Zprávy z týmů F1 po kvalifikaci

F1NEWS.CZ, 27. března 2010, 08:58 Google+

Prohlášení jezdců a osobností týmů budeme průběžně aktualizovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
de la Rosa, Pedro

de la Rosa, Pedro | foto: Sauber Motorsport AG

Sdílejte článek

RED BULL - RENAULT

Sebastian Vettel, 1.
Myslím, že nejdůležitější bude dokončit závod. Loni jsme byli blízko, zbývalo už jen pár kol.
Máme hrubou představu, co se bude v neděli dít, všichni začnou plně naložení palivem. Bude to hodně poskakovat a těžké k uřízení. Je to každopádně skvělý výsledek pro mě a pro tým. Tohle je Markova domácí cena, vlastně je to docela vtipné, protože loni zajel pole position v Německu, takže jsem mu to teď trochu vrátil. V poslední zatáčce jsem asi trochu ztratil, ale bylo to hodně, hodně dobré kolo. Jsem moc šťastný, výsledek mluví sám za sebe.

Mark Webber, 2.
Dnes to šlo opravdu moc dobře. Seb a já se snažíme najít čas, který tam možná ani není, zajíždíme riskantní časy. Pochopitelně nejsem za dnešní výsledek rád, ale svedli jsme pěknou bitvu a zítra ráno budu vstávat s příjemným pocitem, protože jsem v pozici, ze které mohu zajet dobrý závod.

Christian Horner, šéf týmu
Dnešní kvalifikace byla brilantní týmová práce. Naši jezdci si zajistili první řadu, Sebastian navíc zajel nový rekord trati. Zítřejší počasí je zatím nejisté, ale nemůžete startovat z lepší pozice, než je přední řada.

 

FERRARI

Fernando Alonso, 3.
Kvalifikace byla dobrá. Věděli jsme, že porazit Red Bull na téhle dráze bude velmi těžké, proto jsme se soustředili na naši maximální konkurenceschopnost a třetí místo je velmi dobré. Zítra nás čeká dlouhý závod, možná ho ovlivní bezpečnostní vůz, havárie, cílem je pódium a co nejvíce bodů. Musíme dojet do cíle, až pak se uvidí, zda vyhrajeme či nikoliv. Včera jsem byl až patnáctý, zřejmě jsme pracovali na přípravě pro závod o něco více, než naši soupeři. Jsem spokojený, zítra nás čeká hlavní práce.

Felipe Massa, 5.
Takovou kvalifikaci jsem neočekával. Kdykoli klesla teplota, měl jsem problémy zahřát pneumatiky. Naopak včera, když bylo tepleji, bylo to mnohem snazší. Dnes jsme neměl žádnou přilnavost, to není moc povzbuzující. Snad bude zítra trochu tepleji. Výsledek není úplně
ideální, pokud chcete vyhrát.

Stefano Domenicali, šéf týmu
S výsledkem jsme spokojeni, věděli jsme, že Red Bully budou rychlé, ale nejsme za nimi o tolik pozadu. Fernando odjel opravdu skvělou kvalifikaci, z auta dostal maximum. Felipe měl trochu problémy se zahřátím pneumatik na provozní teplotu, ale také zajel dobrý výsledek.

 

MCLAREN - MERCEDES

Jenson Button, 4.
Máme za sebou docela obtížný den. Z nějakého důvodu jsme měli méně přilnavosti než včera. Naše rychlost v kvalifikaci nebyla vysoká, když naše časy porovnáte s těmi, které byly potřeba pro boj o pole position. Vyvážení vozu ve finálové části nebylo tak dobré, jako na začátku kvalifikace, z toho jsem trochu zklamán, ale nějaká ta desetina by nám na boj o pole position stejně nestačila. Myslím si, že dnes jsem z vozu dostal maximum.

Lewis Hamilton, 11.
Nebyl jsem dost rychlý. Mám pocit, že z vozu jsem dostal maximum, ale ne z pneumatik, chyběla mi přilnavost. Jsem samozřejmě nešťastný, ale stále ještě můžeme zítra zajet dobrý výsledek. Při mém prvním letmém kole ve druhé části jsem neměl volnou dráhu, dostal jsem se do silného provozu. Ve druhém jsem vyjel dříve, s provozem to nebylo o moc lepší, ale dokázal jsem najít prostor pro čisté kolo. Bohužel jsem přesto nedokázal projít, zřejmě jsem dostatečně nezahřál gumy. Jenson dnes odvedl lepší práci. Se včerejší kontrolou policie můj výsledek nesouvisí.

 

MERCEDES

Nico Rosberg, 6.
Dnešní kvalifikace je pro mě zklamáním. V trénincích jsme s inženýry odvedli kus práce, ale nedokázali jsme odevzdat maximum, když to bylo opravdu důležité. V měřeném kole jsem na měkčí sadě udělal pár chyb, stálo mě to tak tři čtyři desetiny. Auto dnes mělo na lepší výsledek, je to frustrující. Pro mě není typické dělat v kvalifikaci takové chyby.

Michael Schumacher, 7.
Dnes jsme měli dobrou kvalifikaci a s výsledkem jsem spokojený, i když mě v měřeném kole trochu brzdily ostatní vozy. Udělali jsme po dnešním tréninku na autě nějaké změny, které nepřinesly kýžený výsledek. Celkově si ale myslím, že dnešní výsledek odráží schopnosti našeho vozu.

Ross Brawn, šéf týmu
Na první tři vozy jsme dnes neměli, ale myslím si, že jsme mohli dopadnout o něco lépe a dojet na čtvrtém a pátém místě. Auto je dobré, jsme tedy trochu zklamaní, ale víme, co máme dělat. Musíme najít nějaký čas, abychom mohli bojovat s piloty na prvních třech pozicích, to je náš cíl.

 

WILLIAMS - COSWORTH

Rubens Barrichello, 8.
Jsme spokojený se svým kolem v Q3, ale mohlo to být o trochu lepší, nebýt silného provozu na trati. Myslím, že můžeme dosáhnou lepšího výsledku, něž tomu bylo v Bahrajnu. Vím že osmé místo je skvělé, ale stejně tak vím, že každý v týmu by nás rád viděl o hodně výš. Jsem si však jistý, že tohle je nynější limit auta.

Nico Hülkenberg, 15.
Jsme zklamaný, očekávali jsem, že se dostanu do první desítky. Tohle je tady moje první kvalifikace a nejde vůbec o snadný okruh, trať je úzká a dost hrbolatá. Bude těžké se zítka z patnácté pozice dostat na body, ale nikdy nevíte, co se stane, kdyby se třeba změnilo počasí.

 

RENAULT

Robert Kubica
Z dnešní kvalifikace jsem dostal maximum. Musel jsem na to tlačit, protože auto nebylo zrovna snadno řiditelné. Nějaký výkon jsme ztratili i kvůli chladnějším podmínkám. Zítra bude počasí hrát velkou roli, ale mě je jedno, jestli je mokro nebo sucho.

Vitalij Petrov
Jsem zklamaný, že jsem se nedostal z první části kvalifikace, protože auto je tu celý víkend konkurenceschopné. Kvalifikace je pro mě nová zkušenost a pořád se učím. Na trati je hodně rušno, bylo těžké zajet čisté kolo. Nedal jsem dohromady své tři nejlepší sektory. Časy ukazují, že jsem na postup měl, takže jsem samozřejmě zklamaný, že jsem nevyužil svůj potenciál.

Eric Boullier, šéf týmu
Po včerejším slibném tréninku se dnešek nevydařil, jak jsme čekali, částečně kvůli chladnému počasí. Pro Vitalije je to zklamání, v F1 se pořád učí, i když ukázal, že tempo má. Byl na jiných pneumatikách než Robert a měl rychlost, ale na konci kola ztratil přilnavost a udělal chybu.

Alan Permane
Robertovo deváté místo je to nejlepší, čeho jsme dnes mohli po těžkém ranním tréninku dosáhnout. Zdá se, že jsme přes noc ztratili část konkurenceschopnosti, oba piloti se shodli, že auto bylo dnes přetáčivější a méně přilnavé

 

FORCE INDIA - MERCEDES

Adrian Sutil, 10.
Startovat jako desátý není špatné, ale myslím si, že jsme mohli udělat lepší práci. Postup do Q3 byl cílem a splnili jsme ho, nicméně obě má letmá kola ve finále nebyla nijak rychlá, zřejmě jsem nedokázal dost zahřát gumy. K závodu žádné předpovědi dělat nechci, máme konkurenceschopné auto a v trénincích jsme byli rychlí, uvidíme.

Vitantonio Liuzzi, 13.
Dnešek je zklamáním. Na trati byl strašný provoz, to snad nebylo ani možné. Snad v každém kole jsem měl problém, hlavně s Hülkenbergovým Williamsem a de la Rosovým Sauberem. Asi nepoužívají zpětná zrcátka. V každé části kvalifikace, v každém kole jsem bojoval, abych zajel jedno slušné kolo. První dva sektory jsem měl volné, ale ve třetím se zasekl, často v poslední zatáčce. Je to škoda, myslím, že jsme měli tempo na postup do první desítky. Musíme najít řešení téhle situace, na trati je moc vozů s různými rychlostmi. Jestli to takhle vypadalo tady, neumím si představit třeba Monte Carlo, které je ještě těsnější.

Vidžaj Mallya, majitel týmu
To, že jsou naši piloti zklamaní, hodně vypovídá. Loni bychom byli spokojení, letos čekáme víc.

 

TORO ROSSO - FERRARI

Sebastien Buemi, 12.
Se svým dnešním výkonem jsem spokojený, protože si myslím, že jsem o moc víc dokázat nemohl. Nebyl jsem schopný se na druhé sadě měkkých pneumatik zlepšit. Ze dvanáctého místa jsem spokojený, jedenácté bylo nad moje síly, byl jsem o pět vteřin pomalejší než Hamilton.

Jaime Alguersuari, 17.
Myslím, že mé výkony byly docela vyrovnané, hlavně na tvrdších pneumatikách. Možná, že kdybych toho z měkčí sady dostal víc, skončil bych o místo dvě výš. Ale časy jsou hodně těsné, protože trať není moc dlouhá. Dotahuji se na svého kolegu, což je jeden z mých cílů.

Giorgio Ascanelli, technický ředitel
Oba piloti odvedli dobrou práci. Jaime udělal chybu ve čtrnácté zatáčce, ze které je nešťastný, ale já jsem rád, že je z toho nešťastný! Od posledního závodu jsme udělali pár změn na autě a dnes to bylo vidět.

 

SAUBER - FERRARI

Pedro de la Rosa, 14.
Stále jsme ještě krok před Q3, ale jsme blíže, něž v Bahrajnu. V provozu bylo velice těžké odjet čisté kolo. Snažil jsem se zajet svoje nejlepší kolo tak, abych se vyhnul provozu nebo musel pouštět rychlejší. Ale nemusí to vždy fungovat, přestože jste dobře informováni z boxů, který vůz se k vám blíží.

Kamui Kobayashi, 16.
Čekal jsem, že dokončíme kvalifikaci o něco lépe, protože naše rychlost v třetím tréninku byla povzbuzující. Moc jsem na to tlačil a téměř ztratil auto. Do Q3 jsme se přesto nedostali, jsme na tom přesto lépe v porovnání s Bahrajnem.

Peter Sauber, šéf týmu
Čtrnáctá a šestnáctá pozice nenaplňuje naše očekávání, a proto  nemůžeme být spokojeni. Myslím, že dnes jsme nevyužili naplno náš potenciál.

 

LOTUS - COSWORTH

Heikki Kovalainen, 19.
Dostal jsem z auta i pneumatik dobré kolo a celkově z něj měl mnohem lepší pocit než v Bahrajnu. Pokročili jsme v nastavení a jako tým se posouváme dopředu. Jsem v Lotusu moc šťastný a cítím, že mám šanci předvést, co opravdu dokážu.

Jarno Trulli, 20.
Měl jsem potíže se sedačkou, řízení nebylo jednoduché, v autě to se mnou dost házelo. Je dobře, že máme před ostatními novými týmy docela náskok. Zítra se pokusíme znovu dokončit závod.

Mike Gascoyne, technický ředitel
Omlouvám se Jarnovi za problémy se sedačkou, muselo mu to překážet v řízení. Jedna oblast, ze které máme radost, je utužující se vztah s Cosworthem, zatím má perfektní spolehlivost.

Tony Fernandes, šéf týmu
Lous Racing nás znovu naplnil pýchou. Další krok je závodit s Toro Rosso a BMW Sauberem, budeme bojovat, abychom tohoto cíle dosáhli.

 

VIRGIN - COSWORTH

Timo Glock, 21.
Vezli jsme víc paliva, než bychom chtěli, kvůli problémům s akcelerací. Nebýt toho, myslím, že bychom bojovali s Lotusy.

Lucas di Grassi, 22.
V kvalifikaci jsem nedokázal využít maximální výkon auta, udělal jsem v měřeném kole chybu. Na závod se těším, auto se s velkou náloží paliva docela chová dobře.

Nick Wirth, šéf týmu
Lucas měl dobrý ranní trénink, i když se u něj projevil neočekávaný problém s akcelerací při malém množství paliva. To mělo dopad na něj i na Tima i v kvalifikaci. Timo měl ráno problémy s převodovkou, takže neozkoušel měkčí pneumatiky. Myslím si tedy, že oba piloti zajeli v kvalifikaci dobrý výsledek, když přihlédnu k tomu, jak málo toho najezdili a kolik paliva vezli.

 

HRT - COSWORTH

Bruno Senna, 23.
Byl to těžký den. Ráno jsme zastavili kvůli problémům s hydraulikou a poté jsme řešili další problém s tlakem paliva. Nadále se učíme, jak auto reaguje na změny v nastavení. Obávali jsme se deště, a proto jsme vyjeli na trať hned na začátku kvalifikace. Naším cílem je dojet do cíle.

Karun Chandhok, 24.
Byl jsem jeden z prvních, kteří vyjeli na měkké sadě pneumatik. Jsme s naším výsledkem v druhé Grand Prix spokojeni. Nejsme tak daleko za ostatními. Neudělal jsem žádné významné chyby. Je to skvělý způsob, jak začít svou kariéru v F1!

 

FOTOGRAFIE Z MELBOURNE ZDE

Vytisknout

Diskuze: Zprávy z týmů F1 po kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

gp bahrajnu

Renault vyloučil použití F-kanálu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. "Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud