Adrian Sutil Rozumím Adriane, stále na to tlač.
11 Xevi Pujolar Jean-Eric Vergne OK, závodíš s Ricciardem a Danym před námi, Grosjeanem za námi.
12 Tony Ross Nico Rosberg Zmenši náskok k Bottasovi.
12 Nico Rosberg Tony Ross Nemluv na mě Tony, prosím.
12 Tony Ross Nico Rosberg Strat dva, zruš magic, RS.
12 Andrew Mudroch Felipe Massa Felipe, nějaké změny na přítlaku pro další set gum?
12 Felipe Massa Andrew Mudroch Teď je to OK, necítím žádnou nedotáčivost, což mi způsobuje problém.
13 Craig Gardiner Esteban Gutierrez Zabij gumy, Estebane a pojeď do boxů v tomto kole. Půjdeme na měkké. Přední křídlo základně, plus 2, potvrď.
13 Esteban Gutierrez Craig Gardiner Potvrzuji.
14 Andrew Mudroch Felipe Massa OK, Felipe, jedem do boxů, jedem do boxů na konci tohoto kola.
14 Peter Bonnington Lewis Hamilton Takže box, box.
14 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Dej mi zpětnou vazbu na gumy, chceš změnu přítlaku na předním křídle na další zastávce?
14 Valtteri Bottas Jonathan Eddollls Gumy stále mají v sobě nějakou vzdálenost, ale ne moc kol, maximálně pět. Žádné změny na přítlaku.
14 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Rozumím, stále doháníme ty, kteří vypadnou brzy, takže to vypadá dobře.
15 Adrian Sutil Marco Schupbach Jo, ztratil jsem sedm sekund pro nic… [Sauber vypustil z boxů Gutiérreze moc brzy s nedotaženým kolem a žádost o zastavení monopostu byla omylem poslána Adrianovi]
15 Marco Schupbach Adrian Sutil Adriane, rozumíme, omlouváme se, stále na to tlač.
16 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Raikkonen je v boxech. Takže auta, která stavěla jsou okolo tebe. Button před tebou na měkkých, Maldonado za tebou na super-měkkých.
16 Brad Joyce Nico Hülkenberg Potřebujeme půl sekundu na kolo, Nico, takže se pokus dotáhnout na Magnussena, pokud můžeš.
18 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Checo, zatím neztrácíme čas na Rosberga, takže jsme v pohodě s tím, že ho držíme za sebou. Ale nedělej kompromisy k tvému závodu, pokud tě začne brzdit to, ho udržet za sebou, OK? Prostě na to tlač, tak jak jsi.
18 Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, potřebujeme na to šlápnout. Auta před námi stále nestavěly, budou k nám blízko u výjezdu z boxů.
18 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Vím, že jsi trochu v zapomnění, protože v podstatě čekáme na Safety Car. Prostě jeď, jak můžeš, aniž bys zničil pneumatiky, to je nejlepší rada, jakou ti teď můžu dát.
19 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, dvě kola s předními brzdami za limitem, dělej co můžeš s tím, abys je zvládnul.
19 Daniel Riccardo Simon Rennie Prostě se nemůžu opřít do předních gum. Pokaždé, když se dostanu do zatáčky, prostě uletí [gumy].
20 Dave Robson Jenson Button OK, Jensone, díváme se na cíl mínus tři.
20 Francesco Nenci Jules Bianchi Máme horké teploty předních brzd. Vyvážení brzdné síly mínus 4 kliknutí na displeji.
21 Angel Baena Marcus Ericsson Kamuj brzdí později ve druhé, třetí a páté [zatáčce]. Můžeš vylepšit výjezd z deváté.
21 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, můžeš mít pár šťouchnutí s [tlačítkem] předjetí[m], ale použij ho rozumně. Nejsme v bezpečí.
22 Jenson Button Dave Robson Jaké časy ten stíhací balík [jezdců] dělá?
22 Dave Robson Jenson Button Jensone, 14 a půl až 15 s. Kevinovo poslední kolo mělo 1'14,6.
22 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, jen přemýšlej opět o předních brzdách, jdou nahoru.
23 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, nech zase chvíli [tlačítko] předjetí být. Musíme dostat to ESS nahoru, nabij zase tyto baterie.
23 Lewis Hamilton Peter Bonnington Mám hodně rychlosti. Můžu to nabíjet víc?
23 Peter Bonnington Lewis Hamilton Jo, podíváme se na to, Lewisi. Momentálně jsme na limitu.
23 Gary Gannon Max Chilton OK, Maxi, pojď zkusit použít gumy k udržení Kobajašiho za námi, použij gumy. Poupravíme náš plán a použij gumy.
24 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, vím, v jaké seš pozici, ale pokud můžeš, šetři trochu palivo, pomůže to brzdám.
24 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Checo, dej mi prosím info o přítlaku na předním křídle před další zastávkou.
24 Sergio Pérez Gianpiero Lambiase Je to v pohodě.
24 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Rozumím.
25 Dave Robson Jenson Button OK, Jensone, žlutá G3 a palivo nulu. Pokud to ty gumy poberou, palivo nula, cíl mínus tři.
25 Peter Bonnington Lewis Hamilton Takže právě jsi dost uvnitř limitu na předních brzdách
26 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Takže Checo, koukej dostat úplně všechno z tohoto setu teď, OK?
27 Daniil Kvyat Marco Matassa Takže velké problémy se zadními gumami.
27 Marco Matassa Daniil Kvyat Která guma?
27 Daniil Kvyat Marco Matassa Pravá zadní.
27 Marco Matassa Daniil Kvyat Rozumím, Dany, potvrzuji, pravá zadní.
27 Daniil Kvyat Marco Matassa Právě jsem vynechal zatáčku. [Nezřetelné] žádné brzdy, žádné brzdy. Ztratil jsem brzdový pedál. Nemám žádné brzdy.
28 Romain Grosjean Ayao Komatsu Máme velký problém se zadním koncem. Je to obrovské.
28 Ayao Komatsu Romain Grosjean OK, rozumím, rozumím.
28 Brad Joyce Nico Hülkenberg Vjeď vyšší rychlostí do zatáčky pět a šest.
29 Simon Rennie Daniel Ricciardo Jaké je vyvážení?
29 Daniel Riccardo Simon Rennie Stabilní. Předek se nehorší.
29 Lewis Hamilton Peter Bonnington Potřebuju pomoct, chlapi, dostat se před to auto přede mnou.
29 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, díváme se tady na to. Musíme to trochu pořešit strategicky.
31 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, poškodil jsem si přední křídlo.
31 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Rozumím.
31 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Box, box.
32 Andrew Mudroch Felipe Massa Rosberg před tebou vypadá pomale. OK, potřebujeme půl procenta dopředu [u vyvážení brzdného účinku] pro teplotu brzd.
33 Lewis Hamilton Peter Bonnington Je tu obrovský rozdíl na rovince.
33 Peter Bonnington Lewis Hamilton Rozumím, Lewisi. Podíváme se, jestli ještě něco, co pro to můžeme udělat.
33 Lewis Hamilton Peter Bonnington Info o brzdách, prosím.
33 Peter Bonnington Lewis Hamilton Minulé kolo jsi byl přes cíl. Ne o moc. Nepotřebuje to moc práce je spravovat.
34 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Optimum dva, optimum dva. Víc výkonu.
35 Neznámý Sergio Pérez Checo, toto je [nezřetelné]. Jen potvrď, že udržuješ tuto rychlost, jo, toto není degradace, co vidíme?
35 Sergio Pérez Neznámý Nico přede mnou je problém. Můžete mě dostat před něj?
35 Neznámý Sergio Pérez Přidej a dostaň se do jeho DRS a myslím, že najdeš cestu přes něj, OK? Zatlač na to k jeho DRS.
35 Sergio Pérez Neznámý Ztrácím tu hodně času s Nicem.
35 Neznámý Sergio Pérez Myslím, že ho můžeš teď můžeš předjet pomocí DRS. Myslím, že ho dáš skrz DRS do zatáčky tři.
36 Brad Joyce Nico Hülkenberg Pérez je v tvém DRS, Pérez v tvém DRS. Pérez je na jiné strategii, než ty.
36 Nico Hülkenberg Brad Joyce Objasni tu zprávu pro mě.
36 Brad Joyce Nico Hülkenberg Rozumím Nico. Zpráva pro tebe: Pérez je v tvém DRS.
36 Nico Hülkenberg Brad Joyce Prostě mi dej vědět, jestli ho mám pustit nebo ne?
36 Brad Joyce Nico Hülkenberg Potvrzuji, ano, jiná strategie, nech ho jet.
37 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Sebastiane, do boxu v tomto kole. Odstupujeme ze závodu. Box, box, odstupujeme.
38 Brad Joyce Nico Hülkenberg Děláš dobrou práci, Nico, děláš dobrou práci. Časy na kolo vypadají dobře pro trvanlivost pneumatik.
39 Tony Ross Nico Rosberg HPP 11 na 1, pořádně na to teď zatlač.
39 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, čas na to pořádně jít.
39 Andrew Mudroch Felipe Massa Začni snižovat mezeru na auta před tebou.
40 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Zvyš své tempo, pokud můžeš. Dotlač se na Rosberga.
40 Valtteri Bottas Jonathan Eddollls Gumy nevydrží moc kol, pokud na to ještě víc zatlačím.
40 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas To je v pořádku, zatlač na to.
40 Tony Ross Nico Rosberg Teď na to zatlač tvrdě.
40 Nico Rosberg Tony Ross Neopakuj to.
40 Tony Ross Nico Rosberg Box, box, box.
42 Tony Ross Nico Rosberg Takže je důležité dávat pozor na tyto gumy, aby vydržely do konce závodu. Teplota zadních 14, předních 15,5.
43 David Lloyd Kimi Raikkonen Varování kvůli zatáčce 8, varování, zatáčka 8. Nejezdi tam mimo trať.
44 Felipe Massa Andrew Mudroch [Nezřetelné]
44 Andrew Mudroch Felipe Massa Ne, zůstaň ještě venku, minutku, právě pracujeme na provozu za tebou, takže ještě vydrž venku.
44 Rob Smedley Andrew Mudroch Jo, nechceme ho tam dostat, do okna, kde nás může přeskočit.
44 Felipe Massa Andrew Mudroch Nemám už žádné zadní gumy.
44 Andrew Mudroch Felipe Massa Potvrzuji, Felipe, rozumím.
44 Tony Ross Nico Rosberg Takže zbývá 30 kol, takže dávej pozor na gumy. Lewis je za tebou, 2,5 sekundy.
44 Nico Rosberg Tony Ross Takže s kým závodím? Co mám dělat?
44 Tony Ross Nico Rosberg Potřebuješ udržet Bottase ze svého okna. Měl by být pryč z tvého okna a pak závodíš s Lewisem až do konce závodu.
44 Lewis Hamilton Peter Bonnington Brzdy jsou v pohodě, jo?
44 Peter Bonnington Lewis Hamilton Jo, brzdy jsou pod kontrolou nyní a je jich ještě spousta. Takže je prostě jen udržuj.
45 Andrew Mudroch Felipe Massa OK, Felipe, potřebujeme na to teď zatlačit, potřebujeme na to zatlačit, abychom chytli Alonsa. OK, jdi na pozici motoru 4 a potřebujeme časy pod [1']13s na kolo.
46 Xevi Pujolar Jean-Eric Vergne OK, tlač na to teď, žádné pouštění plynu. Zatlač na to pro čtyři kola kvůli palivu.
47 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Takže právě jsi na čtvrté pozici. Alonso je před, ale ještě musí stavět, takže reálně jsi na třetí pozici. Prostě jen dojeď na tomto setu až do konce, všechno vypadá v pořádku. Managment pneumatik vypadá v pořádku nyní, Valtteri. Brzdy, všechno, vše pod kontrolou.
47 Valtteri Bottas Jonathan Eddollls Jaký je rozdíl k autu za námi?
47 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Nyní je čas na to šlápnout, Checo.
48 Andrew Mudroch Felipe Massa Myslíme si, že Pérez musí ještě jednou stavět.
48 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez OK, pojď Checo, pojď na to kámo. Nyní je čas.
49 Andrew Mudroch Felipe Massa OK, Felipe, vymazali jsme Alonsa. Potřebujeme na pozici módu motoru 6.
49 Sergio Pérez Gianpiero Lambiase Jaké mám teď tempo?
49 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Stabilní. Jsme blízko Hulkova boxového okna a také máme Ricciarda za námi, na kterého musíme dávat pozor. Potřebujeme trochu přidat, jestli to jde. Máme stejné časy, jako oni. Oni jsou samozřejmě na čerstvějších pneumatikách. Dej tam ještě něco navíc.
50 Andrew Mudroch Felipe Massa OK, dávej pozor na zadní gumy. Potřebujeme tyto gumy až do konce, aby nás ochránili před Alonsem. Alonso je 4 sekundy za námi právě.
50 Peter Bonnington Lewis Hamilton Takže rozdíl 1,4. Nico má o desetinu rychlejší sektory dva a tři.
50 Lewis Hamilton Peter Bonnington Má stejné problémy s brzdami jako já, nebo ne?
50 Peter Bonnington Lewis Hamilton Jste oba ve stejné pozici, takže je potřeba na ně dávat pozor. Ztrácíš maličko času v zatáčkách šest a osm. Popřemýšlej o nastavení diferenciálu ve vyšších rychlostech.
51 Dave Robson Jenson Button OK, Jensone, jsme v okně.
52 Peter Bonnington Lewis Hamilton Konec posledního stintu vypadal pro tvé zadní pneumatiky trochu lépe [než u Rosberga], takže možná budeš mít šanci na konci závodu.
52 Brad Joyce Nico Hülkenberg Dobře, Nico, musíme na to šlápnout k Magnussenovi, jestli můžeme. Toto je kritická fáze závodu. Nyní co nejrychleji až do konce.
53 Lewis Hamilton Peter Bonnington Tempo?
53 Peter Bonnington Lewis Hamilton Takže ztrácíš ze šesté a sedmé [zatáčky]. Rozdíl je 1,6. A brzdy jsou v pohodě. Takže vrchol zatáčky 5 a 6 Nico bere o trochu lépe.
54 Dave Robson Jenson Button OK, Jensone, jdeme pro naše cílové kolo.
55 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Stejné časy jako Magnussen nebo ztrácíš desetinku právě teď, OK. Právě jsme v Hulkově boxovém okně, takže vyjedeme před ním, takže na to zatlačíme a budeme bojovat s Magnussenem až do konce závodu. Prostě na to šlapej na tomto setu.
55 Jenson Button Dave Robson Jaké časy dělá Kimi?
55 David Lloyd Kimi Raikkonen Závodíme s Butonem, potřebujeme dvě desetiny na kolo.
55 Kimi Raikkonen David Lloyd Jo, tak mi dejte víc výkonu.
55 Dave Robson Jenson Button Velmi podobné časy na kolo, jako ty. Kimiho poslední kolo 13,7.
56 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Závodíš s Hulkem na výjezdu [z boxů]. Magnussen bude šest sekund před.
56 Peter Bonnington Lewis Hamilton Takže přední levá brzda je přes limit. Ztrácíš trochu na brzdách ve druhé a třetí [zatáčce], ale může to být hlídáním brzd.
59 Dave Robson Jenson Button Do boxů v tomto kole.
60 Ayao Komatsu Romain Grosjean Identifikováno jako něco, co má co dočinění se zahříváním gum [nezřetelné].
61 Lewis Hamilton Peter Bonnington Modré vlajky, modré vlajky!
61 Peter Bonnington Lewis Hamilton Slyšíme tě, Lewisi.
61 Jean-Eric Vergne Xevi Pujolar Ztratil jsem všechny brzdy. Brzdy jsou pryč.
62 Andrew Mudroch Felipe Massa OK, Alonso je v DRS dosahu. Dávej pozor na gumy při výjezdech. Máme vyšší maximální rychlost, než on. Mělo by to být OK.
63 Francesco Nenci Jules Bianchi Je na měkkých, nezapomeň.
64 Ayao Komatsu Romain Grosjean Přestaň používat vrchní světla [na otáčkoměru] v zatáčce tři.
64 Lewis Hamilton Peter Bonnington Chlapi, dejte mi nějaké info o tom, kde bych mohl být rychlejší.
64 Peter Bonnington Lewis Hamilton Jo, rozumíme, Lewisi, právě obdržíme pár čistých kol, hlavně provoz tě brzdil. Především zatáčky pět a šest, dáme ti k tomu víc informací brzo. Takže brždění v zatáčce dvě a tři, kde o ně pečuješ a zatáčky pět a šest.
65 Adrian Sutil Marco Schupbach Z nějakého důvodu se změnilo vyvážení. Nedokážu to dostat pod kontrolu.
66 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez OK, Checo, nechám to na tobě. Když si budeš myslet, že jsi dostatečně blízko a připravený k předjetí Magnussena, dostaneš dvě kola v kuse na módu dva. Ale použij to rozumně, OK? Nepoužívej to, dokud si nebudeš jistý, že jsi dostatečně blízko.
66 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Krásná práce, Checo, parádní práce, kámo. Dostaň se z jeho DRS a poté to dovezeme domů.
68 Tony Ross Nico Rosberg Takže nezapomeň, pomalejší vjezdy pro rychlejší výjezdy, obecně.
69 Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Alonso je 12 sekund před námi se 4 koly do konce. Jsi o sekundu na kolo rychlejší, ale není to dost. Ne dost v této fázi, neboj. Prostě to dovez domů, kámo.
69 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, čtyři kola zbývají a jsi na strat 6 až do konce.
69 Tony Ross Nico Rosberg Takže Nico, zůstaň na strat 6, obě auta zůstávají na strat 6 až do konce.
70 Nico Rosberg Tony Ross Mohu použít předjetí?
70 Tony Ross Nico Rosberg Nico, můžeš použít předjetí.
71 Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Poslední kolo. Sedm sekund na auto před a šest na auto za námi.
71 Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, můžeš použít předjetí, ale zůstaň na strat 6. Strat šest, dávej pozor na brzdy. Můžeš použít předjetí až do konce závodu, rozdíl je 1,1, skoro v DRS. OK, Lewisi, druhé auto používá předjetí, doporučuji udělat to samé.
Vítězné kolo Tony Ross Nico Rosberg Skvělá práce, Nico, skvělá práce. Jdi na strat 1 a naber gumu. Dobrá práce.
Vítězné kolo Nico Rosberg Tony Ross Woohooo! Jo! Pojďme!
Vítězné kolo Paddy Lowe Nico Rosberg Skvělá práce, Nico, fantastické vítězství.
Vítězné kolo Nico Rosberg Paddy Lowe Díky, Paddy, parádní matroš.
Vítězné kolo Paddy Lowe Nico Rosberg Bylo to jedno z obtížných.
Vítězné kolo Peter Bonnington Lewis Hamilton Skvělá práce Lewisi, bylo to skvělé zotavení, excelentní zotavení, kámo. Opravdu dobře řízené, dobře spravované, víme, že to bylo obtížné.
Vítězné kolo Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Jo, třetí místo, Valtteri, skvělá práce. Mega práce. Neuvěřitelná jízda.
Vítězné kolo Valtteri Bottas Jonathan Eddollls Ano! Díky chlapi! Tohle pro mě tolik znamená. Díky. Všichni jste tak dobří, pracujete tak tvrdě. Šli jsme správnou cestou. Díky, díky, díky.
Vítězné kolo Andrew Murdoch Felipe Massa Skvělá práce, Felipe, skvělá práce, čtvrté místo. Dobrá práce z tvé strany se starostí o gumy na konci.
Vítězné kolo Rob Smedley Felipe Massa Velmi dobře, Felipe, to byl dobrý závod. Vím, že budeš pravděpodobně trochu zklamaný, ale jsou to dobré body. Velmi dobře, díky, že jsi jel tak citlivě hlavně v posledním stintu, potřebovali jsme to. Velmi dobře kámo. Dobrý kluk.
Vítězné kolo Gianpiero Lambiase Sergio Pérez Opravdu velmi dobře, Checo, jsem velmi tebou potěšen, kámo. Šesté místo s tempem pro podium. Velmi dobře.
Vítězné kolo Sergio Pérez Gianpiero Lambiase Pojďme pokračovat v tom, co děláme. A vyvažme se chyb, které nás bolí v kvalifikaci. Dobrá práce.
Vítězné kolo Mark Temple Kevin Magnussen Myslím, že si tady udělal velmi dobrou práci s údržbou těch gum. Bohužel nám maličko ublížily super-softy na startu, což znamenalo, že jsme nemohl závodit s Force Indií a uteklo nám šesté místo. Ale myslím, že jsi udělal parádní práci s managmentem gum a měl si velmi dobré tempo, navíc i dobrá kvalifikace, takže velmi dobře.
Vítězné kolo Kevin Magnussen Mark Temple Velmi dobře, chlapi, velmi dobře.
Vítězné kolo Simon Rennie Daniel Ricciardo Krásná práce v tom posledním kole, kámo. Dojeli jsme osmí po celé té tvrdé práci.
Vítězné kolo Daniel Riccardo Simon Rennie Omlouvám se za zatáčku jedna. Prostě jsem visel ven. Moje chyba.
Vítězné kolo Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, kámo, viděli jsme, že si šel přes obrubník na výjezdu. Krásná práce v posledním kole. Myslel jsem, že nikdy nepoužiješ mód sedm.
Vítězné kolo Daniel Riccardo Simon Rennie Lepší pozdě, než nikdy!
Vítězné kolo Simon Rennie Daniel Ricciardo Jo.
Vítězné kolo Brad Joyce Nico Hülkenberg Obávám se, že devátá pozice. Vypadá to, že zadní levá ztratila teplotu, takže jsme trpěli se zadní levou v tomhle stintu. Poslední stint nebyl tak dobrý, jako prostřední, se obávám.
Vítězné kolo Nico Hülkenberg Brad Joyce Jo, ale obecně, jen myslím, kam nám zmizela rychlost? Porovnával jsem to s Checem, i vizuálně a on měl mnohem klidnější zadek, mnohem stabilnější.
Vytisknout

Diskuze: Přepis radiokomunikace z Velké ceny Rakouska

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 19, poslední 27.06.2014 14:07 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 19 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Juki Cunoda rozjásal davy domácích fanoušků

GP JAPONSKA: Pohodové vítězství Red Bullu, Ferrari strategicky na výši

McLarenům se kvalifikace mimořádně vydařila

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Red Bull na koni, u McLarenu vládne bojovná nálada

Max Verstappen bez konkurence opanoval kvalifikaci na okruhu Suzuka

KVALIFIKACE GP JAPONSKA: Red Bull zpět na vítězné vlně, úspěšný McLaren, potrestaný Mercedes

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Chilton, Max

Marussia má v hledáčku vozy Sauber

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  2. V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud