Kris Meeke přiznává: C3 WRC má problémy s terénními vlnami

iMotorSport.cz, 28. května 2017, 11:45 Google+

Někteří se domnívali, jiní věřili, že to tak není - Kris Meeke teď potvrdil, že Citroën C3 WRC tlumí terénní vlny hůře než ostatní vozy WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
C3 WRC má problémy s terénními nerovnostmi

C3 WRC má problémy s terénními nerovnostmi | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Obrázky z Argentiny máme ještě všichni dobře v paměti. Kris Meeke tam šel přes střechu hned dvakrát a z pěkného Citroënu C3 WRC zbyla jen hromádka šrotu. Mnozí viděli příčinu nehody jasně - Meeke opět přehnal nájezd do zatáčky. Někteří se ale na celou věc podívali blíže a přišlo jim, že C3 WRC netlumí nerovnosti úplně tak dobře, jak by měla a jak se to podařilo konkurenci s ostatními speciály. 

Kris Meeke tyto domněnky ještě před startem Rally Portugal potvrdil. "Je určitá oblast, na které ještě musíme zapracovat. Skoky nejsou problémem, ale když se člověk podívá na onboardy, tak rychle pozná, co [problémem] je. Frustrující je, že testovací jízdy před Argentinou tento problém neodhalily. Ale na našem testu na Sardii jsme se na to už zaměřili."

img-responsive

Stály za nehodami Meekea z Argentiny špatně nastavené tlumiče nebo bude potřeba další vývoj C3 WRC v této oblasti | foto: Red Bull

Nepříjemně překvapen byl také týmový kolega Meeke, Craig Breen. Samozřejmě také on v Argentině přejížděl stejnou terénní nerovnost, která se stala osudovou pro Meekea. "Craig byl na tom místě ale o 15 km/h pomalejší, proto tam nezachytil o násep, díky kterému jsme se přetočili. Ale i bez těch kotrmelců bychom odstoupili, protože stejně jako u Craiga se při tvrdém dopadu zničila převodovka," pokračuje Severní Ir. 

Meeke potvrdil, že na základě těchto zkušeností a dalších testů změnili nastavení tlumičů, aby se něco podobného už nestalo. "Pokud nemáte potřebnou důvěru ve vaše auto a před každou terénní nerovností ve vás cukne, takže nemůžete být rychlí. Ale naše auto má skvělý potenciál a my jej chceme ukázat."

Vytisknout

Diskuze: Kris Meeke přiznává: C3 WRC má problémy s terénními vlnami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris - Nagle, Paul

Meeke se o svoje místo nemusí obávat, ujišťuje Matton

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud