Nová Kuga, nejvíce elektrifikovaný model v historii Fordu přichází na český trh za 600 tisíc

AutoRoad.cz, 7. dubna 2020, 00:17 Google+

Spotřeba paliva se mezigeneračně snížila bezmála o 30 procent. Kuga Plug-In Hybrid umožňuje jízdu pouze na elektrický pohon. Navzdory dynamické siluetě se Kuga vyznačuje nejlepší nabídkou prostoru pro cestující i pro zavazadla ve své třídě. Aplikace FordPass přináší nové online funkce speciálně pro elektrifikované varianty. V nabídce pokročilých technologií nalezneme předkolizní asistent, vylepšený o detekci protijedoucích vozidel při odbočování vlevo, nebo 12,3“ LCD přístrojový štít.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford Kuga Plug-in Hybrid je dalším krokem automobilky při ústupu od spalovacích motorů

Ford Kuga Plug-in Hybrid je dalším krokem automobilky při ústupu od spalovacích motorů | foto: Ford

Sdílejte článek

Stylové a nezaměnitelné nové SUV Ford Kuga se vyznačuje dynamickým novým designem exteriéru, vyváženými proporcemi a lepší nabídkou vnitřního prostoru.

Kuga je nejdůsledněji elektrifikovaný model v dosavadní historii značky Ford. K dostání bude mimo jiné v provedeních Kuga Plug-In Hybrid, Kuga Mild-Hybrid a Kuga Hybrid (full-hybrid). Zákazníci se však budou moci rozhodnout také pro vznětové motory 1.5 EcoBlue a 2.0 EcoBlue, případně pro zážehovou jednotku 1.5 EcoBoost. Pro některé motorizace je na přání k dispozici inteligentní nová osmistupňová převodovka.

Nová Kuga přináší ještě více intuitivních komfortních a asistenčních prvků včetně zabudovaného modemu FordPass Connect se speciálními funkcemi pro elektrifikované pohony. Nabídka výbavy dále obsahuje například nově řešený 12,3“ digitální přístrojový štít, bezdrátové dobíjení, SYNC 3 s 8“ dotykovou obrazovkou nebo audiosystém B&O.

Nová Kuga je první SUV, založené na nové flexibilní globální platformě Ford. Ve srovnání s dosavadní generací má lepší aerodynamiku a váží až o 80 kg méně (při porovnání ekvivalentních motorizací). Nově zkonstruovaná karoserie zároveň poskytuje lepší ochranu posádky při nehodě, o čemž svědčí i pět hvězdiček Euro NCAP. Má o 10 procent vyšší torzní tuhost a vytváří předpoklady pro efektivnější obestavění vnitřního prostoru.

Exteriérový design nové Kugy se vyznačuje zjednodušenými tvary a vyváženými proporcemi. Vůz má dynamičtější siluetu a delší rozvor náprav, který se pozitivně odráží v komfortu odpružení i jízdní stabilitě. Kapota je delší, zadní okno více skloněné a linie střechy nižší. V součtu nová Kuga působí energičtějším a obratnějším dojmem. Za to ale neplatí stísněným prostorem, naopak.

Nová Kuga je totiž o 44 mm širší a o 89 mm delší než dosavadní model. Rozvor náprav se prodloužil o 20 mm. Tyto změny se odrážejí ve výrazném zvětšení vnitřního prostoru. Místo pro hlavu, ramena i boky je na obou řadách sedadel lepší než dříve, přestože nová Kuga je o 6 mm nižší. Zadní sedadla jsou posuvná v rozsahu 150 mm. Díky tomu lze v novém Fordu Kuga vytvořit nejlepší prostor pro zavazadla, nebo variabilně prostor pro nohy vzadu v dané třídě.

img-responsive

Nový Ford Kuga | foto: Ford

Bezprecedentní rozmanitost pohonných jednotek

Ford již dříve oznámil, že všechny jeho nově uváděné modely budou nabízeny s nějakou variantou elektrifikovaného pohonu. Do konce roku 2021 rozšíří svoji nabídku elektrifikovaných modelů na osmnáct. Nová Kuga představuje první model značky, vyráběný jako mild-hybrid, plug-in hybrid i full-hybrid. Zákazníci se však mohou rozhodnout také pro vznětové motory 1.5 EcoBlue a 2.0 EcoBlue, popřípadě pro zážehové jednotky 1.5 EcoBoost.

Kuga poprvé nabízí přepínatelné jízdní režimy, jež řidiči umožňují přizpůsobit odezvu a chování vozu aktuální situaci. Vedle režimů Normal, Sport a Eco má Kuga také režim Kluzký povrch a režim Hluboký sníh/písek speciálně pro jízdu na měkkém, bořivém podkladu.

Pětihvězdičková bezpečnost

Nové SUV Ford Kuga5 obdrželo za svoje bezpečnostní vlastnosti pět hvězdiček Euro NCAP. Jde o nejvyšší hodnocení, jaké tato nezávislá organizace uděluje. Za ochranu dospělých získala Kuga 92 % bodového maxima pro tuto disciplínu. Výkon při bočním nárazu do deformovatelné překážky i při bočním nárazu do sloupu ocenili komisaři plným počtem bodů.

Ochranu posádky nové Kugy zajišťuje karoserie využívající vysokopevnostních ocelí a inteligentních konstrukčních řešení včetně mimořádně pevných ocelových trubek, vyráběných metodou prostorového tvarování. Ty se nacházejí v čelních sloupcích i ve střeše.

Zájemci si Nový Ford Kuga mohou pořídit už za 599 900 Kč (zaváděcí akční cena) – a u autorizovaných partnerů Ford si ho už dnes lze objednat a využít přitom třeba online prodej s dodáním vozu až domů.

Bližší informace budou k dispozicí v den oficiálního představení vozu pro média, tedy 15. 4. 2020.

Vytisknout

Diskuze: Nová Kuga, nejvíce elektrifikovaný model v historii Fordu přichází na český trh za 600 tisíc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

suzuki jimny

Terénní bestseller povyroste, Suzuki Jimny obdrží druhý pár dveří

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

  2. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud