Evropa: Štěstí přeje Alonsovi

Karel Bařina, 29. května 2005, 16:05 Google+

Kombinace Räikkonen - McLaren znovu nejrychlejší, ale horor skončil smutkem v posledním kole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Sdílejte článek

Teplota vzduchu se před závodem vyšplhala na 25°C, asfalt se blížil padesáti stupňům - pneumatikáři měli dostatek důvodů trnout každým okamžikem, která pneumatika dnes exploduje. Rozjezd do zahřívacího kola proběhl bez problémů, pouze u Toyoty Jarna Trulliho se mechanici na trati zdrželi příliš dlouho, za což si Ital později vybral penalizaci. Start závodu už v pořádku nebyl a pro chybu startovacího zařízení musel být opakován. Navíc zůstal stát Giancarlo Fisichella, který poté startoval z pit-lane. První ostrá zatáčka, nástraha na piloty navržená německým architektem Hermannem Tilke, opět přinesla první drama.

Mark Webber, startující z třetího místa, usiloval o co nejširší nájezd do vracečky, aby měl rychlý výjezd, ale zapoměl sledovat levou stranu, kde jej již zavíral Juan Pablo Montoya. Nutno uznat, že Webberovi dostatek prostoru nechal. Australan opět nezvládl souboj a závod pro něj po kolizi skončil. Zdrželi se i Michael Schumacher, Ralf Schumacher a Takuma Sato, kteří museli do boxů pro nové díly. Fernando Alonso brzdil pohotově.

Kimi Räikkonen hned od startu ujížděl, následován rychlým Heidfeldem a pomalejším Trullim. Na konci prvního kola tedy pořadí Räikkonen, Heidfeld, Trulli, Coulthard, Alonso, Massa, Liuzzi, Button, Barrichello, Monteiro, Karthikeyan, Villeneuve, Montoya, Schumacher, Friesacher, Albers, Fisichella. Výborný start předvedli David Coulthard s Red Bullem a Felipe Massa se Sauberem.

Buttona v 7. kole překonali po pěkném a čistém souboji Barrichello i Montoya, nejrychlejší časy zajížděli Räikkonen a Heidfeld. V 9. kole si penalizaci v podobě průjezdu pit-lane vybral Jarno Trulli. Vyjel devátý, ale na konci kola ještě předjel Vitantonia Liuzziho. Räikkonen se stále držel 2s před Heidfeldem. Button se propadl na desáté místo, kde brzdil M. Schumachera a Fisichellu. Villeneuve sváděl boj s Karthikeyanem.

V 13. a 14. kole poprvé dotankovali Barrichello a Heidfeld, na druhém místě kroužil s velkou ztrátou David Coulthard, bez problému 1s před Alonsem, který začínal jezdit nejrychlejší kola. Na Trulliho se už dotáhl Michael Schumacher, Montoya neúspěšně útočil na Liuzziho.

Po dvaceti kolech zastavil u mechaniků Kimi Räikkonen a dalo se čekat, že s jedinou zastávkou nevystačí. O kolo později zajeli do boxů současně Liuzzi a Montoya. Mechanici McLarenu byli rychlejší a Kolumbijec se před Itala konečně dostal. Následně přijeli pro benzín i Coulthard a M. Schumacher.

Po první vlně zastávek tedy pořadí Alonso, Räikkonen, Heidfeld, Coulthard, Button, Fisichella, Barrichello, Massa, M. Schumacher, Montoya, Liuzzi, Trulli, Monteiro, Villeneuve, Karthikeyan, Sato, R. Schumacher, Albers, Friesacher. Fisichella předjel Buttona, ale také zamířil do boxů. Ve 27. kole poprvé tankoval Fernando Alonso a na trať vyjel opět až za Heidfeldem.

Michael Schumacher se na dlouho zasekl za Massou, navíc na něj zezadu dotíral Montoya. Poté na první pohled chyboval Kimi Räikkonen a projel se trávou. Ještě z několika dalších jeho neklidných nájezdů do zatáček s kouřem od pneumatik však bylo zřejmé, že něco není v pořádku. Nick Heidfeld se dostal do vedení, které si užíval jedno kolo, než jel podruhé tankovat.

V kole 36. si první zatáčku probrzdil při objíždění Villeneuva Montoya, ale nic se nestalo. Podstatně hůře dopadl Ralf Schumacher, který na výjezdu z poslední zatáčky prvního sektoru přejel obrubník, dostal hodiny a závod pro něj skončil v protilehlém písku. Na bodovaných pozicích tedy kroužili Räikkonen, Alonso, Heidfeld, Barrichello, Coulthard, Massa, M. Schumacher a Montoya. Stále napínavější byl boj o vítězství, kde si sice Räikkonen udržoval 14-15s náskoku, ale Ron Dennis se při pohledu na něj i na časomíru nervózně vrtěl na židli.

Montoya měl jedinou vážnější příležitost předjet vnějškem v nejpomalejší zatáčce úřadujícího šampiona Schumachera, ale ten jej donutil vyjet až ke kraji a přibrzdit. Po druhé zastávce v boxech se Kimi Räikkonen v pohodě vrátil na trať před Heidfeldem. Alonso podruhé dotankoval až o pět kol později, ale mezi tím zajel jedno nejrychlejší kolo a jednou se z přílišné snahy projel únikovou zónou. Do boxů zajeli i Montoya a Schumacher.

Pět kol před cílem už Kimi Räikkonen usiloval doslova o hrdinský čin. Jeho pravé přední kolo podezřele poskakovalo a to se podepsalo na pneumatice. Výrazně zpomalil a všichni jen trnuli, kdy se pneumatika roztrhne. Dařilo se mu v každém kole ztrácet pouze 1s na Alonsa, což bylo přesně tolik, kolik potřeboval k těsnému vítězství. Mezi tím chyboval i mistr všech mistrů Michael Schumacher, ale se štěstím nic nepoškodil.

Nervy drásající drama Kimiho Räikkonena skončilo až v samotném posledním kole, kdy mu zbývala poslední vteřina náskoku. Pneumatika zůstala celá, ale doslova uletělo celé zavěšení kola a finský pilot mohl být rád, že se nezranil. Těžko však vymyslet smolnější a nemilosrdnější scénář. Fernando Alonso byl až druhý nejrychlejší, ale Renault znovu připravil spolehlivější techniku a znovu se radoval ze zaslouženého vítězství.

Renault vyhrál pět ze sedmi závodů, z toho čtyři Alonso. Nick Heidfeld zopakoval své životní druhé místo z Monaka a znovu zastínil Marka Webbera. Teprve druhé letošní umístění na stupních vítězů vybojoval znovu Barrichello. Pro Red Bull odjel výborný závod David Coulthard.

Foto: West McLaren Mercedes, Renault F1 Team, Panasonic Toyota, BMW WilliamsF1 Team, Scuderia Ferrari, Red Bull Racing

Vytisknout

Diskuze: Evropa: Štěstí přeje Alonsovi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Pneumatiky F1 Michelin

Keď šetrenie ohrozuje život...

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  3. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. V pátek byli v Austrálii nejrychlejší Norris a Leclerc

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud