Mini Cooper Cabrio - minimálně bez střechy

Cooper Cabrio

Cooper Cabrio | foto: MINI

Sezona kabrioletů už dávno skončila, začal ovšem ten pravý čas pro ladění do sezony příští. Mini proto na světlo světa vypustilo první sérii snímků a informací, které se týkají nové generace otevřeného Cabria.

S čím přichází druhá generace britského vozu vyvinutá pod taktovkou giganta BMW? Tradičně se pokusí nabídnout skvělý styl a výborné jízdní vlastnosti. Nic nového pod sluncem. Vše je zabaleno do líbivé karoserie se stahovací plátěnou střechou, která rozbíjí eleganci mnohem méně než pevná.

Základní motorizací je 1,6 o výkonu 118 koní. Nuda? Potom je tu přeplňovaná verze téhož agregátu nabízející koní 172. To už zní líp. Motory navíc budou vybaveny systémem EfficientDynamics od BMW, což znamená maximální úsporu paliva při jízdě díky schopnosti získat v průběhu brzdění část energie zpět. Motor se navíc při každém zastavení vypíná, aby se při rozjezdu zase automaticky nahodil.

Plátěnou střechu lze stáhnout elektronicky a to během 15 sekund. Navíc je možné odhrnout jen část střechy a získat tak něco jako větší střešní okno. Zajímavý je i měřák ukazující jak dlouho už auto jede se staženou střechou. Řidič se pak může hecovat s kamarády kdo to vydrží bez střechy déle aniž by dostal zánět středního ucha.

Oficiální představení proběhne v Detroitu v lednu.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu