Audi potvrdilo jezdeckou sestavu DTM pro příští rok

-haj / iMotorSport.cz, 23. prosince 2018, 23:07 Google+

Audi potvrdilo, že jejich jezdecká sestava pro sezonu DTM roku 2019 zůstává nezměněná. Můžeme se tedy těšit na všech 6 pilotů, kteří se speciály RS5 DTM jezdili už letos.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Audi nemá důvod něco měnit, ponechává si tak stejnou jezdeckou sestavu

Audi nemá důvod něco měnit, ponechává si tak stejnou jezdeckou sestavu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Piloty Audi v příštím roce tedy budou Loïc Duval, Robin Frijns, Jamie Green, Nico Müller, René Rast a Mike Rockenfeller. Tato jezdecká sestava už získala dohromady 32 vítězství, 26 pole position a 42 nejrychlejších kol. Nejlepším z těchto pilotů byl letos René Rast, který skončil v celkovém hodnocení jako druhý po ohromném finiši, když získal šest vítězství v řadě.

Kromě toho, že se nijak nemění jezdecká sestava, nemění se také rozložení jezdců mezi týmy - Frijns a Müller pojedou za Audi Sport Team Abt Sportsline; Duval a Rockenfeller za Audi Sport Team Phoenix a Green s Rastem za Audi Sport Team Rosberg. 

img-responsive

Audi nic nemění ani na rozložení jezdců v jednotlivých týmech | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Příští rok v DTM uvidíme mnoho vzrušujících inovací. Bezpochyby tou nejdůležitější z nich budou výkonnější motory," začal šéf motorsportu u Audi, Dieter Gass"V Loïcovi, Robinovi, Jamiem, Nicovi, Reném a Mikeovi jsme měli v roce 2018 extrémně silnou sestavu a v nové sezoně s touto sestavou budeme pokračovat. Z mého pohledu jsou těmi správnými šesti pro Audi Sport. Každý z nich má potenciál zabojovat o titul. Kromě toho se v uplynulé sezoně ukázali jako dobří týmoví hráči. V minulosti jsme složení týmu čas od času měnili. Ale v aktuálním složení se jezdci jeden druhého perfektně doplňují. Takže v tomto ohledu jsme neviděli prostor pro zlepšení."

Další dva speciály RS5 DTM nasadí satelitní tým WRT. Jména jejich pilotů ale ještě oznámena nebyla.

Vytisknout

Diskuze: Audi potvrdilo jezdeckou sestavu DTM pro příští rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Většina jezdecké sestavy BMW pro příští sezonu DTM je známá

BMW potvrdilo pět jezdců pro příští rok

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud