DISKUZE K ČLÁNKU Pozadí kolize Red Bullů a spotřeba paliva

Nedělní Velká cena Turecka by se zřejmě nijak nevyjímala z letošních standardů, nebýt kolize Red Bullů ve 40. kole. K ní přispěla rozdílné strategie ve spotřebě paliva.

 zpět na článek přehled všech diskuzí

Diskuze: Pozadí kolize Red Bullů a spotřeba paliva

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 38, poslední 09.06.2010 09:20 Vložte komentář

Zobrazit příspěvky: všechny podle vláken všechny podle času

  • Petr

    Petr

    XXX
    Úmysl samozřejmě z telemetrie nepoznám - stejně jako ho nemůžeš dokázat komentáři lidí spřízněných s vedením Red Bullu. 03 (Do hlavy druhých nikdo nevidi).

    Dokázala ale to, že to byl Sebastian, kdo nese z obou pilotů větší podíl viny: zabočil doprava, když ještě nebyl před Webberem - ještě před brzdnou zónou, aniž by ztratil kontrolu nad vozem. Věřím, že to neudělal úmyslně, prostě to špatně odhadl - nebyl ještě před Markem: nezkušenost, chybný manévr.

    Z telemetrie jinak snadno poznáš, jestli šlo o korekci smyku (senzory smyku, bočního přetížení, rozdíl rychlosti kol,..). A kdo jiný by to mohl posoudit lépe než Red Bull, který promluvil o telemetrii Vettela. O smyk opravdu nešlo. V té rychlosti nad 310 km/hod aerodynamika generuje přítlak větší než 1,2 tuny - není žádný důvod, aby lehký (tou dobou cca 670 kg) vůz na suché trati dostal na rovince smyk!

    + 0 / − 0

    ohodnotit kladně záporně

    Reagovat Nahlásit
Zavřít reklamu